به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا آوایی در جلسه شورای هماهنگی مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک افزود: استفاده از تجارب کشورهای دیگر به ویژه کشورهای پیشرفته در بحث فضای مجازی کودکان ضروری است که البته این بهره گیری باید متناسب با فرهنگ، باورها و شرایط خودمان باشد.
وی گفت: در بحث فضای مجازی کودک هر کدام از ارگانها و نهادها کارهایی را انجام داده اند که البته به صورت جزیرهای عمل کرده ایم و اگر کل نظام و بخشهای مختلف، همفکری کنیم به نتایج مطلوب تری میرسیم.
وزیر دادگستری افزود: در همه بخشها نگرانی در خصوص بچهها وجود دارد مگر میشود کسی نگران فرزندان یا فرهنگ و دین و عفت زنان و دختران خود نباشد؟ اما اگر جزیرهای عمل کنیم به ثمر نخواهد رسید، اما اگر با همفکری پیش برویم و فکرهای خود را به هم نزدیک کنیم نتیجه خواهیم گرفت.
وی گفت: منتظر هیچ کس و هیچ گروهی نباید باشیم در واقع کل دولت و نظام در این جمع خلاصه شده است چرا که مرجع ملی هستیم، اختیارات قانونی داریم و هم اینکه فکرهایمان به هم نزدیک است.
آوایی افزود: اگر مجموعه قوانین خلاء دارد، وقت ان است که آن را برطرف و قوانین را تسهیل کنیم.
وی به بحث آموزش خانوادهها اشاره کرد و گفت: خانوادهها در بحث فضای مجازی کودکان سرگردان هستند و نمیدانند چه کار کنند و اکنون کودکان هرکاری میخواهند با این گوشیها انجام میدهند، باید بحث آموزش خانوادهها را در این عرصه جدی بگیریم.
وزیر دادگستری ادامه داد: نمیدانم در مدارس چه آموزشهایی ارائه میشود یا اینکه تنها به نیاوردن گوشی تلفن همراه بسنده میکنند، اما وقت آن رسیده است که آموزشهای لازم داده شود و صدا و سیما نیز آمادگی دارد کمک کند.
آوایی گفت: آموزش کودکان نیز باید از مهد کودک آغاز شود البته باید از ظرفیتهای استانی نیز بهرهمند شویم.
وزیر دادگستری در پایان گفت: قرار بود در جلسه امروز تفاهمنامهای بین ما و وزارت ارتباطات امضا شود که به وقت دیگری موکول شد.
دومین مدرسه تابستانی حقوق کودک ایجاد میشود
دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک گفت: دومین مدرسه تابستانی حقوق کودک در تبریز ایجاد میشود.
محمود عباسی در بیست و ششمین جلسه شورای هماهنگی مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک افزود: اردیبهشت ماه، چالشها و موانع قضایی موجود در خصوص حقوق کودک با همکاری مجتمع قضایی اطفال و نوجوانان بررسی شد و جلسه دیگری نیز در پلیس پیشگیری نیروی انتظامی داشتیم و با توجه به اینکه نیروی انتظامی در خط مقدم حمایت از کودکان قرار دارد، اقدامات آنها ستودنی است.
دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک افزود: نشستهایی را در دانشگاه علوم اجتماعی تهران اغاز کردیم و در تیرماه نیز نشست تخصصی حقوق کودک با عنوان «حقوق کودک در آیینه فقه» با محوریت منع مجازات افراد زیر ۱۸ سال از منظر فقهی در مرکز فقهی ائمه اطهار قم برگزار شد که موضوع کودکی و بلوغ رشد کودکان و چالشهایی مانند ازدواجهای زودهنگام را بررسی کردیم و تاسیس پلیس کودک را در دستور کار داریم.
عباسی افزود: ساماندهی کودکان کار باید با برنامه انجام شود، البته آیین نامهای در این زمینه در دستور کار است، ولی فکر نمیکنم زود به سرانجام برسد.
معاون وزیر دادگستری ادامه داد: ساماندهی کودکان کار و خیابان نیازمند طراحی سازو کارهای متناسب است؛ هرچند آیین نامه ساماندهی کودکان کار و خیابان موجود است، اما سالیان سال این قانون بر زمین مانده است.
عباسی گفت: وظیفه ساماندهی کودکان کار و خیابان برعهده وزارت رفاه و سازمان بهزیستی است و اگر اقدامات در مجرای قانونی انجام شود با چالشهای کمتری روبرو خواهیم بود.