نفتکش انگلیسی، پس از آنکه به گفته ایران به دلیل نقض قوانین دریانوردی بین المللی، بدست نیروی دریایی سپاه پاسداران توقیف شد, در آبهای بندر عباس پهلو گرفت. دخالت کشتی جنگی انگلیسی برای ممانعت از توقیف این نفتکش، نیروی دریایی سپاه پاسداران را از اجرای سیاست واکنش متقابل که رهبری ایران چند روز پیش وعده آن را داده بود، بازنداشت؛ صحنه ای که بر موفقیت ایران در اجرای این سیاست و ناکامی انگلیس در محافظت از کشتی هایش با وجود همراهی آنها با ناوهای جنگی تاکید دارد. تنشهای موجود با خارج شدن آمریکا از توافق هسته ای و اعمال تحریمهای اقتصادی علیه ایران و همچنین وعده صفر کردن صادرات نفتی ایران آغاز شد.
ایران با اقدام خود، پیامی ضمنی می فرستد که البته نیاز به توضیح و تفسیر زیادی ندارد: یا اینکه تنگه هرمز برای همه یکسان و مورد احترام باشد یا اینکه برای هیچ کس اینطور نخواهد بود. شاید این پیام برای آمریکا و همپیمانان بین المللی و منطقه ای آن، بسیار سنگین باشد، اما بر تاثیرگذاری موقعیت جغرافیایی و تاریخ و همچنین موازین قدرت در منطقه ای شعله ور و پر تنش که نیروهای نظامی غربی به بهانه های مختلف به آن گسیل می شوند، تاکید می کند. شاید مهمترین بهانه، همان ادعاهایی است که آمریکا و برخی از دولتهای عربی درباره خطر ایران بر آزادی دریانوردی ترویج می کنند.
البته ممکن است در سایه بحران توافق هسته ای که به نظر نمی رسد به این زودیها حل شود، تنشها در منطقه تشدید گردد. در این راستا، ایران بر این باور است که راه حل برون رفت از این بحران، بازگشت آمریکا به زبان دیپلماسی و منطق در چارچوب توافق هسته ای و کنار گذاشتن زبان تحریمهاست؛ راه حلی که ممکن است اوضاع را نجات دهد، پیش از آنکه همه طرفها کنترل آن را از دست بدهند.