به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیمابه به نقل از شبکه العالم؛ موضوع انتخابات داخلی در حزب النهضه تونس به منظور معرفی نامزد برای انتخابات آینده مجلس این کشور، باعث اختلافات شدید در این حزب شده است.
این در حالی است که دفتر اجرایی حزب النهضه و راشد الغنوشی رئیس آن متهم هستند که مقرارت حزب را به بازی گرفته اند و نتایج جلسات و اسامی انتخاب شده در انتخابات داخلی را تغییر داده اند. برخی ناظران درباره پیامدهای منفی این اقدام بر جنبش النهضه در انتخابات آینده هشدار دادند.
خبرنگار العالم در تونس در گزارشی گفت جنبش النهضه در آستانه معرفی نامزدهایش برای انتخابات مجلس با تنش داخلی روبرو شده است. دلیل این تنش نیز اصلاحاتی است که دفتر اجرایی النهضه در فهرستهای نامزدها به وجود آورده است. این نامزدها بر اساس انتخابات داخلی انتخاب شده اند. شماری از رهبران النهضه این گام را کودتا علیه قواعد و مقررات حزب می دانند اما دفتر اجرایی می گوید بنابر اختیاراتش چنین کاری را کرده است.
عماد الخمیری سخنگوی جنبش النهضه گفت :”آخرین مرحله تهیه فهرستها در نظرگرفتن تصمیم دفتر اجرایی و نتایج جلسات دفتر اجرایی است که فهرستها را یک به یک بررسی می کند و بر اساس مقررات نیز این حزب، اختیار مطلق دارد که در فهرستها بازنگری کند و اختیار آن را دارد که رئیسی از خارج از فهرست بیاورد.“
خبرنگار گفت فهرستهای اولیه حزب النهضه نشان داد راشد الغنوشی رئیس النهضه در انتخابات مجلس پیشتاز است و همین بر ابهامات درباره نامزد النهضه برای ریاست جمهوری افزوده است در صورتی که رئیس النهضه به عنوان نامزد طبیعی تصدی سمت ریاست جمهوری بود.
بدر الدین عبد الکافی عضو دفتر اجرایی النهضه گفت :”جنبش النهضه اگر تصمیم بگیرد از داخل خودش نامزد معرفی کند رئیس آن، نامزد اولش رئیش خواهد بود مگر آنکه چنین چیزی را واگذار کند که چنین چیزی از اختیاراتش است تا شخص دیگری را معرفی کند بنابراین این مسیر ( ریاست جمهوری) جدای از انتخابات قانونگذاری است.“
ناظران معتقدند نامزدی غنوشی در انتخابات مجلس در تلاش برای کسب ریاست مجلس است اما آنان درباره پیامدهای اختلافات به وجود آمده در داخل جنبش النهضه بر آینده انتخاباتی آن و هوادارانش هشدار دادند.
محمد بوعود فعال رسانه و تحلیلگر سیاسی گفت: ”النهضه با خشم برخی از هوادارانش روبرو خواهد شد. شاید برخی از هوادارانش النهضه را محکوم کنند. شاهد خارج شدن برخی از احزاب نزدیک به النهضه مانند نامزدهای حزب التحریر و حزب البنا و غیره خواهیم بود. شاید حزب النهضه به نوعی تحریم شود.“
خبرنگار گفت حزب النهضه تلاش می کند پیروزی خوبی در انتخابات آینده به دست آورد تا بدون مشکلات احتمالی ناشی از نتایج انتخابات، حکومت کند.
به نظر می رسد محاسبات در نتایج انتخابات پارلمانی باعث شده است دو دستگی ها در داخل حزب النهضه زودتر بروز کند. جنبش النهضه با این محاسبات می خواهد اکثریت حاکم را در مرحله آینده به دست آورد اما ناظران معتقدند این محاسبات شاید باعث شود بسیاری از هوادارانش را از دست بدهد.