حجت الاسلام و المسلمین ذوالنوری تاکید کرد: در صورت بدعهدی اروپا، هم تعداد سانتریفیوژ را افزایش می دهیم و هم سانتریفیوژهای پیشرفته تر در نطنز نصب می کنیم.
وی افزود: ما همه آورده خود را در برجام تقدیم کردیم اما زمانی که نوبت به اجرای تعهدات رسید، زیر تعهداتشان زدند، در حالی که طبق سخن رهبری باید در برجام گام به گام پیش می رفتیم، اما ما همه تخم مرغ ها را یکجا در سبد آمریکا قرار دادیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: تعهداتی اروپایی ها و آمریکایی ها به تعهدات خود عمل نکردند و گرنه روابط اقتصادی و تجاری ما با دنیا باید عادی سازی می شد که نشد، تاکنون هم اگر 5 به اضافه یک بود، حالا شده 4 به اضافه یک.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به دلایل خروج آمریکا از برجام، گفت: آمریکا به سه دلیل از برجام خارج شد، اول تعهدات خود را اجرا نکند، دوم از اجرایی شدن تعهدات دیگر اعضا جلوگیری کند و سوم فشارهای بیشتری ایجاد کند.
ذوالنوری گفت: برای عادی سازی روابط اقتصادی با ایران، در مواردی مانند خرید و فروش کالاها، شرکت های نفتی، مسائل تجاری، برداشتن تحریم های بانکی یک سال صبر کردیم، اما این صبر ابدی نیست، وقتی سودی برای ایران ندارد چرا باید به آن پایبند باشیم، بنابراین غنی سازی اورانیوم را در دستور کار قرار دادیم و سپس راکتور اراک را به حالت قبل بر می گردانیم.
وی با بیان اینکه اگر ما تهدیدی را اعلام می کنیم باید عملیاتی شود، تا دشمن فکر نکند که لفاظی بوده است، تصریح کرد: 3.67 درصد غنی سازی اجرایی شد و خوب هم پیش رفت و ما باید تا غنی سازی 20 درصد می رفتیم چرا باید روی 4.5 بایستیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر گام دوم یعنی برگرداندن راکتور اراک به حالت قبل قوت و ضعفی دیده شود، گام های سوم و چهارمی هم داریم، هم تعداد سانتریفیوژ را افزایش می دهیم و هم سانتریفیوژهای پیشرفته تر نصب می کنیم.
وی گفت: ما اصلا نمی گوییم که از برجام خارج می شویم، بلکه تعهداتی که در برجام دادیم زیر پا می گذاریم، ما به خاطر برجام یک رژیم بازرسی را تحمل می کنیم، اگر آنها به عملکرد خود ادامه دهند، سر عقل نیایند خروج از NPT را در دستور کار خود قرار می دهیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از ایجاد کارگاهی به روز و سریع نزدیک به یک آبشار خبر داد و گفت: در نظنز این کارگاه ایجاد شده که قرار است IR8 تولید کند.
ذوالنوری اضافه کرد: کارگاه IR8 تجهیز شده است، و نسل های بالاتر هم در دست تحقیقات و بررسی است، چرا که در دنیا سانتریفیوژهایی بالاتر از 100 سو که ما بر روی اینها کار می کنیم.
نمره مردودی دولت، در ارتباط با کشورهای منطقه
وی با اشاره به اینکه در ارتباط با کشورهای منطقه، دولت نمره قبولی نمی گیرد، گفت: بعد از خروج آمریکا از برجام، دولت تکاپوی بیشتری داشت اما مجلس و دولت حق مطلب را ادا نکرده اند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در خصوص دزدی دریایی و توقیف کشتی ایرانی هم گفت: در همه جای دریاهای اطراف ما مثل خلیج فارس و دریای عمان قابلیت کشتی رانی وجود ندارد و گاهی مجبور به استفاده از برخی آبراه ها هستیم، پس اگر کشتی ما از گذرگاه جبل الطارق عبور کرد معنی آن نیست که مسیر نفت ما سوریه بوده است و آنجا امکان پهلو گرفتن کشتی ما وجود ندارد.
ذوالنوری ادامه داد: از طرف دیگر انگلیس می گوید با ماموریت از گروه ب و اتحادیه اروپا کشتی را توقیف کرده است، درحالی که انگلیس عضو اتحادیه نیست.
گذر پوست به دباغ خانه می افتد
وی افزود: آمریکایی ها شکست پشت شکست داشتند، که این سبب شد که انگلیس ها را وادار کنند، این کار را انجام دهد، اما گذر پوست به دباغ خانه می افتد و کشتی انگلیسی ها باید از خلیج فارس عبور کنند و اگر این مسئله را حل نکنند ما اقدام تقابل خواهیم کرد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: اخیرا سفیر انگلیس از بنده درخواست ملاقات کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین ذوالنوری در بخش دیگری از سخنان خود، در خصوص جذب سرمایه گذار در استان قم هم گفت: اعتماد شاخصه مهمی برای هر سرمایه گذاریست ، سرمایه گذار باید بتواند مسیر دولت را برای مدتی پیش بینی کند، اما بی ثباتی در رفتار دولت و شرایط اقتصادی، سرمایه گذار بی رغبت می شود، چون نمی داند یک سال آینده چه می شود؟
وی با اشاره به بوروکراسی طولانی در کشور ما، تصریح کرد: تصویب مجوزها و استعلام ها جوریست که شخص باید چند کفش آهنی به پا کند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: باید برای سرمایه گذار امتیازاتی فراهم کنیم اما پرسه حمایت ما بسیار سنگین و سخت است و وقتی این اتفاق نمی افتد سرمایه گذار، سرمایه اش را در محل های زود بازده مثل دلار و سکه می برد.
ذوالنوری سهم قم در توریست مذهبی سهم بسیار بالایی دانست، عنوان کرد: توریسم یک روزه چیزی نصیب اقتصاد استان نمی کند و هر چه این مدت بالاتر برود برای استان ما آورده اقتصادی بیشتری خواهد داشت.
تغییر نگاه نیاز استان برای جذب سرمایه گذار
وی با اشاره به هتل پنج ستاره ای که در خیابان معلم در حال ساخت است، گفت: صاحب این هتل از بانک گردشگری وامی دریافت کرده، و تعهداتش جلوتر از بانک است اما مابقی سرمایه را به شخص پرداخت نمی کنند، و این بانک ها هستند که در این زمینه مضر هستند، ما باید از لاک شعار خارج شویم و مشکلات سرمایه گذار را حل کنیم و سنگ اندازی نکنیم.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: با حل مشکلات سیستم بانکی 80 درصد مشکلات حل می شود.
آنچه به جایی نرسد فریاد است
حجت الاسلام و المسلمین ذوالنوری در خصوص گرانی ها گفت: نمایندگان از ابراز قانونی خود استفاده نمی کند و در این زمینه مجلس ناکار آمد است.
وی با بیان اینکه ما از اوضاع بحرانی عبور کردیم، گفت: قیمت گوشت وکاهش قیمت دلار موید این موضوع است، هر چند هنوز هم این قیمت ها را واقعی نمی دانیم و واقعا مردم در فشار جدی هستند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در خصوص وسایل حمل و نقل عمومی هم گفت: ناوگان ما فرسوده است اما 100 اتوبوس تهیه شده، هرچند که دولت در این زمینه به تعهدات خود عمل نکرده است.
ذوالنوری در بخش دیگری از سخنان خود به سراغ منوریل رفت و گفت: منوریل را تا ایستگاه شهید مطهری فعال می کنیم تا هر کس خواست از مترو استفاده کند این امکان برای او فراهم باشد.
وی اضافه کرد: با وجود بحث توریست نباید منوریل را تا میدان شهید مطهری تمام شده تلقی کنیم بلکه منوریل را با هدف اینکه یک شاخه اش به فرودگاه و یک شاخه اش به پردیسان برسد ادامه می دهیم، هر چند لزومی ندارد منوریل هوایی باشد می تواند از روی زمین بگذرد.
افتتاح خط B مترو قم تا پایان سال
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در خصوص مترو قم هم گفت: در این رابطه جلسه ای با سه نماینده داشتم و در آن جلسه با مسئولان قرارگاه خاتم الانبیا صحبت شد تا امسال بتوان خطB مترو را افتتاح کرد.