به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رییس پلیس راه شمال فارس گفت:
کنترل ترافیک در جادههای فارس در قالب تیمهای نامحسوس به طور رسمی از امروز آغاز شده و در این طرح ۲۵ دستگاه خودرو گشت وارد جادههای استان میشوند.
سرهنگ عبدالهاشم دهقانی افزود: این استان به دلیل داشتن جاذبههای گردشگری، همواره پذیرای بسیاری از هموطنان از نقاط مختلف کشور است و همین موضوع سبب بالا بودن ترافیک در جادههای استان و در نتیجه افزایش تصادفات میشود.
سرهنگ عبدالهاشم دهقانی افزود: قرار گرفتن فارس در میان قطب های کشاورزی و ارسال محصولات توسط تریلرها به دیگر استان ها، علت دیگر افزایش ترافیک خودرویی در فارس است.
رییس پلیس راه شمال فارس به تمهیدات ترافیکی در قالب طرح تابستانه که از ٣١ خرداد آغاز شده است و تا ٣١ شهریور ماه ادامه دارد، اشاره و ابراز امیدواری کرد که تابستان امسال شاهد حوادث کمتری در سطح جادههای استان باشیم.
سرهنگ عبدالهاشم دهقانی با بیان این که طبق آمار، فارس در رتبه نخست حوادث ترافیکی قرار دارد افزود: اگر آمارگیری بر اساس مولفههایی همچون میزان راه، سفر و جمعیت باشد، فارس در رتبه ۱۴ حوادث ترافیکی کشور قرار میگیرد.
وی گفت: در سه ماهه نخست امسال آمار متوفیان ١١ درصد کاهش داشته و جادههای نورآباد-گچساران، قائمیه-کازرون، کمربندی شیراز و فیروزآباد-شیراز حادثه خیزترین نقاط استان بوده اند.
رئیس پلیس راه شمال فارس با بیان این که ۸ درصد از تصادفات حوزه پلیس راه شمال فارس در کمربندی شیراز رخ میدهد افزود: مسئولان، محدوده و مسئولیت ایمنی کمربندی شیراز را مشخص کنند تا آمار زیاد حوادث ترافیکی در آن کاهش یابد.
سرهنگ دهقانی گفت: انسان، راه و وسیله نقلیه، در حوادث سهم دارند، اما بیش از ٧٠ درصد علت تصادف ها، عامل انسانی است.
وی با بیان این که فارس با ۲۱۳ نقطه، بیشترین نقطه حادثه خیز کشور را دارد افزود: ١٧٠ نقطه آن به تایید راهداری کشور رسیده است.
رئیس پلیس راه شمال فارس گفت: بیشتر قربانیان حوادث رانندگی در جادههای فارس، کمتر از ۳۰ سال سن دارند.
سرهنگ دهقانی افزود: توجه نکردن به جلو، خستگی و خوابآلودگی، تخطی از سرعت مطمئنه، سرعت غیرمجاز و انحراف به چپ علل بیشتر تصادفهای جادهای و شهری است.
وی گفت: برنامههای متنوعی از جمله نصب دوربین کنترل سرعت در خیابان ها، جادهها و برروی خودروهای پلیس اجرا شده است.
رئیس پلیس راه شمال فارس با بیان این که بیشتر تصادفها بین ساعت ۱۶ عصر تا ۲۴ شب رخ میدهد که ناشی از خستگی و بی توجهی رانندگان به جلو است افزود: ۳۸ درصد حوادث به علت بی توجهی به جلو، ۲۹ درصد تخطی از سرعت مطمئنه و ۱۱ درصد به علت انحراف به چپ رخ داده و ۲۲ درصد مابقی تخلفات را شامل میشود.
سرهنگ دهقانی افزود: از میان کشته شدگان تصادفات، ۵۸ درصد سر صحنه، ۵ درصد هنگام انتقال و ۳۶ درصد در بیمارستان جان خود را از دست میدهند.