مقاله رییس و عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی تربت جام در مجله رسمی انجمن پزشکی بین المللی ترافیک چاپ شد.
به گزارش خبرگزاری صداسیما مرکز خراسان رضوی، نویسنده مقاله درباره آن توضیح داد: با توجه به سهم بالای مرگ عابران پیاده بر اثر
دکتر محمد افکار افزود: پژوهش حاضر به صورت مقطعی بر روی چهار هزار و 371عابر پیاده متوفی که در سال1391 توسط سازمان پزشکی قانونی در ایران گزارش شده بود، انجام و با استفاده از نرمافزار ArcGis، مناطق پرخطر و کمخطر از طریق محاسبه خودهمبستگی مکانی دادهها شناسایی شد.
وی اعلام کرد: نتایج این پژوهش نشان داد که میزان بروز کشوری سوانح ترافیکی مرتبط با عابران پیاده 5.74 در صدهزار نفر و حادثه خیزترین نقاط ایران از نظر سوانح ترافیکی مرتبط با عابران پیاده مربوط به استان های قم، قزوین، مازندران، مرکزی، تهران، زنجان، گیلان و گلستان است.
دکتر افکار افزود: همچنین عواملی از قبیل حجم بالای تردد وسایل نقلیه، سیستم پیچیده راه ها، تراکم بالای جمعیت (افزایش عبور و مرور عابران پیاده در داخل شهرها و مجاورت شهرها) و برخی از متغیرهای دموگرافیک از جمله سطح تحصیلات، وضعیت تاهل، جنسیت، میزان درآمد و بیکاری و ترکیب سنی مختلف جوامع می توانند خطر مرگ عابران پیاده را در استان های مورد اشاره افزایش دهند.
در تالیف این مقاله، جلیل حسنی عضو دیگر هیات علمی دانشکده علوم پزشکی تربت جام و پنج نفر از محققان دانشگاه های گناباد، گرگان و شهید بهشتی تهران و نیز دو کارشناس از پزشکی قانونی کشور همکاری داشته اند.