رئیس مجلس : امروز رفتار آمریکاییها باعث شده است جریانهای سیاسی ایران بیش از هر زمان دیگر متحد شوند
وی روابط ایران و عراق را ریشهدار و تاریخی توصیف کرد و ادامه داد: یک نمونه از عمق روابط بین ایران و عراق برگزاری باشکوه مراسم اربعین است که ریشه در اعتقادات دو کشور دارد که جا دارد به خاطر میهماننوازی و میزبانی گرم عراقیها از شما تشکر کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری موضوع لغو روادید دائم بین ایران و عراق این موضوع را مسئلهای دانست که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است و تصریح کرد: این اتفاق در روابط ایران با سایر کشورهای همسایه نیز محقق شده و در نهایت لغو روادید بین ایران و عراق به سود کشور عراق است.
وی با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به عراق یادآور شد: یکی از مصوبات این سفر لایروبی اروندرود طبق قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر بود که این موضوع بیش از ایران به سود عراق است چرا که عراق تنها همین ساحل را برای دستیابی به دریا دارد.
رئیس قوه مقننه اضافه کرد: اگر در این زمینه موانع قانونی و حقوقی وجود دارد باید بین دو کشور برطرف شود.
دکتر لاریجانی موضوع همکاریهای اقتصادی از طریق سرمایهگذاری و فعالیت پیمانکاران در دو کشور را یکی دیگر از اقدامات مهم برای توسعه اقتصادی دو کشور دانست و تاکید کرد: ما باید شرایط را طوری رقم بزنیم که پیمانکاران و سرمایهگذاران در دو کشور مورد صیانت دولتها قرار گیرند.
وی با بیان اینکه آمریکاییها از گذشته به دنبال جدایی بین ملت ایران و عراق بودند، گفت:، اما نتیجه این سیاستهای آمریکا صدامی بود که نهایتاً بر سر خود آمریکاییها خراب شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امروز نیز آمریکاییها ادعا کردند که فروش نفت ایران را به صفر خواهند رساند و کشور ایران را از درون به جان هم میاندازند در حالی که نه تنها فروش نفت ایران به صفر نرسید بلکه اقشار مختلف کشور و جناحها و جریانهای سیاسی بیش از هر زمان دیگری با یکدیگر متحد شدند.
دکتر لاریجانی، عادی سازی روابط کشورهای اسلامی و عربی با اسرائیل را مسئلهای خطرناک دانست و گفت: نقش عراق در این زمینه بسیار اهمیت دارد چرا که نباید اختلافات با کشورهای اسلامی موجب صلح و هدایت آنها به سمت اسرائیل شود.
فائق زیدان رئیس شورای عالی قضایی عراق نیز ضمن خرسندی از دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: من حامل سلام و درودهای دولت و ملت عراق به ویژه رئیس جمهور هستم و باید بگویم که عراقیها هرگز فراموش نخواهند کرد که برادران ایرانی در مبارزه با داعش چگونه از خودگذشتگی نشان دادند.
وی با بیان اینکه همواره ما به دنبال توسعه روابط با ایران هستیم، یادآور شد: روابط تاریخی ایران و عراق بر ما حکم میکند که در برابر دشمنان جمهوری اسلامی ایران ایستادگی کنیم و عراق هرگز مسیری نخواهد بود که دشمنان بخواهند هدف خود را از آن پیش ببرند. ایستادگی در کنار ایران را وظیفه خود میدانیم.
رئیس شورای عالی قضایی عراق درباره لایروبی اروندرود گفت: قطعاً بهرهبرداری و لایروبی از اروندرود به نفع عراق خواهد بود و در بازگشت به عراق این موضوع را از طریق دستگاههای مسئول پیگیری خواهم کرد چنانچه موانع و مشکلات حقوقی بر سر این مسیر باشد باید آن را برطرف کنیم.
فائق زیدان یکی از نعمتهای بزرگ خداوند را حضور زوار در عراق برشمرد و یادآور شد: فقط ما نیستیم که پذیرای زوار ایرانی در عراق هستیم بلکه ایرانیان نیز در طول سال میزبانی زوار عراقی را میکنند و این رابطه از پیشینه بلندی برخوردار است.
وی تقویت و تحکیم همکاریهای اقتصادی از طریق شرکتهای پیمانکاری فعال در دو کشور را مسئله بسیار مهمی دانست و عنوان کرد: میدانیم که دشمنان جمهوری اسلامی ایران در این راستا مانع ایجاد و فشارهای زیادی را به بانک مرکزی عراق برای عدم همکاری با شرکتهای ایرانی وارد میکنند البته پاسخ ما به این فشارها برخلاف میل غربیها است.
رئیس شورای عالی قضایی عراق با تأکید بر اینکه به شما و ملت ایران اطمینان میدهیم که عراقیها همواره در کنار شما خواهند بود، تصریح کرد: هرگز فراموش نمیکنیم که ایرانیان در خط مقدم مبارزه با داعش آن هم در بغداد شهدای بسیاری را دادند و امروز به هیچ عنوان عراق، ایران را تنها نخواهد گذاشت و این پیوند عمیق سرنوشتی است که برای دو ملت مقدر شده است.
فائق زیدان عادی سازی روابط کشورهای اسلامی با اسرائیل را بزرگترین خطر در منطقه عنوان و اضافه کرد: اگرچه کنفرانس اخیر منامه که در این راستا بود با شکست مواجه شد، اما تلاشهای آمریکای برای تحقق این هدف شوم ادامه خواهد داشت و ما نیز نباید در این راستا سکوت کنیم.
وی با اشاره به جنایات سعودیها در یمن تصریح کرد: اگر فقط ۵ درصد از این جنایات در هر جای دیگری از دنیا رخ میداد، دنیا در برابر آن شدیدترین مواضع را اتخاذ میکرد، ولی امروز شاهد سکوت بسیاری از کشورها هستیم.
فائق زیدان تصریح کرد: عادی سازی روابط با اسرائیل خط قرمز عراق و نوعی خودکشی سیاسی برای این کشور است و دلیل آن هم مسئله عقیدتی است که در کشور ما وجود دارد.
رئیس شورای عالی قضایی عراق اضافه کرد: تلاش میکنیم که کشورهای منطقه و سعودی را در این زمینه متقاعد و از راه خطایی که رفتهاند بازگردانیم.