جلب مشارکت های مردمی در حوزه پیشگیری از وقوع جرم از سیاست های کلان ناجا است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، رئیس پلیس پیشگیری ناجا در همایش تحول کلانتری ها و پاسگاههای یزد گفت: ۷۰۰ موسسه با یکصد هزار نگهبان محله در پیشگیری از وقوع جرم به پلیس کمک میکنند که استفاده هدفمند از این ظرفیت در رابطه با کاهش جرایم مدنظر است.
سردار محمد شرفی با بیان اینکه بحث برون سپاری بخشی از فعالیتهای غیرضروری کلانتریها و پاسگاهها به بخش خصوصی یکی از موضوعات مهم و در دست اقدام است افزود: با بررسیهای لازم، مشخص شد میتوان برخی از فعالیتهایی را که در کلانتریها صورت میگیرد به بخش خصوصی واگذار کرد که این موضوع نیز در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: در ایران تعداد کلانتریها و نفرات آن بسیار پایینتر از نرم جهانی است به طوری که اگر در دنیا میانگین پلیس برای هر هزار نفر ۶ نفر تعریف شده، این عدد در کشور ما ۲.۱ نفر است.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا افزود: بر اساس میانگین جهانی از نظر تعداد کلانتری نیز اگر برای هر ۲۰ هزار نفر یک کلانتری را در نظر بگیریم، باید ۴ هزار کلانتری در سطح کشور احداث و راه اندازی شود.
سردار شرفی گفت: چنانچه بر اساس تقسیمات کشوری برای هر شهر و هر دهستان یک پاسگاه و یک کلانتری در نظر بگیریم، باید دو هزار و ۲۰۰ کلانتری و پاسگاه را راه اندازی کنیم تا چرخه پیشگیری از وقوع جرم را در حوزه پیشگیری انتظامی تکمیل شود.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا بحث توانمندسازی یا کیفی سازی منابع انسانی در حوزه کلانتریها و پاسگاهها را از دیگر برنامه های ناجا عنوان کرد و افزود: یک مامور با انگیزه و آموزش دیده و دارای مهارت حرفهای و شغلی میتواند در پیشگیری از وقوع جرم بسیار خوب عمل کند.
سردار شرفی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه یزد از استانهای مهم کشور به لحاظ شرایط جغرافیایی و بافت جمعیتی است، گفت: استان یزد در خصوص سیاستهای پیشگیرانه اقدامات خوبی را انجام داده است به طوریکه با تلاش ماموران پلیس این استان شاهد کنترل جرائم در سالجاری بوده ایم.