رئیس اورژانس اجتماعی کشور گفت: تجربه نشان داده هر جا اورژانس اجتماعی ورود پیدا کرده، شاهد کاهش و مدیریت آسیبهای اجتماعی در کشور بوده ایم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان جنوبی، جعفری در نشست تبیین طرح جامع توسعه فرهنگی اجتماعی برنامه
وی با اشاره به فعالیت بیش از 350 مرکز اورژانس اجتماعی در شهرهای بالای 50 هزار نفر کشور افزود: بزرگترین شبکه حمایت از سلامت اجتماعی در کشور هستیم که با بیش از 4 هزار و 500 مددکار و روان شناس، اقدام به مداخله در کاهش آسیبها می کنیم.
رئیس اورژانس اجتماعی کشور گفت: سال گذشته یک میلیون و 80 هزار نفر در مراکز اورژانس اجتماعی کشور پذیرش شدند که کودک آزاری، همسر آزاری و سالمند آزاری به ترتیب بیشترین گزارش های داده شده به این مراکز بود.
جعفری افزود: کودک آزاری با 8 درصد در صدر گزارش های داده شده به مراکز اورژانس اجتماعی است که پدر ها و مادرها، بیشتر مرتکب و مسبب این آسیب هستند.
وی به تدوین لایحه حمایت از حقوق کودک اشاره کرد و گفت: بر اساس این لایحه اگر فردی شاهد کودک آزاری بود اما آن را به مرکز اورژانس اجتماعی گزارش نداد، مجرم محسوب می شود و تحت پیگرد حقوقی و قانونی قرار می گیرد.
رئیس اورژانس اجتماعی کشور با اشاره به افزایش گزارش های مردمی به این مراکز افزود: افزایش گزارش ها به معنی افزایش آسیبهای اجتماعی در کشور نیست بلکه نشان از تلاش همکاران مراکز اورژانس اجتماعی برای مداخله به منظور کنترل و کاهش این آسیبهاست.
جعفری گفت: یکی از اتفاقات خوب در حوزه مدیریت و کنترل آسیبهای اجتماعی در سال 98، راه اندازی سامانه اورژانس اجتماعی است که آمار موثق ومستندی را در اختیار ما قرار می دهد.
رئیس اورژانس اجتماعی کشور افزود: راه اندازی این سامانه به ما کمک می کند تا بانک اطلاعاتی و پژوهشی خوبی داشته باشیم و متوجه شویم در کدام استان و شهرستان آمار آسیبها در حال افزایش است تا برنامه ریزی هدفمندی برای کنترل و کاهش آنها انجام دهیم.
جعفری همچنین از راه اندازی سامانه پیامکی تا دو ماه آینده خبرداد و گفت: با فعال شدن این سامانه، مردم و شهروندان ناظر و پاسبان خدمات اورژانس اجتماعی خواهند بود.
وی نقش رسانه ها را در مدیریت، کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی موثر دانست و افزود: سازمان بهزیستی به تنهایی نمی تواند در کنترل آسیبها موفق باشد که در زمینه گفتمان سازی، مطالبه گری، آگاه سازی و شفاف سازی نیازمند کمک رسانه ها به ویژه صدا و سیما هستیم.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی هم گفت: تماس های مردمی در سال 97 با مراکز اورژانس اجتماعی 30 درصد افزایش داشته به طوری که از 5 هزار و 389 تماس در سال 96 به 7 هزار و 27 تماس در سال 97 رسیده است.
عرب نژاد افزود: کودک آزاری، اختلافات خانوادگی و همسر آزاری، شایع ترین آسیبهای اجتماعی گزارش شده به خطوط 123 اورژانس اجتماعی استان در سالهای 96 و 97 بوده است.
وی گفت: اعتیاد، فقر، بیکاری و نداشتن مهارت فرزند پروری، علت اصلی آسیبهای کودک آزاری و همسر آزاری در استان است.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان هم گفت: نتایج افکار سنجی نشان می دهد که 66 درصد مردم نیروی انتظامی و پلیس 110 و تنها 31 درصد اورژانس اجتماعی را متولی کنترل آسیبهای اجتماعی می دانند.
شیخانی از رسانه ها خواست به مردم کمک کنند تا بدانند مراکز اورژانس اجتماعی وجود دارند تا از خدمات آنها استفاده کنند.
وی با تاکید بر تبیین طرح جامع توسعه فرهنگی و اجتماعی برنامه اورژانس اجتماعی افزود: سطح آگاهی مردم را در خصوص خدمات اورژانس اجتماعی باید افزایش داد که امسال در تلاشیم با حساس سازی مسئولان، آگاه سازی برنامه ها در محلات، آگاه سازی افراد صاحب نفوذ و آگاه سازی اصحاب رسانه، مردم را بیشتر با خدمات اورژانس اجتماعی و نقش آنها در کنترل و کاهش آسیبها آشنا کنیم.