یکی از راهکارهای کاهش ریزش در کمباین ها، معاینه فنی سالانه است که می تواند درصد ریزش محصولات را کاهش دهد.
رئیس اتحادیه کمباین داران استان مازندران گفت : حدود 5 هزار و 300 دستگاه کمباین در استان وجود دارد که حدود 3 هزار دستگاه کمباین برای برداشت برنج کافی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران ، بابایی در سمینار یک روزه توسعه مکانیزاسیون برنج با محوریت کمباین های برداشت در محمودآباد با اشاره به سطح زیر کشت 214 هزار هکتاری برنج در استان افزود : 2 هزار و 500 دستگاه کمباین آماده و سرویس شدند و 500 تا 600 دستگاه مورد نیاز هم باید معاینه فنی شوند.
وی هدف از اجرای طرح معاینه فنی کمباین را شامل دو هدف دانست و افزود : اولین هدف ساماندهی ، جابجایی و تامین سوخت کمباین و دومین هدف کنترل ریزش و کاهش ضایعات است.
سمینار یک روزه توسعه مکانیزاسیون برنج با محوریت کمباین های برداشت ، دیروز در مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز با حضور جمعی از مسئولین ، کارشناسان و کمباین داران استانهای مازندران ، گیلان و گلستان با هدف بررسی اصول فنی بهره برداری و اپراتوری ماشین های برداشت برنج و نیز بررسی مشکلات موجود در این بخش برگزار شد.
بیش از 4 هزار کمباین برداشت غلات و برنج در مازندران مشغول به فعالیت هستند که اکثر آنان عمر بالای 15 سال دارند ، عمر بالای این کمباین ها احتمال ریزش محصولات در زمان برداشت را بسیار زیاد کرده و این امر یعنی پول هایی که سوخت می شود، به طوری که فقط ارزش یک درصد ریزش برنج در کمباین های برنج اراضی شالیزاری مازندران در کمترین حالت ممکن بیش از 50 میلیارد تومان است.
یکی از راهکارهای کاهش ریزش در کمباین ها ، معاینه فنی سالانه است که می تواند درصد ریزش محصولات را کاهش دهد.