با ایجاد پارکینگهای محلهای و اجباری کردن احداث پارکینگ در فضاهای تجاری، مشکل پارکینگ رفع خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ از این دست، جمله های تهدید آمیز گرفته تا جمله های مؤدبانه تر مثل: "لطفا اینجا
این ها عواملی ست که این روزها دیگر کمتر کسی از آن غافل است. سری به بازار شهر ایلام زدم. در چهارراه سعدی که مرکزاصلی شهر است و در محدوده ایستگاه تاکسی ها، خودروها را در دو طرف خیابان پارک کرده بودند. در این بین افرادی هم به دنبال جای پارک، این سو و آن سو را نگاه می کردند و به دنبال پارک دوبل بودند.
" حمید- الف" می گوید: واقعا دیگر شرایطی شده که با استرس و نگرانی باید از خانه خارج شوی؛ ترس از پیدا نکردن جای پارک و حتی ترس از جریمه شدن. تازه، بیشتر وقتمان هم صرف پیدا کردن جای پارک می شود.
" یکی دیگر از شهروندان می گوید: ضعف معماری و از هم گسیختگی بافت شهری باعث بی نظمی در شهر ایلام شده؛ به گونه ای که تنها سینمای شهر، پارکینگ می شود و پارکینگ هم عملا به محل فروش میوه و تره بار تبدیل می شود.
" یک کارشناس معماری" می گوید: بی توجهی به توسعه و ساخت و ساز مناسب و استاندارد شهری از یک سو و تمرکز مراکز خرید در نقاط خاصی از شهر باعث ایجاد ترافیک و کمبود جای پارک می شود.
" ایوب بال افکنده " می افزاید: شهر ایلام به دلیل نداشتن برنامه ریزی شهریِ همه جانبه و گسیختگی ساختار فضای شهری و نیز پراکندگی مراکز تجاری به صورت مغازه های کنار خیابان و یا به صورت مجتمع های تجاری به نام پاساژ یا بازارچه، موجب فقدان پارکینگ در مناطق مختلف شهر و مراکز خرید شده است.
در عین حال برخی از کارشناسان مسائل شهری می گویند: معماری غیر اصولی شهری موجب شده تا خیابان ها و معابر شهر ایلام ظرفیت لازم را برای ایجاد پارکینگ بیشتر نداشته باشند.
اما " علی سلیمانی از کارشناسان این حوزه" تنها راهکار موجود برای حل کمبود فضای پارکینگ در اماکن قدیمی شهر ایلام را طبقاتی کردنِ پارکینگ های موجود عنوان می کند.
علیرضا سروری، معاون امور زيربنايي و ترافيك شهرداری ايلام در این باره می گوید: با ایجاد پارکینگهای محلهای و اجباری کردن احداث پارکینگ در فضاهای تجاری، مشکل پارکینگ رفع خواهد شد که این موضوع باید در دستور کار قرار بگیرد.
" مینا – ج" هم می گوید: کمبود پارکینگ در مناطق تفریحی مانند: پارک کوثر و بام ایلام شهر ایلام باعث سرگردانی مردم شده؛ حتی یک ساعت پیش اینجا تصادف شد و مردمی که برای تمدد اعصاب و به دست آوردن آرامش به این مکان ها می آیند با این صحنه های دلخراش روبه رو می شوند که حس ناخوشایندی را ایجاد می کند.
"سرهنگ ابوالفضل کوهزادی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ایلام" در پاسخ به این موضوع می گوید: مسیر بلوار پژوهش منتهی به پارک بام ایلام، فقط دارای یک لاین است و نیازمند تسریع در ساخت لاین دوم است تا به این ترتیب از ایجاد گره های ترافیکی و و نیز بروز تصادف جلوگیری شود.
وی افزود: با توجه به این که فضای کافی در پارک کوثر برای پارک وسایل نقلیه وجود دارد از شهروندان می خواهیم که به صورت دوبل پارک نکنند.
" صادقیان، شهردار ایلام" نیز در این خصوص گفت: عملیات اجرایی توسعه پارکینگ در طول مسیر پارک خطی بلوار پژوهش ( محدوده پارک بام ایلام ) شروع شده و ظرف چند روز آینده شهروندان می توانند از این ظرفیت استفاده کنند.
اما به گفته ی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان، بر اساس علم شهرسازی مدرن، نباید در مراکز شهری پارکینگ تأسیس شود چراکه افزایشِ پارکینگهای درون شهری به معنیِ دعوت بیشتر خودروهای شخصی به خیابانها است و زمانی که تعداد خودروهای شخصی در شهر افزایش پیدا کند، باید محل پارک نیز برای آنها فراهم شود؛ امری که باعث ایجاد ترافیک می شود.
" نورالله دلخواه" افزود: انتقال مراکز خرید به مناطقی خارج از هسته ی اصلی شهر و به طبع آن احداث پارکینگ در اطراف حلقه مرکزی شهر می تواند راه کار مناسبی در این زمینه باشد.
به هر حال با توجه به روند توسعه شهری و افزایش جمعیت و نیز بالا رفتن آمار تردد خودروها، روی آوردن به شیوه های نوین احداث پارکینگ امری ضروری به نظر می رسد؛ ضرورتی که بافت قدیمی شهر و خیابان های کم عرض نیز آن را تشدید می کند.
***زهرا پور اسماعیل