رییس موسسه تحقیقات آب و خاک کشور گفت: بر اساس تحقیقات در بیش از ۷۳ درصد از اراضی کشاورزی کشور میزان کربن آلی خاک زیر یک درصد است و در مجموع نیمی از خاکهای کشور کمبود عناصر مغذی وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، رییس موسسه تحقیقات آب و خاک از نیاز کشور به چهار میلیون تن كود در سال خبر داد و گفت: مصرف 2 میلیون و 200هزارتن کود در اراضی کشاورزی سال های گذشته موجب كاهش تغذیه عناصر غذایی خاك و در نتیجه کاهش کیفیت تولید محصولات كشاورزی شده است.
رحمانی افزود: سالانه میانگین سرانه مصرف کود در اراضی آبی کشور، ۸۳ کیلوگرم در هر هکتار است که در دنیا این میزان بیش از ۱۳۰ کیلوگرم در هر هکتار است. او طراحی سامانه ملی تناسب اراضی کشاورزی و تهیه نقشه کربن آلی خاک را از جمله دستاوردهای مهم این موسسه برشمرد و افزود: نخستین قدم برای تهیه نقشه های تناسب اراضی، تدوین الگوی کشت است. رییس موسسه تحقیقات خاك و آب كشور گفت: اجرای طرح تناسب اراضی کشاورزی از چهار سال قبل به سفارش معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اعتبار یک و نیم میلیارد تومان آغاز شد که در این زمینه تناسب اراضی کشاورزی در پهنه ای به وسعت حدود ۶.۵ میلیون هکتار و برای حدود ۷۰ نوع محصول زراعی و باغی اراضی انجام شده است. اسدی اضافه کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده در بیش از ۷۳ درصد از اراضی کشاورزی کشور میزان کربن آلی خاک زیر یک درصد است که در مجموع نیمی از خاکهای کشور دچار کمبود عناصر مغذی است. او با اشاره به دستاورد موسسه درخصوص تعیین برآورد کود گیاهان زراعی و باغی گفت: هر سال به سفارش معاونت های زراعت و باغبانی وزارت جهاد کشاورزی برای بیش از ۴۰ گیاه زراعی و باغی برآورد کود گیاهان زراعی و باغی از سوی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور تهیه و ارائه می شود.