باغداران گیلانی برداشت فندق را از ۱۹ هزار هکتار باغ آغاز کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان؛ مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان امروز گفت: پیش بینی میشود ۵۹ هزار باغدار گیلانی تا پایان شهریور ماه ۱۶ هزار و ۴۰۰ تن فندق به ارزش ۶۵۶ میلیارد تومان برداشت کنند. منوچهر پارسافر افزود: شهرستانهای رودسر، سیاهکل، املش، تالش، رودبار و آستارا مهمترین مناطق تولید فندق در گیلان است. وی با اشاره به وجود ۶ واحد فرآوری و بسته بندی فندق در شهرستانهای رودسر، املش و سیاهکل گفت: افزایش تعداد واحدهای فرآوری مهمترین نیاز تولید این محصول در گیلان است. مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: فندقهای برداشت شده علاوه بر مصرف در داخل استان به استانهای دیگر فرستاده میشود. منوچهر پارسافر، توسعه باغات فندق را یکی از برنامههای سازمان جهاد کشاورزی اعلام کرد و گفت:پارسال با اعطای نهالهای یارانهای در حدود ۶۰۰ هکتار از زمینهای شیب دار استان فندق کاشته شد. وی در پایان تاکید کرد: باغداران برای توسعه باغات خود و ثبت نام برای دریافت نهالهای یارانهای به ادارات جهاد کشاورزی مراجعه کنند. ۸۵ درصد فندق کشور در گیلان تولید میشود. فندق پروتئین، مواد چرب، کلسیم، فسفر و پتاسیم است. مصرف فندق برای تقویت حافظه و درمان بیماریهای گوارشی موثر است.