روزنامه «الاخبار» لبنان از تشدید بیم و هراس فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی از افزایش چشمگیر قدرت و توانمندی حزبالله در برابر این رژیم خبر داد.
یک روزنامه لبنانی از تشدید بیم و هراس فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی از افزایش چشمگیر قدرت و توانمندی حزبالله در برابر این رژیم خبر داد.
روزنامه «الاخبار» لبنان در گزارشی به قلم «علی حیدر» با عنوان «یک مبارز حزبالله برابر است با یک تانک دشمن» نوشت: 13 سال پس از جنگ سی و سه روزه سال 2006 که هدف از آن نابود کردن حزبالله و ایجاد خاورمیانه جدید بود، « آویو کوخای»، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، در جلسه 16/1/ 2019 (20/ 10/ 1397) ستاد کل ارتش به توضیح طرحی گرافیک درباره فرایند «تغییر خطرناکی» پرداخت که در آن حزبالله و حماس در نوار غزه از یک گروه شبه نظامی به «ارتشی تروریستی» نه به معنای تشکیلاتی بلکه به لحاظ توانمندی، تبدیل شده است. رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل تأکید کرد که شکاف و فاصله چشمگیر بین این ارتش با ارتش اسرائیل کاهش یافته است و حزبالله به همراه گروههای مقاومت فلسطینی با استفاده از برتری نسبی خود در استتار و فعالیت های زیرزمینی به پیشرفته های خود ادامه می دهند و در حال ایجاد قدرت تهاجمی و ارتقاء توانمندی موشکهای خود و دقت آنها هستند و ابزارهای جنگی جدیدی را مانند پهپاد وارد خدمت میکنند.
این گزارش واقعیت مربوط به نتایج جنگ 2006 را بیان میکند و از میزان تاثیرگذاری این جنگ بر معادلات پرده بر می دارد. مهمترین نشانه آن نیز این است که سبب شکلگیری قدرت مقاومت منطقهای شد که نشانه های آن امروز کاملاً عیان شده است. سخنان کوخای بیانگر خوانش رسمی نهادهای امنیتی اسرائیل از میزان و حجم چالشی است که حزبالله در برابر زیاده خواهی های اسرائیل در لبنان و منطقه ایجاد کرده است.
توصیف حزبالله بهعنوان یک ارتش صرفا نگاه یک روزنامهنگار و کارشناس در تل آویو نیست بلکه رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل با چنین توصیفی از آن یاد کرده است که بیانگر میزان چالشی است که حزبالله برای تصمیم گیران امنیتی و در ورای آنها نهاد سیاسی ایجاد کرده است. این ارزیابی رسمی معطوف به دو مسئله است: یکی اینکه نشاندهنده میزان شکستی است که اسرائیل در جنگ 2006 متحمل شد؛ زیرا نتیجه آن فقط شامل شکست اسرائیل در تحقق اهدافش نبود بلکه در نتیجه آن حزبالله اراده خود را تحمیل کرد و توانست با استناد به این جنگ، به بسیاری از اهداف مربوط به مراحل بعدی دست یابد. دومین مسئله نیز نشاندهنده این است که نهاد امنیتی اسرائیل تهدیدهای راهبردی حزبالله را درک کرده است که بیانگر علت بیم و تردید سران عالی اسرائیل در تصمیمگیری برای جنگ و برخورد نظامی مستقیم با حزبالله طی سال های پس از 2006 است؛ زیرا به گفته کمیته وینوگراد، کسی که در زمان جنگ 2006 چند هزار مبارز داشت، اکنون به یک ارتش تبدیل شده است، بهگونهای که عمق راهبردی رژیم اسرائیل را در معرض تهدید قرار داده و قدرت دفاعی و هجومی کسب کرده است.
آنچه موضوع را برای اسرائیل بدتر میکند این است که حزبالله به اعتراف کوخای، در حال کاستن از فاصله موجود و افزودن به سطح توسعه و پیشرفت خود است که نزد فرماندهان نظامی اسرائیل خطر را تشدید کرده است و اعتماد تصمیم گیران سیاسی را به گزینههای فراروی خود و نیز توانمندی شان برای تحقق اهداف مورد نظر در جنگ احتمالی آینده کاسته است.
همچنین، عامل این خطر برای اسرائیلی ها آن است که حزبالله همه این پیروزی ها را در برخورد با اسرائیل و قبل از اینکه بتواند به چنین توانایی ها و پیشرفت هایی برسد، بهدست آورد، حال آنکه اسرائیل در همه سطوح پیشرفته و دارای قدرت تخریبی بود.
یکی از افسران ارشد نهاد نظامی اسرائیل چند سال پیش در یک کنفرانس اعلام کرد که خبر خوب درباره آمادگی اسرائیل این است که ارتش اسرائیل اکنون به سطحی از پیشرفت رسیده است که می تواند ظرف 4 روز به نتیجه ای برسد که در جنگ 2006 ظرف 33 روز بدان دست یافت. او همچنین گفت خبر بد نیز این است که حزبالله نیز به سطحی از توانمندی رسیده است که می تواند اهدافی را که ظرف 33 روز هدف قرار داد، ظرف 4 روز هدف قرار دهد. اوج درخشش حزبالله در این باره، این است که ارتش دشمن به این درک رسیده است که حزبالله به یک ارتش نظامی [کلاسیک با مشخصه های معروف و شناخته شده] تبدیل نشده است بلکه توانمندی راهبردی خود را بر اساس معیارهای جنگهای نامنظم توسعه داده است، بهگونهای که بهطور بی سابقه ای به درجه ای رسیده است که می تواند با ارتشی وارد رویارویی شود که پیشرفته ترین توانمندی های نظامی و فناوری را در اختیار دارد و مانع از قدرت تعیین کننده آن شود و در مقابل از مؤلفه ماندگاری و تداوم آتشبار برخوردار شده است.