امنیت شغلی لازمه حرفه خبرنگاری
معاون وزیر ارشاد: امنیت شغلی لازمه حرفه خبرنگاری است، خبرنگاران از امنیت شغلی برخوردار نیستند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری
گفت:
خبرنگاران باید در همه ایام سال تکثیر نعمت بزرگ مهربانی را داشته باشند و این کار نباید تنها به ایام ولادت و دهههای کرامت که متعلق به امام رضا (ع) است خلاصه شود و از خبرنگاران مشهدی به عنوان قطب دوم مطبوعاتی کشور میخواهم که مهربانیها را تکثیر کرده و نامهربانیها را تصحیح کنند.
محمد خدادی پاسخگویی با ادبیات شایسته را وظیفه هر مسئول دانست افزود: توهین از سوی هیچ کسی پذیرفته نیست و بار مسئولیت آن برای یک مسئول بیشتر از فرد عادی است و نسبت به اهانت معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار مشهد به خبرنگاران که میخواهد مشوق ترویج فرهنگ، مهربانی و کرامت در شهر امام رضا(ع) باشد گلایهمند هستیم و امیدواریم که دیگر چنین مواردی در هیچ جای کشور تکرار نشود و از جامعه رسانهای هم میخواهم که با برخورد کریمانه خود عذرخواهی رسمی فرد خطاکار را بپیذرد و به دنبال شکایت از سوی مراجع قضایی نباشند و حتی اگر نیاز شد ادبیات خوب از سوی خبرنگار به مسئول یاد داده شود.
وی با بیان اینکه تشکیل نظام صنفی خبرنگاران در حال انجام است، خاطرنشان کرد: در این مورد موانعی وجود دارد که باید برطرف شود و بحث بیمه خبرنگاران هم باید از طریق رسانهها پیگیری شود و سامانهای هم در سازمان تامین اجتماعی برای بیمه خبرنگاران فعال شده است؛ همچنین صندوق حمایت از خبرنگاران در بحث بیمه تکمیلی فعال شده و تاکنون ۳ هزار خبرنگار زیر پوشش قرار گرفتهاند و به دنبال افزایش این سهمیه بهخصوص برای خبرنگاران استانها و شهرستانها هستیم.
خدادی تصریح کرد: امنیت شغلی و جانی لازمه هر حرفهای از جمله خبرنگاری است و قبول داریم که خبرنگاران از این امنیت برخوردار نیستند و تمام تلاشمان را برای رفع مشکلات آنها در حوزههای مسکن، معیشت، بیمه و غیره بکار گرفته و میخواهیم با تلاش جمعی به نامهربانیهای موجود نسبت به خبرنگاران خاتمه دهیم و در سال ۹۸ تعداد ۳ هزار خبرنگار در سراسر کشور بیمه خواهند شد که ۱۰ درصد آن و معادل ۳۰۰ نفر از خراسان رضوی است.
وی تاکید کرد: خبرنگار بیشترین و بالاترین خدمت را در جامعه دارد و در همه صحنههای تلخ و شیرین از جمله سیل، زلزله، انفجار، جشنواره، همایش، رویداد و غیره حضور دارد و نقش اول را ایفا کرده است.
معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: خبرنگاران به جمعآوری، استخراج و اطلاعرسانی اخبارها و رویدادهای مختلف، شهری، استانی، ملی و بینالمللی می پردازند و عموم مردم از طریق موبایل گروهها، شبکهها و کانالهای رسانهای پیامرسانها اخبار روز ایران و جهان را پیگیر هستند.
خدادی گفت: موضوع توزیع کاغذ در میان رسانههای مکتوب با ارز دولتی با قیمت ۴۲۰۰ تومان طبق سهمیه تقسیم میشود و در بحث ارز نیمایی هم به علت گرانیها و با قیمت ۷۵۰۰ تومان عرضه میشود و محدودیتی وجود ندارد، اما خود رسانهها به علت قیمت بالا قدرت خرید ندارند و ما به دنبال افزایش سهمیه کاغذ با ارز دولتی هستیم و شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به طور جد پیگیر این موضوع است.
وی ادامه داد: معادل ۲۰۰ تن کاغذ در اختیار رسانههای مکتوب قرار گرفت و اختصاص ۳ هزار تن دیگر در دستور کار است؛ همچنین برای رسانههای دیجیتال هم اینترنت ارزان قیمت ودر برخی بخشها با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حتی بصورت رایگان خواهیم داشت.
خدادی افزود: ما مخالف مجوز رسانهای و فعالیتهای مطبوعاتی نیستیم، اما معتقدیم که نباید نگاهمان رقابت نادرست و نابرابر باشد و رقابت رسانهای باید درست و با برنامه باشد؛ در فضای رسانهای بعد کمی بر کیفی و میزان کلمه بر کیفیت اولویت قرار گرفته و بهتر است کیفیت را مقدم بر کمیت بدانیم و زیاد بودن تعداد و حجم خبر نباید مقدم بر کیفیت آن باشد.
معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اقتصاد رسانه باید به عرضه و تقاضا تبدیل شود، گفت: باید در بحث محتواهای رسانهای سوژهیاب خوبی در موضوعات مختلف باشیم و حضورمان تنها منحصر به نشستها، همایشها، اجلاسها، گردهماییها، مراسمها و سمینارها خلاصه نشود.