چرا مبلمان شهری نیازهای عمومی شهروندان قزوینی را تأمین نمی کند؟
مبلمان شهری با هدف تأمین آسایش، امنیت، زیبایی منظر و حفظ هویت شهری نصب میشود، اما به نظر میرسد، مبلمان شهری قزوین، اهداف مورد نیاز مردم را تأمین نکرده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، مبلمان شهری به مجموعه وسیعی از اشیاء، فضاها و نمادهایی گفته می شود که در
فضاهای شهری چیده شده و استفاده عمومی دارند. پایانه های شهری، ایستگاه های حمل و نقل عمومی، کیوسک ها، مخازن زباله، تابلوهای راهنما و تبلیغاتی، تجهیزات ترافیکی، سیستم های روشنایی، نیمکت ها و نشیمن ها و عناصر تزئینی فضاهای عمومی نظیر المان ها، فواره ها، آبنماها و پرچم ها از جمله تقسیم بندی های مبلمان شهری به شمار می روند.
در واقع مبلمان شهری، اجزا و امکاناتی هستند که سه ویژگی اساسی کاربردی، زیباسازی منظر شهری و هویت بخشی دارند. ویژگی های که می توانند نیاز عملکردی، بصری و هویتی شهروندان را همزمان برآورده کنند.
مبلمان شهری همچنین از اثرگذارترین عوامل در فضاها و خوانایی شهر در ذهن شهروندان هستند تا جایی که گردشگران نیز مناطق مختلف یک شهر را از طریق مبلمان آن می شناسند.
با وجود اینکه مبلمان شهری تأثیر بسزایی در ارتقا فرهنگ و حس تعلق خاطر مردم به شهر دارند اما طراحی آنها در شهر قزوین با قدمت و سابقه تاریخی این شهر چندان تناسبی ندارد حتی در توزیع مناسب مبلمان شهری قزوین به صورت جزیره ای عمل شده و در طراحی آنها سهم همه اقشار جامعه نظیر زنان، کودکان، سالمندان و معلولان و امنیت آنها نادیده گرفته شده است.
حال این سئوال مطرح می شود که چرا مبلمان شهری قزوین آنطور که باید و شاید اثربخش نیستند و نمی توانند نیازهای عمومی اقشار محتلف شهروندان را تأمین کنند؟
بر همین اساس، قاسمی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری قزوین که میهمان برنامه نبض سیمای قزوین بود، گفت: از زمان تشکیل شدن سازمان زیباسازی شهرداری قزوین، سعی کردیم سازمان و رویکرد آن را به سمت مهندسی پیش ببریم و طراحی هایی که امروز انجام شده، نتیجه مطالعات و فراخوان هایی است که از سوی ما در سراسر کشور منتشر شده است.
وی افزود: تا یکی دو ماه دیگر شاهد نصب مبلمان های شکیل و خوب در قزوین هستیم که این مبلمان ها، حاصل فراخوان سال گذشته سازمان زیباسازی شهرداری قزوین در سراسر کشور است.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر قزوین به مشکلات نصب مبلمان شهری در بدنه تاریخی شهر قزوین اشاره کرد و افزود: کف سازی و نیمکت های بدنه تاریخی خیابان شهدا، متفاوت تر از سایر نقاط شهری است. همچنین خیابان امام خمینی(ع) هم به نیکمت و هم به سطل زباله تجهیز شده و مطالعات و تأمین اعتبار مبلمان شهری بازار هم انجام شده است و به زودی اقدام می کنیم.
قاسمی با اشاره به توزیع عادلانه مبلمان شهری در تهران قدیم، راه آهن و شهرک مینودر گفت: در دو سال اخیر بالغ بر 22 محور را به مبلمان شهری و نیمکت ها تجهیز کردیم و سعی می کنیم تمام نواقص را بپوشانیم.
وی درباره تجهیز مبلمان شهری مختص جانبازان و معلولان هم گفت: سرویس بهداشتی ویژه جانبازان و معلولان در یکی از پارک ها نصب شده است و تا آینده نزدیک سایر پارک ها، تجهیز می شوند.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر قزوین افزود: در سنگفرش خیابان های نادری و طالقانی و محور خیام هم، موضوع نابینایان و کم بینایان رعایت شده است.
اما موضوع فرهنگ سازی و کاهش آسیب زدن به مبلمان شهری، موضوع دیگری بود که مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر قزوین به آن اشاره کرد.
قاسمی گفت: ما سالاانه بالغ بر 500 میلیون تومان بابت تعمیر و نگهداری مبلمان شهری هزینه می کنیم و در این راستا نیازمند فرهنگ سازی هستیم. اگر فرهنگ سازی شود، با صرفه جویی در این مبلغ می توانیم سالانه 500 سطل زباله به مجموعه شهری اضافه کنیم.
وی درباره اقدامات صورت گرفته برای زیست شبانه در قزوین هم گفت: در بحث زندگی شبانه، روی نورپردازی 18 محور کار کردیم و نورپردازی پل امام رضا(ع) هم به زودی به پایان می رسد.