با شروع فصل گرما آگاهی درباره بیماری های این فصل از جمله گرمازدگی با عوارضی از علائم ساده تا مرگ مهم است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ متخصص طب اورژانس گفت: علایم گرما زدگی شامل افزایش دمای بدن،تشنگی شدید، تپش قلب، افزایش ضربان قلب، تنفس های تند و سریع،بی اشتهایی،حال عمومی بد، سردرد، سرگیجه، منگی و گرفتگی عضلات می تواند طیف وسیعی از علایم گرمازدگی باشد.
دکتر کریم سهرابی افزود: ازجمله عوامل ایجاد گرمازدگی ،فعالیت شدید در محیطهای گرم بویژه زیر نور مستقیم خورشید، پوشش زیاد بدن، استفاده از لباسهای ضخیم و تیره و دمای بیش از 40 درجه سانتیگراد در محیط اطراف است.
وی ادامه داد: بدن توانایی این را دارد که درجه حرارت مرکزی خود را در محدوده 36 تا 38 درجه سانتیگراد حفظ کند و وقتی که دمای بدن به کمتر از 35 درجه و یا اینکه بیش از 40 درجه برسد، مکانیسمهای ذاتی که باعث تنظیم حرارت بدن میشود، کارآیی لازم را از دست می دهد.
دکتر سهرابی اضافه کرد: در صورت مواجه با فردی که دچار گرمازدگی شده است، اقداماتی اولیه نظیر انتقال فرد به مکانی خنک و دور از نور مستقیم خورشید، مصرف آب فراوان، پاشیدن یا اسپری کردن آب روی سطح پوست بیمار و کم کردن لباسهای وی کمک میکند تا بیماری که در وضع حاد و اضطراری نیست تا حدود زیادی بهبود یابد.
متخصص طب اورژانس افزود: افرادی که به علت گرمازدگی دچار مشکلات مغزی همچون سر درد شدید، گیجی و منگی شدهاند، در معرض خطر بیشتری عوارض گرما زدگی قرار دارند و باید سریع به اورژانس منتقل شوند.
راه های جلوگیری از گرمازدگی
- استفاده از لباسهای گشاد و رنگ روشن
- استفاده از کلاه لبه دار و عینک های آفتابی استاندارد در تابستان
- پرهیز از فعالیت های ورزشی سنگین در تابستان
- به مقدار کافی آب و مایعات بنوشیم
- خروج نشدن از منزل در ساعات اوج گرما ( از ساعت 11 تا 15 و بهتر 17)
- مرطوب نگه داشتن پوست بدن با آب
با رعایت همین نکات ساده می توانیم این فصل گرما را با سلامتی کامل پشت سر بگذاریم.