کاظم غریب آبادی گفت: طنز غم انگیزی است که نشست آژانس براساس درخواست آمریکا برگزار شده که به صورتی غیرقانونی و یکجانبه از برجام خارج و همه تعهدات خود را زیرپا گذاشت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از وین؛ نماینده کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست خبری که بعد از نشست شورای حکام این آژانس تاکید کرد: ایران چیزی برای مخفی کردن ندارد، شرط بقای برجام اجرای تعهدات همه طرف هاست و کاهش برخی تعهدات از سوی ایران به معنی تغییر در همکاری های ایران با آژآنس نیست.
غریب آبادی: طنز غم انگیز درخواست آمریکا برای نشست آژانس
نماینده کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست خبری که بعد از نشست شورای حکام این آژانس برگزار شده بود تاکید کرد ایران چیزی برای مخفی کردن ندارد, شرط بقای برجام اجرای تعهدات همه طرف هاست و کاهش برخی تعهدات از سوی ایران به معنی تغییر در همکاری های ایران با آژآنس بین المللی انرژی اتمی نیست.
به گزارش شبکه تلویزیونی ای پی تی ان؛ غریب آبادی گفت امروز, نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بررسی اقدامات اخیر ایران برای بازگرداندن توازن به برجام, در اینجا برگزار شد. لازم به یادآوری است که براساس قواعد و قوانین شورای حکام, هر یک از اعضای آژانس و از جمله اعضای شورای حکام آژانس می توانند درخواست نشست شورای حکام را مطرح کنند. با این حال طنز غم انگیزی است که این نشست بر اساس درخواست آمریکا برگزار شده است, رژیمی که به صورتی غیر قانونی و یکجانبه از برجام خارج شد و همه تعهدات خود را براساس توافق زیر پا گذاشت, اکنون خواهان برگزاری نشست برای بررسی پای بندی ایران به تعهداتش را مطرح می کند.
وی ادامه داد آمریکا نه فقط از برجام خارج شده و تعهداتش را نقض کرده است, بلکه با فشارهای سیاسی و اقتصادی جامعه جهانی, کشورها و نهادهای خصوصی را از اجرای تعهداتشان در قبال ایران باز می دارد. این رفتار آمریکا که سرکشی در برابر قوانین بین المللی به شمار می آید, نه فقط تجارت معمول با ایران را که هدف برجام بود دشوار می سازد, بلکه برعکس ادعاهای آمریکا, حتی مبادلات انساندوستانه را نیز دشوار می کند. ناتوانی سازمان های انساندوست و حتی ایرانیان خارج از کشور برای انتقال کمک های خود در سیل ویرانگر اخیر نمونه ای بارز از این موضوع به شمار می آید.
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی ادامه داد آمریکا علیه برخی از کشورها تروریسم اقتصادی به راه انداخته است که از جمله آنها اعمال دوباره تحریم ها و تاثیر فراسرزمینی آنهاست. تمایل سادیستی آمریکا برای استفاده از تحریم های یکجانبه غیر قانونی به عنوان ابزاری علیه کشورهای مستقل و نهادهای مستقل باید پایان بگیرد. اقدامات مخرب آمریکا و اعمال و اجرای سیاست ناکام فشار حداکثری به ایران اصلی ترین عامل وضعیت جاری و تصمیم ایران برای بازگرداندن توازن به برجام است.
غریب آبادی گفت همه اقدامات ایران در راستای بندهای ترمیمی درج شده در برجام هستند و همه این اقدامات برای بازگرداندن توازنی است که مدت ها پیش در اجرای تعهدات ایجاد شده بود. برخلاف آمریکا, ایران مسئولانه عمل کرده است و به ساز و کار مدنی حل و فصل منازعه در برجام روی آورده است که نتیجه آن یازده نشست اعضای باقیمانده برجام بود که به صدور بیانیه وزرای این کشورها در ششم ژوئیه در کمیته مشترک برجام انجامید. متاسفانه, عمدتا به دلیل مانع تراشی های مداوم آمریکا و خرابکاری های آن, هیچ نتیجه ای عملی به دست نیامد و مسائل مربوط به خروج یکجانبه آمریکا از این توافق همچنان به جای خود باقیست. از این رو, جمهوری اسلامی ایران هیچ چاره ای جز پیاده کردن حقوق خود براساس بندهای ترمیمی برجام, بخصوص پاراگراف بیست و شش و سی و شش نداشت تا توازن از دست رفته در برجام را در خصوص تعهدات متقابل بازگرداند.
وی گفت در خصوص این نشست نیز مسائلی را مطرح کنم؛ ما اطلاع داریم که آمریکا پیش از درخواست برای این نشست ویژه شورای حکام, با نمایندگان بسیاری از کشورها ارتباط برقرار کرده بود ولی هیچ کدام از اعضا از خواست آمریکا استقبال نکرده اند. آنها مجبور شده اند خودشان هزینه نشست فوق العاده را پرداخت کنند. این نکته اول؛ علت اینکه رئیس جمهور ترامپ همیشه گفته است توافق هسته ای بدترین توافق در عرصه بین المللی است, چطور می شود که از یک سو آن را بدترین توافق می خوانید از سوی دیگر نگران اجرا یا توافق اجرای بخش هایی از تعهدات ایران براساس آن می شوید؟ اگر این توافق, توافق خوبی بود و به آن علاقمند هستند, چرا از آن خارج شدند و دیگران را به دنبال کردن همین مسیر تشویق کردند؟ نکته دوم این که اکثریت هیئت ها, موضوع خروج یکجانبه آمریکا را در این نشست فوق العاده شورای حکام مردود دانستند, آنها حمایت خود را از حفظ برجام اعلام و از یکجانبه گرایی اعلام کردند. اکثریت اعضای شورای حکام و کشورهای عضو ناظر از همه اعضای برجام خواستند تا تعهدات خود را براساس توافق, به صورت کامل و عملی اجرا کنند. اکثریت کشورهای عضو شورای حکام این را به صورت روشن بیان کردند که این موضوعات, موضوعات پادمانی به شمار نمی آیند. اینها الزامات و مسائل مرتبط با برجام هستند و شورای حکام جایی مناسب برای بررسی این موضوعات نیست زیرا این مسائل به آژانس مربوط نمی شود و الزامات پادمانی ایران به شمار می آیند. از این رو این مسائل نیز به صورت کاملا روشن از سوی اکثریت کشورها در نشست شورای حکام مطرح شدند. در نهایت باید گفت این نشست هیچ نتیجه رسمی در پی نداشت, تلاش و نیت آمریکا بر این بود که این نشست نتیجه ای رسمی در پی داشته باشد ولی هیچ نتیجه ای از سوی ریاست شورای حکام اعلام نشد.
غریب آبادی تصریح کرد: سابقه اینکه ریاست جلسه نتیجه نشست یا خواست شماری از کشورهای شرکت کننده را اعلام کند وجود داشت ولی با توجه به درخواست مسخره آمریکا و اینکه نمایندگان حتی یک کشور نیز از این درخواست حمایت نکردند, این نشست هیچ نتیجه ای در پی نداشت.
نماینده کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی در بخش پرسش و پاسخ خبرنگاران, در جواب خبرنگاری که درباره گام بعدی ایران در صورت تامین نشدن خواست های اقتصادی ایران از سوی کشورهای اروپایی مطرح شده بود و گمانه زنی های مختلفی که در این خصوص صورت می گیرد و اینکه نشست کمیته مشترک برجام که اروپایی ها درخواست آن را داده اند چه زمانی خواهد بود گفت همانطور که مقامات ارشد کشورمان, از جمله رئیس جمهور و وزیر خارجه ما نیز گفته است, ایران اجرای بخشی از تعهدات خود بر اساس توافق را در هر شصت روز متوقف می کند, مگر اینکه پیشرفتی چشمگیر در اجرای تعهدات دیگر اعضای باقیمانده برجام, بخصوص اتحادیه اروپا صورت بگیرد. وقتی صحبت از گام سوم مطرح می شود, اقداماتی بعد از شصت روز صورت می گیرد ولی هنوز اقدامی خاص, مشخص نشده است. گزینه هایی روی میز هستند, از نظر فنی مورد بررسی و بحث هستند ولی در حال حاضر هیچ گام خاصی برای اعلام مشخص نشده است. ما گزینه های مختلف را برای گام سوم مورد نظر داریم ولی بسته به اقدامات عملی اروپایی برای اجرای تعهداتشان براساس توافق دارد.
وی ادامه داد در خصوص نشست مشترک در سطح وزرا, در آخرین نشست معاونان سیاسی, برای دیدار در سطح وزرا توافق شده است؛ این مساله در دست بررسی است و در زمان مناسب برای هماهنگی, اعلام خواهد شد.
نماینده کشورمان در آژانس درباره ارزیابی ایران درخصوص گام های اروپایی ها در برجام گفت ما در واقع درخواست تحقق دو مساله بسیار مهم را از اعضای باقیمانده برجام مطرح کرده ایم. اول, ایجاد کانال مالی و مساله دوم مساله واردات نفت از ایران است. درخصوص اینستکس, در آخرین نشست ژوئن اعلام شد که اینستکس عملیاتی شده است ولی از نظر ما, اینستکس زمانی عملیاتی می شود که سه معیار در آن به دست بیاید, اول اینکه اینستکس همه کشورها از جمله کشورهای ثالث را در بر بگیرد. در حال حاضر اینستکس فقط ده کشور را در اتحادیه اروپا پوشش می دهد و حتی همه کشورهای این اتحادیه را نیز در بر ندارد. دوم اینکه اینستکس همه موضوعات مربوط به تحریم های یکجانبه آمریکا را پوشش بدهد, در حال حاضر گفته شده است که اینستکس فقط موارد انساندوستانه مانند دارو و غذا را پوشش می دهد. سومین و مهم ترین مساله نیز اعتبار و تامین مالی اینستکس است. اینستکس عملیاتی شده است ولی اروپا چه میزان پول در مبادلات مالی حاضر است وارد آن کند. ما سالیانه سیزده میلیون یورو دارو و غذا از کشورهای مختلف وارد می کنیم, اگر قرار باشد اینستکس این موارد را پوشش بدهد, دیگر موضوع چند میلیون یورو مطرح نیست.
وی تصریح کرد برای همین هم اعلام کردیم که بعد از تامین این سه معیار, از نظر ما اینستکس عملیاتی به شمار می آید. وقتی اینستکس به صورت کامل عملیاتی شود, آن را رویدادی مثبت تلقی می کنیم و ایران نیز آمادگی دارد این مساله را به صورت جدی بررسی کند. ولی به آنها گفتیم که اگر به واقع آمادگی ریختن پول در اینستکس را نداشته باشند, باید واردات نفت از ایران را در نظر داشته باشند و از این رو, درآمدهای نفتی ایران می تواند برای تامین مالی وارد اینستکس شود.
غریب آبادی درباره درخواست آمریکا برای مذاکره با ایران گفت آمریکا به ادعای خود, فشار حداکثری را وارد می کند که ایران را به میز گفتگوها بازگرداند. ما در میز گفتگوها بودیم و حتی با آمریکایی ها نیز مذاکره کردیم. در نهایت ما برجام را به دست آوریم که نتیجه مذاکرات, از جمله با آمریکایی ها بود. مساله دوم اینجاست که هیچ کشوری حاضر نیست با کشوری که اسلحه اش را روی سینه شما می فشارد, وارد مذاکره شود. از این رو آمریکا فشار خود را به حداکثر می رساند, همه روزه در حال گسترش حوزه های تحریم خود است و جالب اینکه درخواست می دهد و مدعی می شود که آماده مذاکره با ایران است. این چه مذاکره ای است که قرار است بشود؟ باور داریم که آمریکا برای نشان دادن عقلانیت خود و اثبات اینکه آماده بودن برای مذاکره فقط یک ادعا نیست, باید همه تحریم های خود را بردارد. بعد از آن فضا می تواند تغییر یابد. برجام قابل مذاکره دوباره نیست. این توافق بعد از مذاکرات ده ساله به دست آمد, توازنی ظریف در برجام وجود دارد به شکلی که حتی کشورهای دیگر باقیمانده در برجام نیز باور دارند که این توافق قابل مذاکره دوباره نیست.
وی درباره انتظارات ایران از روسیه و چین گفت ما روابط تاریخی و مثبت خود را با روسیه و چین داریم. همه اعضای برجام باید سهم و مسئولیت خود را در برجام انجام دهد. چین و روسیه نمی توانند کوتاهی اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی را جبران کنند. ما داد و ستد و روابط تجاری خود را با چین و روسیه داریم از سه کشور اروپایی نیز می خواهیم سهم خود را به جا آورند.
نماینده ایران درباره سئوال خبرنگاری در رابطه با ادعای جدید ترامپ در توئیت خود درباره غنی سازی در ایران گفت خطر غنی سازی چه می تواند باشد؟ اگر قرار به تولید بمب باشد که آمریکا هم اکنون هزاران کلاهک هسته ای دارد. آنها در حال تولید پلوتونیوم هستند. مساله غنی سازی براساس ان پی تی, محدود نشده و حق هر کشور عضو ان پی تی و حق ایران است و کاری که می کنیم, اقدامی بسیار شفاف و زیر نظارت آژانس و بازرسانی است که هر روز در ایران هستند؛ ما چیزی برای پنهان کردن نداریم. از این رو جایی برای نگرانی نیست. مساله دوم اینکه مادامی که همه این فعالیت ها تحت نظر و بازرسی آژانس بین المللی انرژی اتمی باشد, جایی برای نگرانی نیست. حق غنی سازی از سوی آمریکا داده نشده است که این کشور بخواهد آن را بازپس بگیرد و ملغی کند. این حقی است که به همه اعضای ان پی تی داده شده است.
خبرنگاری از درخواست کشورهای اروپایی از ایران برای پای بندی به توافق سوال کرد؛ نماینده ایران در آژانس گفت ما هم اکنون نیز به این توافق پای بند هستیم, زمانی که آمریکا به صورت یکجانبه و غیر قانونی از توافق خارج شد, ما همزمان با آمریکا از توافق خارج نشدیم. ایران می توانست همزمان از توافق خارج شود ولی تصمیم گرفتیم در این توافق بمانیم, به شکلی که دیگر اعضا و از جمله اروپایی ها از ایران خواسته بودند. حتی در این وضعیت جدید, ایران رویکردی افزایشی را در پیش گرفته است. اقدامات ما در واقع براساس بندهای برجام هستند. ایران در واقع در موقعیت نقض توافق قرار ندارد. ما از کشورهای دیگر و بخصوص اتحادیه اروپا می خواهیم به الزامات خود پای بند باشند و الزامات و تعهداتشان را به جا آورند تا توافق حفظ شود.
غریب آبادی درباره اینکه آیا ایران ممکن است در مرحله ای تصمیم به منع بازرسان آژانس از باررسی مراکز هسته ای خود بگیرد گفت در حال حاضر, به روشنی درباره تفاوت همکاری های خود با آژانس با الزاماتی که براساس برجام داریم, توضیح داده ایم. ما اجرای بخش هایی از الزامات خود براساس برجام را متوقف کرده ایم ولی به همکاری های خود با آژانس دست نزده ایم؛ صحبت از توافق جامع پادمانی با آژانس و نیز پروتکل الحاقی مطرح است. امیدوارم به این مرحله نرسیم. ما در حال حاضر با آژانس همکاری می کنیم.
اظهارات غریب آبادی بعداز جلسه فوق العاده شورای حکام
نماینده روسیه: ایران با شفافیت تلاش خود برای تسهیل بازرسی های آژانس انجام داد
نماینده دائم دولت روسیه در نشست شورای حکام با موضوع کاهش تعهدات ایران در توافق هسته ای گفت: نشست برگزار شده شرایط غیرمعمولی داشت. این نشست از این جهت غیرمعمول است که ما درباره شرایط اورانیوم با غنای پایین گفتگو می کنیم، موضوعی که به دلیل بی خطر بودنش در زمینه توسعه تسلیحات هسته ای در حیطه توجه ما قرار نمی گیرد. هر عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی حق دارد به صورت نامحدود اورانیوم با غنای پایین ذخیره سازی کند، به ویژه اگر اعضای مورد نظر تحت نظارت شدید بین المللی قرار بگیرند. به همین دلیل این مسئله نمی تواند باعث نگرانی در مورد پایبندی به ان پی تی (NPT) یا توافقنامه حمایتی آژانس بین المللی انرژی اتمی شود. بر این اساس، اقدامات اتخاذ شده از سوی ایران به شدت با اختیارات شورای حکام فاصله دارد. تاسیسات هسته ای ایران توسط بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به دقت نظارت می شوند و طرف ایرانی نیز هر آنچه در توان دارد برای تسهیل فعالیت های آژانس انجام می دهد و در مورد شفافیت کامل تمامی کارهای انجام گرفته اطمینان می بخشد.
ما خاطرنشان می کنیم که محدودیت ها در مورد ذخیره سازی اورانیوم با غنای پایین و درصد غنی سازی آنها از جمله اقدامات داوطلبانه در چارچوب برجام هستند، مواردی که تهران بر اساس NPT فراتر از تعهدات معمولی آنها را پذیرفته بود. بنابراین انحراف از محدودیت ها ذکر شده، همانطور که در قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل ذکر شده است، تنها در کمیسیون مشترک برجام قابل بررسی هستند. من می توانم گزارش دهم که کمیسیون مشترک برجام در حال رسیدگی به این مسائل است.
ما به طور ویژه علاقه مند هستیم تا به مورد عجیب دیگری نیز اشاره کنیم. طرح تشکیل این نشست از جانب آمریکا مطرح شد، کشوری که برجام را «توافقی وحشتناک» خوانده و قصد نابودی آن را دارد. در عمل مشخص می شود که واشنگتن از اهمیت برجام مطلع است و به دنبال اجرای کامل آن است. با این حال آنها به دلایلی این موضوع را تنها به تهران مربوط می کنند. در حقیقت آمریکا که از عمل به تعهداتش ذیل «توافق هسته ای» خودداری می کند، هر گونه حق دیگران برای درخواست در این رابطه را بی معنی می داند.
البته اقدامات اتخاذ شده توسط تهران باعث خوشحالی نیستند، اما ما آنها را درک می کنیم. ریشه اصلی این اقدامات متقابل برای ما واضح هستند. مفاد توافق هسته ای مدت زمان طولانی است که نقض شده اند، و این ایران نبود که آنها را نقض کرد. آمریکا باعث ضربه ای بزرگ به یکی از مهمترین دستاوردهای دیپلماتیک جهانی شد و به نقض بیشرمانه قوانین قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل و همچنین قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در تاریخ 15 دسامبر سال 2015 ادامه می دهد. در مورد مثال های آشکار چنین نقض هایی می توان به اعلامیه آمریکا در خروج از برجام، امتناع آنها از عمل به تعهداتشان ذیل «توافق هسته ای» و ایجاد موانع در اجرای توافق هسته ای از سوی دیگر کشورها (ابتداً ایران و دیگر اعضای باقی مانده توافق هسته ای) اشاره کرد.
خروج رسوایی برانگیز آمریکا از برجام از سوی جامعه بین المللی به رسمیت شناخته نشده است. برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل هنوز حاوی تعهدات آمریکا هستند. واشنگتن در مقابل این تعهدات به صورت یکجانبه تحریم های علیه ایران را دوباره وضع کرد و به طور فعال به دنبال اجرای گسترده آنهاست تا از دسترسی ایران به هرگونه مزایای اقتصادی اجرای برجام جلوگیری کند. بدبینی اقدامات آمریکا به طوری است که این اقدامات خود از اینکه تهران به تعهداتش در زمینه پایبندی به محدودیت ذخیره سازی اورانیوم با غنای پایین عمل کند، جلوگیری می کنند. و اکنون طرف آمریکایی به خود اجازه می دهد تا مقامات ایرانی را به انجام کارهایی متهم کند که واشنگتن خود می خواست ایران انجامشان دهد.
آمریکا کشوری که برجام را «توافقی وحشتناک» خوانده و قصد نابودی آن را دارد. در عمل مشخص می شود که واشنگتن از اهمیت برجام مطلع است و به دنبال اجرای کامل آن است. با این حال آنها به دلایلی این موضوع را تنها به تهران مربوط می کنند. در حقیقت آمریکا که از عمل به تعهداتش ذیل «توافق هسته ای» خودداری می کند، هر گونه حق دیگران برای درخواست در این رابطه را بی معنی می داند.
ما خاطرنشان می کنیم که برجام نه تنها برای حل و فصل مسائل هسته ای بلکه برای عادی سازی روابط اقتصادی و تجاری با ایران هدف گذاری شده بود. در عوض محدودیت های داوطلبانه تهران در برنامه هسته ای و افزایش همکاری ها با آژانس بین المللی انرژی اتمی، تمامی تحریم ها لغو شدند. تنها صبر و تحمل ایران باعث شد تا برجام از یک سال پیش حفظ شود. با این حال مشخصا دشوار است که این توافق توسط یکی از دو ستون اصلی اش حفظ شود. در نتیجه، سیاست آمریکا در ضربه زدن به اقتصاد ایران به طور منفی بر بازرسی های آژانس بین المللی انرژی اتمی در ایران تاثیر گذاشت. تمامی مسئولیت نابودی احتمالی این ابزار امنیتی پایدار که با دقت تنظیم شده بود، کاملا بر دوش واشنگتن خواهد بود.عواقب منفی آن نیز بر سیستم حمایتی آژانس تاثیر خواهد گذاشت.
ما از تمامی اعضای شورای حکام درخواست می کنیم تا سیاست مخرب آمریکا را قویا محکوم کنند. دستور عمل نجات «توافق هسته ای» ساده است. واشنگتن باید مداخله خود را در اجرای عادی برجام از سوی ایران و دیگر اعضای توافق هسته ای پایان دهد، از مانع تراشی برای اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل خودداری کند، و به پایبندی به تعهداتش ذیل توافق های جامع، تصمیمات مرتبط شورای امنیت سازمان ملل و آژانس بین المللی انرژی اتمی بازگردد. به عنوان اقدام اول، آمریکا باید از تلاش های خود برای وضع تحریم نفتی علیه ایران دست بردارد. این موضوع باعث وخامت شرایط در منطقه خلیج فارس شده که به طرز منفی بر سیستم امنیت بین المللی تاثیر می گذارد.
ما مطمئن هستیم که اجرای پایدار و طولانی مدت برجام تنها بر اساس تعهدات کامل تمامی طرف ها و حفظ توازن میان منافع و اعتماد راسخ متقابل امکان پذیر است، مسئله ای که اساس «توافق هسته ای» است. روسیه مجددا بر آمادگی اصولی اش برای تداوم جستجو و پیداکردن راه حل مورد قبول طرفین برای مشکلات کنونی در چارچوب کمیسیون مشترک برجام تاکید می کند. ما از تمامی طرف ها در «توافق هسته ای» درخواست می کنیم تا قویا از برجام پیروی کنند و برای تحکیم امنیت بین المللی و حفظ حاکمیت قانون در روابط بین کشورها خویشتنداری نشان دهند.
بیانیه نمایندگان فرانسه ، آلمان و انگلیس در مورد نشست شورای حکام
پایگاه اینترنتی دولت انگلیس نوشت : نمایندگان دائم فرانسه، آلمان و انگلیس در آژانس بین المللی انرژی اتمی مایلند از این آژانس به خاطر کار حرفه ای و بی طرفانه اش در زمینه نظارت بر برجام تشکر کنند. ما از گزارش های فوری آژانس بین المللی انرژی اتمی به شورای حکام آژانس بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد و به موجب قطعنامه دسامبر 2015 شورای حکام که کار نظارت بر برجام و راستی آزمایی آن را به آژانس تفویض کرد استقبال می کنیم. ما خواستار گزارش های فوری مشابه در صورت لزوم هستیم. ضروری است که ایران دسترسی کامل و به موقع را در اختیار آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دهد.
همانطور که وزرای امور خارجه ما در روز نهم ژوئیه اعلام کردند، ما به شدت نگران این هستیم که ایران با افزایش غنی سازی اورانیوم و افزایش ذخایر خود، فعالیت هایی را دنبال کند که با تعهدات برجامی آن منافات داشته باشد؛ ما به شدت نگران این بیانیه ایران هستیم که گفته است در آینده اقدامات بیشتری انجام خواهد داد.
فرانسه، آلمان و انگلیس بارها تعهد خود به برجام را اعلام کرده اند؛ برجام یک دستاورد بزرگ برای دیپلماسی بین المللی است. اما، ما همواره به طور شفاف اعلام کرده ایم که تداوم حمایت ما از برجام به اجرای کامل آن از سوی ایران بستگی دارد.
بنابراین، ما از ایران می خواهیم فوراً اقدامات خود را به عقب بازگرداند و از هر گونه اقدام تنش زای بیشتری که تمامیت این توافق را تضعیف می کند خودداری نماید. ما بر این باوریم مسائل کنونی باید توسط امضاکنندگان برجام حل شود، از جمله از طریق برگزاری نشست اضطراری کمیسیون مشترک.