به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمد جواد آذری جهرمی در حاشیه مراسم پایانی گردهمایی استارت آپهای حوزه فضایی در جمع خبرنگاران افزود: استفاده از دادههای فضایی در وزارت کشور در بحث برآورد میزان خسارات وارده به مناطق سیل زده آغاز شد و وزارت جهاد کشاورزی هم استفاده میکند و سازمان منابع طبیعی نیز این استفاده را آغاز کرده است، اما تا زمانی که از همه ظرفیت آن استفاده شود، فاصله زیاد داریم.
وی فعالیت استارتاپهای حوزه فضایی و تلاش برای ارائه نوآوری هایشان را در بهبود فرآیندهای جاری کشور زمینه ساز تحولی بزرگ خواند و گفت: سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی اکنون بحث آمایش سرزمینی و مدیریت منابع آب و پایش سطوح زیرکشت را با سازمان مدیریت، وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی به جدیت پیش میبرد و بحث ترویجی کاربردهای فضایی و ایجاد بازار برای استارت آپها نیز در حال اجراست.
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی مبنی براینکه چرا با وجود حمایت از پیام رسانهای داخلی، اما شاهد اقبال مردم نیستیم؟ افزود: اقبال با حمایت به وجود نمیآید؛ نکته جدی همین است.
آذری جهرمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بررسیهای تان در بحث تعرفه اینترنت چه نتایجی داشته است؟ گفت: ۴ شرط اعلام کردیم که باید اقدامات انجام شود، اما در هر حال درب سازمان تنظیم مقررات باز است و میتوانند مذاکره کنند.
وزیر ارتباطات
استخراج هر نوع ارز دیجیتال باید ضابطهمند باشد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: استخراج هر نوع ارز دیجیتال و نه فقط بیت کوین باید سازماندهی شود و همراه با ضوابط و مقررات باشد.
محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه مراسم پایانی گردهمایی استارت آپهای حوزه فضایی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چقدر بیت کوین را مزیتی برای توسعه کشور میدانید؟ افزود: ۷۲ هزار مگاوات ظرفیت تولیدی مجموعه نیروگاههای کشور است و این ظرفیت در پیک روزانه، مدت زمان زیادی نیست و شاید در نهایت ۱ ساعت این پیک را داشته باشیم و بقیه ظرفیت نیروگاهی کشور در ساعات غیرپیک آزاد است و میتواند استفاده شود.
وی گفت: این ظرفیت برای صنعت برق هم خوب است، چون میتواند درآمدزایی کند و ظرفیت اقتصادی صنعت برق را بالا ببرد به شرطی که برق را در ساعت غیرپیک عرضه کند.
آذری جهرمی افزود: بحث مهم این است که استخراج هر نوع ارز دیجیتال باید سازماندهی شود و واجد ضوابط و مقررات باشد که البته سیاست گذار در این خصوص وزارت نیرو است، چون جنس ارز دیجیتال یعنی صادرات برق به شکل مجازی. اگر سیاستهای مدنظر وزارت نیرو پیاده شود و اجازه دهیم استخراج ارز دیجیتال بنابر ضوابط انجام شود میتواند فرصتی برای درآمدزایی و ایجاد درآمد مازاد برای صنعت برق باشد.
وزیر ارتباطات دادههای فضایی باید در اختیار حوزه فضایی باشد وزیر ارتباطات گفت: دادههای فضایی در کشور باید در اختیار کسب و کارهای این حوزه قرار گیرد و راهی جز واگذاری به بخش خصوصی نداریم.
محمدجواد آذری جهرمی در مراسم اختتامیه گردهمایی استارتاپهای حوزه فضایی افزود: برنامه ویژهای برای توسعه کاربردهای فضایی در کشور در زمان رای اعتماد ارائه شد و آنچه رئیس سازمان فضایی اعلام کرد مطابق برنامه با نظم و انضباط انجام شده است.
وی گفت: سالهاست که میخواهیم قدرت اول فضایی باشیم و ماهواره را داشته باشیم، اما همچنان ماهوارهای از خودمان در لایه مخابراتی و تلویزیونی و لایه ژئو نداریم و خیلی از کشورهای همسایه که به لحاظ اقتصادی از ما ضعیف ترند و دانش فنی ندارند، ماهواره هایشان در مدار قرار دارد اگرچه ماهواره هایشان را هم خریده باشند.
آذری جهرمی گفت: دلیل عقب ماندگی ما در این بخش فقط کمبود اعتبار نیست و از برنامه چهارم توسعه، اعتبارات اختصاص داده شده و دلیل مهم این موضوع تصدی گری دولتها بوده است.
وی گفت: زمانی قیمت یک سیم کارت به اندازه دو پژوی ۴۰۵ بود، اما وقتی بخش خصوصی و اپراتور دوم آمد امروز سیمکارت ۵ هزار تومان شده است.
وزیر ارتباطات گفت: میخواستیم فعالیتهای فضایی را به اهل خودش بسپاریم و باید زمینه برای بخش خصوصی ایجاد شود و خلاقانی که در این زمینه حضور دارند، محصولاتشان را عرضه کنند و باید منابع مالی آنها را تامین کنیم.
آذری جهرمی وظیفه دولتها را در عصر اقتصاد دیجیتال جدا از مقررات گذاری، توانمندسازی دانست و گفت: سازمان تنظیم مقررات در لایه ماهواره مخابراتی پروانهای صادر کرده است و امروز فعالان بخش خصوصی کار میکنند تا ماهواره را در مدار قرار دهند و الزامی ندارد که این کار فقط در اختیار دولت باشد.
وی افزود: در این بخش موانع زیادی وجود دارد و یکی از دستگاهها شکایتی علیه مصوبه سازمان تنظیم مقررات به دیوان عدالت اداری کرده و خواستار ابطال مصوبه شده است تا به بخش خصوصی واگذار نشود.
وی گفت: اگر در این مدت گلی به سر توسعه ماهواره بزنیم در آینده هم خواهیم زد و در لایه کاربردهای فضایی هم وضع به همین منوال است.
آذری جهرمی افزود: با محاسبه دقیق مزارع آسیب دیده و صدمات وارد شده در سیل اخیر با دادههای فضایی چندصد میلیارد تومان در پرداخت خسارت صرفه جویی شد و استفاده از این دادهها جزو تاکیدات وزیر کشور بود.
وی گفت: کل دولتها به اندازه صرفه جویی این پروژه در صنعت فضایی خرج نکردند و اگر استارتاپ داشته باشیم که برای هر هکتار کشاورزی سالی صد هزار تومان حق مشاوره بگیرند میزان محصولات بالا میرود و تعداد زیادی از دانشجویان بیکار کشاورزی مشغول به کار میشوند.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه قطعا دادههای فضایی منجر به رشد کشاورزی و اشتغال آفرینی میشود مدیریت بدون اطلاعات را کورکورانه خواند و تصمیم گیری در خصوص حمل و نقل، کشاورزی، بحرانها و حوادث طبیعی بدون داشتن اطلاعات را غلط توصیف کرد.
وی گفت: ۱۸۰ استارتاپ در بخش فضایی وجود دارد و بزودی در استان مازندران پارک توسعه فناوری فضایی با محوریت توسعه کشاورزی ایجاد میشود.
وزیر ارتباطات به همکاری خوب صندوق نوآوری و شکوفایی در حمایت از استارتاپهای فضایی اشاره کرد و گفت: اینکه ماینری را به برق وصل کنند و برق را مصرف کنند آیا دانش بنیان است؟ البته این هم صنعت است، اما باید قوانین خود را داشته باشد.
وی گفت: باید توسعه صنعت فضایی را به جد دنبال کنیم و به حاشیهها توجهی نداشته باشیم و سازمان فضایی باید تلاش خود را روی توسعه فناوری فضایی در کشور متمرکز کند.
رئیس صندوق نوآوری
ثبت ۲۰۰ میلیارد تومان تقاضا در گردهمایی شرکتهای فضاپایه
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در گردهمایی سه روزه استارت آپهای حوزه فضا پایه ۲۰۰ میلیارد تومان تقاضا ثبت شد.
علی وحدت در اختتامیه "گردهمایی شرکتهای دانش بنیان و استارت آپهای حوزه فضایی" افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی تلاش میکند در حوزههای اولویت دار فناوری کشور حضور فعالانهتری داشته باشد تا در بحث نیاز مالی این شرکتها و پیوند دادن نهادهای فعال در این حوزه به بهترین نحو عمل کند.
وی ادامه داد: حوزه فضایی جزو اولویتهای کشور است و این رویداد با همکاری سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد و ۱۸۲ شرکت حضور داشتند.
وحدت افزود: در این گردهمایی هفت طرح سرمایه پذیر معرفی شد و حدود ۱۰ میلیارد تومان طرح، مراحل ارزیابی را طی کرد و تصویب شد.
وی گفت: هدف اصلی این صندوق، رفع دغدغههای مالی شرکتهای فعال در حوزه فضایی است و بخش خصوصی فعال در این حوزه باید بتواند با حمایتهای مالی نهادهای مرتبط، اقتصاد فضایی کشور را رشد دهد.
رئیس پژوهشگاه فضایی
طرح بلوک انتقال مداری در حال اتمام است رئیس پژوهشگاه فضایی گفت: با مجموع آزمایشهایی که شده، طرح پژوهشی بلوک انتقال مداری در مرحله کیفی در حال انجام است.
حسین صمیمی در اختتامیه گردهمایی استارتاپهای حوزه فضایی افزود: ارتفاع مدارها از ۴۰۰ کیلومتر به ۷ هزار کیلومتر افزایش پیدا میکند و زاویه شیب مداری از ۵۵ درجه به ۵۸ درجه میرسد.
وی گفت: تا ۴ ماه آینده نمونه تجمیع شده کیفی رونمایی میشود که امکان دستیابی به مدار ژئو را فراهم میکند.
صمیمی با اشاره به عزم جدی برای کاهش تصدی گری و فراهم کردن بستر حضور بخش خصوصی در عرصه فضایی گفت: در این بخش حمایتهای مالی مناسب و تدوین مجوزها و پروانههای مربوط به اپراتورهای خصوصی مخابراتی انجام شده است و برای حضور خلاقانه استارتاپهای حوزه فضایی هم بستری مناسب وجود دارد.
صمیمی افزود: درخواستهای متعددی به پژوهشگاه فضایی ایران میرسد که نشان میدهد بازار خوبی برای حضور استارتاپها در حوزه خدمات فراهم است.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: فعالیتهای ما صرفا متمرکز در تهران نیست و در مازندران راه اندازی پارک فضاپایه در ساری را پیگیری کرده ایم و بنا داریم در اصفهان کارخانه نوآوری حوزه فضایی راه اندازی شود.
رئیس پژوهشگاه فضایی
ساخت رادیوسوند، محصولی پرکاربرد در هواشناسی
رئیس پژوهشگاه فضایی کشور از طراحی و ساخت رادیوسوند به عنوان محصولی پرکاربرد در حوزه هواشناسی کشور خبر داد و گفت: تلاش داریم این محصول دراختیار شرکتهای استارت آپ قرار گیرد.
حسین صمیمی در حاشیه مراسم اختتامیه گردهمایی استارت آپهای حوزه فضایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ افزود: پژوهشگاه فضایی ایران سه حوزه کاری دارد؛ حوزه اول مربوط به توسعه فناوری فضایی است و در این حوزه تلاش میکنیم این فناوریها را کسب و تثبیت کنیم.
وی گفت: به طور خاص امسال پروژه ماهواره مخابراتی ناهید ۱ و ماهواره سنجشی پارس ۱ را به اتمام خواهیم رساند و مراحل قرار گرفتن در مدار آغاز خواهد شد.
صمیمی افزود: در کنار اینها پروژه کلیدی دیگری باعنوان بلوک انتقال مداری سامان در دست اجرا است که این بلوک ماهواره را در مدار ۴۰۰ کیلومتری تحویل میگیرد و تا ارتفاع ۷ هزار کیلومتری بالا میبرد و شیب مداری را از ۵۰ درجه به ۵۸ درجه تغییر میدهد که گامی بزرگ برای رسیدن به مدارهای ژئو است.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: همه این فناوریها به همت جوانان کشور انجام شده است.
وی افزود: توسعه خدمات فضاپایه از دیگر برنامههای این پژوهشگاه است و ما بر روی مباحث سنجش از راه دور تمرکز کرده ایم و اقدامات بسیار ارزشمندی برای پاسخگویی به نیاز دستگاههای اجرایی مانند وزارتخانههای جهاد کشاورزی کشور و سازمان برنامه و بودجه انجام شده است که نمونه بارز آن تعیین خسارت وارده به مزارع کشاورزی در سیل فروردین ۹۸ از طریق دادههای فضایی این پژوهشگاه بوده است.
صمیمی گفت: گزارشها نشان میدهد استفاده از نقشههای پژوهشگاه موجب شده است منابعی که دولت برای این کار تخصیص داده است به نحو بهینهای مصرف شود تا با رویکرد عدالت مدارانه به دست کشاورزان آسیب دیده برسد.
رئیس پژوهشگاه فضایی کشور افزود: صنعت فضایی این حسن را دارد که اگر یک قدم پیشرفت کند دهها قدم در سایر صنایع موجب پیشرفت میشود.
وی گفت: طراحی و ساخت رادیوسوند به عنوان یکی از محصولات پرکاربرد در صنعت هواشناسی کشور در دستور کار قرار دارد و در حال تعامل با سازمان هواشناسی هستیم تا مراحل تأیید را طی کند و در اختیار شرکتهای استارتاپ و تولیدکنندگان قرار گیرد.
صمیمی افزود: با توجه به مصارف بالایی که در سال حدود ۱۰ هزار مورد از این محصول در سازمان فضایی استفاده میشود خوراک کاری خوبی برای این شرکتها فراهم خواهد شد و قدرت پایش سازمان هواشناسی را بالا میبرد.
وی گفت:هم اکنون این محصول وارداتی است و نتایج اولیه محصول داخلی نشان میدهد قابل رقابت با محصولات خارجی است.
امضای تفاهم سه جانبه در گردهمایی استارتاپهای حوزه فضایی
تفاهم نامهای سه جانبه در اختتامیه گردهمایی استارتاپهای حوزه فضایی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امضا شد.
این تفاهم نامه میان آقایان وحدت رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران و حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران امضا شد.
در این تفاهم نامه بر حمایت هر چه بیشتر از شرکتهای دانش بنیان و استارتاپهای حوزه فضایی تاکید شده است.