نشست اجرایی هیات امنای بنیاد علمی اکو با حضور دبیرکل اکو، هیات بلندپایه کشورهای عضو و وزرای علوم ایران و پاکستان در اصفهان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان ؛ مدیر اجرایی بنیاد علمی اکو و مدیر بین الملل دانشگاه اصفهان گفت: این نشست با هدف سیاست گذاری و تدوین برنامه های دو ساله بنیاد به منظور توسعه روابط علمی و انتقال فناوری بین کشورهای عضو تشکیل شده است.
کمال طیبی با اشاره اینکه هیات های بلند پایه ۱۰ کشور اسلامی در این اجلاس حضور دارند افزود: تبادلات علمی بین اعضا می تواند در رشد موضوعات علمی ، صنعت گردشگر ی و رونق اقتصادی بسیار مهم باشد.
وی گفت : تصویب مسائل مالی بنیاد و طرح های اجرایی که قرار است در دو سال آینده عملیاتی شود از دیگر موضوعات این نشست است.
طیبی تمرکز بر اجرای طرح های مشترک به ویژه آب محیط زیست بهداشت و پزشکی و توسعه پایدار را از دیگر اهداف این نشست برشمرد.
بر اساس برنامه ریزی کمیته اجرایی این نشست قرار است تا دو سال آینده بیش از 50 طرح شامل آموزش های کاوشگرایانه علوم پایه، مسائل زیست محیطی به صورت کارگاه های آموزشی و پژوهشی انجام شود.
در چهارمین اجلاس هیات امنای بنیاد علمی اکو امروز ریاست جدید بنیاد علمی اکو تا دو سال به ایران رسید.
این نشست با حضور منصور غلامی وزیر علوم کشورمان ، فواد حسین وزیر علوم و فناوری پاکستان و تعدادی از کارشناسان علوم و فناوری کشورهای عضو اکو مانند افغانستان، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ترکیه در دانشگاه اصفهان به مدت دو روز در حال برگزاری است.
بنیاد علمی اکو(ECOSF) سازمانی بیندولتی متشکل از 10 کشور اسلامی شامل افغانستان، پاکستان، آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، ازبکستان، ترکیه و ایران است که هدف اصلی آن توسعه اقتصادی در منطقه اکو بر پایه ارتقا علم، فناوری و نوآوری است.
این سازمان با پوشش 360 میلیون نفر که یک چهارم جمعیت مسلمانان جهان را تشکیل میدهد، بزرگترین تشکل اقتصادی جهان اسلام محسوب میشود.