کشت گیاهان دارویی راهکاری برای برون رفت از محدودیت های شرایط آب و خاک کشور است.
فرخی ادامه داد: ثمره تلاش های همکاران این مرکز را در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی استان شاهد هستیم و به نظر می رسد باید حمایت ها و هماهنگی های بیشتری به ویژه در بخش های تحقیقاتی و ترویج صورت پذیرد تا یافته های تحقیقاتی در عرصه های اجرایی به کار گرفته شود.
وی در خصوص سند توسعه گیاهان دارویی استان بیان کرد: سند توسعه گیاهان دارویی در استان مشتمل بر بخش های تولید، آموزش، ترویج و فراوری در حال تدوین است و برای اجرای سند توسعه گیاهان در استان به ویژه در بخش فرآوری باید سریع تر اقدام شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی گفت: بخش فرآوری و عمل آوری گیاهان دارویی به توسعه کشت گیاهان دارویی در استان کمک می کند.
فرخی تاکید کرد: باید سرمایهگذاران مناسب را برای سرمایهگذاری در حوزه توسعه گیاهان دارویی جذب کرد و کشت آن را توسعه داد. کشت گیاهان دارویی در کشورهای مختلف جهان به شدت در حال افزایش است به طوری که تجارت حاصل از این کشت قابل توجه می باشد.
وی افزود: با توجه به محدودیت های شرایط آب و خاک کشور، کشت گیاهان دارویی می تواند به عنوان راهکاری برای برون رفت از محدودیت ها و ظرفیت های آبی و خاکی باشد.
کشت گیاهان دارویی نسبت به سایر محصولات پر آب بر ۵۰ درصد صرفه جویی در مصرف آب داردو در این نوع کشت طول دوره رشد و تولید کمتراز گیاهان پرآب بر است.
بیش از ۸ هزار گونه گیاهی در ایران شناسایی شده است که ۳ هزار گونه خواص دارویی دارد و از این تعداد ۲۰۰ گونه تولید میشود.
میزان تجارت جهانی گیاهان دارویی در سال بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار است.