استاندار آذربایجان شرقی: مشاغل مکمل در کنار کشاورزی و دامداری، روستاها را به سمت توسعه پایدار سوق می دهد.
وی، استفاده از ظرفیتهای گردشگری را از دیگر زمینههای موثر برای ایجاد مشاغل موازی و مکمل در روستاها برشمرد و گفت: در این حوزه، ظرفیتهای بسیار خوبی وجود دارد و با بهره برداری بهینه از این ظرفیت ها، روستاها آبادتر شده و زمینه پیشرفت و توسعه روزافزون آنها فراهم می شود.
استاندار، در ادامه نقش دهیاران را در فرآیند توسعه، بسیار مهم بیان کرد و گفت: دهیاران، پیشگامان توسعه روستاها هستند و با اندکی همت و تلاش آنها، در کنار توسعه روزافزون روستاها، جامعه از مصرف گراییِ صرف به سمت تولید و خودکفایی سوق یافته و از مهاجرت نیروی کار و جوان به شهرها جلوگیری می شود.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی هم به طرح های خودکفایی روستاهای استان اشاره کرد و گفت: دهیاران برای توانمندسازی روستاها، باید متناسب با ظرفیت های هر منطقه عمل کنند.
جواد رحمتی، از جمله طرح های خودکفایی در روستاها را حوزه گردشگری و بومگردی برشمرد و افزود: این ظرفیت در بیشتر روستاهای استان فراهم است، از این رو باید با تقویت این ظرفیت ها و کمک به اقتصاد و معیشت روستاییان، گام های موثرتری در این زمینه برداشته شود.
کرمی؛ مدیر کل امور روستایی استاندار آذربایجان شرقی هم در این همایش گفت: طرح های درآمدزای روستایی به اقتصاد روستاها کمک می کند و برای رسیدن به درآمدزایی و خودکفایی پایدار باید راهبردهای عملی برای اشتغال ارائه شود و این مهم بر عهده دهیاری هاست.
در پایان این همایش، از 7 دهیار برگزیده آذربایجان شرقی در جشنواره دهیاری کشوری تجلیل شد.