افتخار توسعه حرمهای مطهر در اعتاب مقدسه در تاریخ انقلاب اسلامی و زعامت حضرت آیت الله خامنهای برای شیعیان ایران ثبت و ضبط خواهد شد
وی گفت: در ده سال گذشته به ویژه بعد از سقوط صدام که اعتاب مقدسه از غربت شدیدی رنج میبردند، با گشایش راه کربلا و عشق و علاقهای که مردم عزیزمان به اعتاب مقدسه داشتند، ستاد بازسازی عتبات عالیات تشکیل و با تجمیع و سازماندهی هدایا و نذورات مردمی با طراحی طرحهای بزرگ کوتاه مدت، بلند مدت و طرحهای جامع در بحث بازسازی عتبات اقدام کرد که امروز شیعیان، محبان اهل بیت و ایرانیان مفتخرند یک دوره بسیار روشن و ارزشمندی را در تاریخ رقم بزنند.
پلارک بیان کرد: امروز ما در اعتاب مقدسه موفق شدیم تمامی گنبدهای چهار حرم مطهر که در شهرهای کربلا، نجف، کاظمین و سامرا را یک دور کامل بازسازی و بعضی طلاکاری آنها را تجدید کنیم، طلاکاری ایوان نجف تجدید و منارهای حرم کاظمین و کربلا تعمیر و تجدید بنا و توسعههای میان مدت داده شد بهطوری که زائران وقتی مشرف میشوند، مشاهده میکنند.
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات خاطر نشان کرد: امروز هم موفق شدیم علاوه بر تعویض و تعمیر گنبدها و تعمیر ضرایح مطهر، تعمیر و بازسازی همه اماکن مقدسه، طرحهای توسعهای را اجرا کنیم که من امروز با افتخار عرض میکنم این کارها در طول تاریخ اعتاب مقدسه بیسابقه است.
وی به طرح توسعه حرم مطهر امام علی علیه السلام در نجف اشاره کرد و گفت: طی کمتر از ۶ سال کار شبانهروزی مردم مخلص ایران، فضای این حرم ۲۰ برابر گسترش یافته و صحن و شبستان حضرت زهرا سلام الله علیها به حرم اضافه شد و ما امروز در نجف در حرم مولا علی علیه السلام مشکل فضای زیارتی نداریم.
پلارک در ادامه گفت: در کربلا هم طرح توسعه حرم مطهر امام حسین علیه السلام در چهار مرحله طراحی و شروع شده که مرحله اول به عنوان صحن حضرت زینب سلام الله علیها به واسطه قرار گرفتن در محل تل زینیبه و خیمهگاه و بابالقبله این نامگذاری انجام شده، در بهترین نقطه از زمین یعنی در جایی که خون مطهر شهدای کربلا ریخته شده، این طرح با پیشرفت چشمگیری در حال اجراست و امسال انشاءالله زائران اربعین در آنجا استقرار پیدا خواهند کرد و در سالهای بعد امیدواریم مراحل تکمیلی را بتوانیم طی کنیم.
وی سپس به طرحهای اجرایی در کاظمین اشاره کرد و افزود: طرح توسعه حرم امامین جوادین علیهم السلام را با افتتاح دو شبستان الحاق مسجد جامع صفوی به اتمام رساندیم و در سامرا نیز که غربت زیادی دارد، بعد از آن حادثه دلخراش انفجار، به لطف خدا، همت مردم و شیعیان اهل بیت (ع)، حرم را به طور کامل زیباتر و شکیلتر از قبل بازسازی کردیم و امروز هم طرح جامع آن برای توسعه طراحی شده و در حال مذاکره برای اجرای عملیات این طرح هستیم.
وی یکی از افتخارات دولت و ملت ایران بعد از انقلاب اسلامی را آثار گرانبها و ارزشمندی دانست که تحت عنوان خدمت به آستان مقدس اهل بیت علیهم السلام انجام شده و افزود: در گذشته این کارها فقط در مشهد و چند شهر دیگر انجام شده است و افتخار توسعه حرمهای مطهر در اعتاب مقدسه در تاریخ انقلاب اسلامی و زعامت حضرت آیت الله خامنهای برای شیعیان ایران ثبت و ضبط خواهد شد.
پلارک تصریح کرد: همه این خدمات با حمایت رهبری، همت مردم، مرجعیت شیعه در عراق و همکاری تولیت اعتاب مقدسه انجام شده که باعث افتخار است.
وی اظهار امیدواری کرد مردم همچنان یاری کنند تا طرحهایی که ستاد بازسازی در دست اجرا دارد تکمیل شود.
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات خاطر نشان کرد: تاکنون بیش از ۱۵۰ طرح به طور خاص در اعتاب مقدسه به مرحله اجرا رساندیم.
وی افزود: موضوع اربعین که یکی از شاخصترین موارد افزایش جمعیت زائر در اعتاب مقدسه است، از این رو باید امکانات و فضایی فراهم شود که زائران از حداقل امکانات رفاهی برخوردار باشند.
پلارک گفت: در اربعین امسال پیشبینی میکنیم تعداد زائران دو برابر پارسال باشد و همه امکانات و تدارکات ما برای ۳ میلیون زائر در حال انجام است و با توجه به کسر هزینه روادید، انتظار داریم میزبان زائران بیشتری باشیم و بتوانیم خوب از آنها پذیرایی کنیم.
وی افزود: مردم استان کرمان در این مسیر بازسازی عتبات پیشقدم و پیشتاز بوده و گل سرسبد طرحها یعنی طرح معراج، طرح ترفیع گنبد حرم مطهر سیدالشهدا را بهعهده گرفتهاند و این گنبد قرار است روی گنبد فعلی نصب شود ضمن آنکه لاغر سازی ستونهای اطراف ضریح که بسیار پیچیده و فنی بود، به همت مهندسان و کاردانهای کرمانی انجام شده است.
پلارک گفت: جا دارد از همه مردم کرمان تشکر کنم و دست تکتک آنها را ببوسم، به حال آنهایی که موفق شدند در این طرح مشارکت کنند، غبطه میخورم و در ادامه مسیر از همه مردم ایران میخواهم که فیض خدمترسانی به اهل بیت (ع) را در این مقطع تاریخی از دست ندهند، زیرا بعید است به این زودی چنین فرصتی تکرار شود و حداقل تا ۴۰ سال آینده نیاز به توسعه حرمها در اعتاب مقدسه نخواهیم داشت.
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات افزود: گنبد مطهر حرم امام حسین علیه السلام طی سه مرحله ساخته شده که شامل ساخت سازه فلزی - صنعتی (استراکچر) و سپس خشتها و طلاکاری و مرحله سوم آماده سازی بستر نصب گنبد در کربلاست.
وی افزود: سازه فلزی - صنعتی به شکل قطعات پیچ و مهره برای نخستین بار در تاریخ به این شکل ساخته شده، بستر نصب در کربلا آماده است و هم اکنون در مرحله طلاکاری خشتها هستیم.
پلارک با بیان در مرحله طلاکاری خشتها باید از تکنولوژی استفاده کنیم که مانع سایش و در شرایط آب هوایی عراق باعث حداقل ۵۰ سال ماندگاری طلا باشد، گفت: بحث طلاکاری در دانشگاههای کشور مختلف در حال بررسی است.