رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور: نان بربری شورترین نان کشور است
وی ضمن اشاره به اهمیت مقدار نمک دریافتی در ایجاد بیماری پرفشاری خون و برنامههای کنترل و کاهش فشار خون در وزارت بهداشت گفت: انستیتو تغذیه برنامه پایش عوامل خطر تغذیهای شامل نمک، قندهای ساده، چربی و اسیدهای چرب ترانس، اشباع را در موادغذایی صنعتی و سنتی کشور برای سیاست گذاری در جهت کاهش این عوامل و برای برنامهریزی وزارت بهداشت اجرا و گزارش میکند.
حسینی افزود: در این راستا بیشترین مقدار نمک دریافتی از طریق موادغذایی در کشور، مربوط به نان است و در بین انواع نانها، نان بربری بیشترین مقدار نمک را داراست؛ البته با توجه به سرانه مصرف بالای نان لواش در کشور و بالا بودن مقدار نمک در تولید این نان بیشترین مقدار نمک را از بین موادغذایی نان لواش به سبد مصرف غذایی ایرانیها وارد میکند.
وی گفت: کاهش نمک در انواع نان به ویژه لواش و بربری میتواند نقش مهمی در کاهش دریافت نمک روزانه و پیشگیری از پرفشاری خون داشته باشد.