بسته سلامت ؛
اهمیت تغذیه برای کودکان بیش فعال
نخوردن صبحانه میتواند موجب افت قندخون و به دنبال آن تشدید تحریک پذیری و بی قراری در کودکان بیش فعال شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بیش فعالی نوعی اختلال شایع است که حدود ۸ تا ۱۰ درصد کودکان را مبتلا میکند که در پسران شایع تر از دختران است.
محمدحسن افتخاری افزود: ویژگیهای اولیه بیش فعالی از سالهای اولیه رشد یعنی پیش از ورود به مدرسه شروع میشود.
وی با بیان اینکه صبحانه یک وعده مهم برای کودکانی است که بیش فعال هستند، اظهارداشت: نخوردن صبحانه میتواند موجب افت قندخون و به دنبال آن تشدید تحریک پذیری و بی قراری شود.
رییس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: صبحانهای که سرشار از پروتئین و کلسیم باشد، تاثیری آرام بخش بر بسیاری از کودکان دارد و ظرفیت یادگیری را در این گونه کودکان بهبود میبخشد.
استاد دانشکده تغذیه و علوم غذایی توضیح داد: کودکان ممکن است به مقادیر زیاد فسفات موجود در برخی غذاها مانند انواع سوسیس، غذاهای فرایند شده، فرآوردههای شیر و نوشابههای گازدار حساس باشند؛ حساسیتهای غذایی میتواند مشکل پیش فعالی را تشدید کند.
او اضافه کرد: رنگها و طعم دهندههای مصنوعی نیز باعث تشدید این مشکل در کودکان میشود.
افتخاری توصیه کرد: بادام، گیلاس، انگور، پرتقال، گوجه فرنگی، کشمش، هلو، توت فرنگی، زردآلو، خیار، سرکه، توت سیاه، شلیل و انواع شوریجات به دلیل دارا بودن سالیسیلات باید محدود شوند.