قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیلزده؛
اختصاص اعتبار به یک هزار و 800 واحد مسکونی خسارت دیده از سیل
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی در نشست قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده گفت: برای یک هزار و 800 واحد مسکونی خسارت دیده از سیل اعتبار اختصاص یافته است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛
آقای آقازاده استاندار در نشست قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده استان بر تسریع در امور از سوی بنیاد مسکن، بسیج سازندگی، کمیته امداد، بهزیستی و دیگر دستگاه مرتبط و خدمترسانی تاکید کرد.
آقازاده افزود: مناطقی از استان بر اثر سیل فروردین ماه امسال دچار آسیب و بخشی از خانههای روستایی و شهری ، جاده ها و تاسیسات خراب شدهکه لازم است همه دستگاههای مرتبط و اجرایی دست به دست هم دهند و با استفاده از امکانات شهرستان و استان و همکاری و مشارکت بانک ها عملیات تعمیرات را تا پایان مرداد و اتمام کارهای احداثی را تا پایان سال به انجام برسانند.
در این جلسه زندیه وکیلی معاون عمرانی استاندار، فرمانداران ۴ شهرستان، مسئول بسیج سازندگی استان ، نمایندگان کمیته امداد و بهزیستی هم از نحوه بازسازی نوسازی تعمیرات و ارسال امکانات و تجهیزات به شهرستانها گزارشی ارائه دادند.
مهمترین مشکلات و چالش در شهرستان حمل سیمان مصرفی است که استاندار دستور داد فرمانداران مسئولیت کار را به عهده بگیرند و بقیه مدیران دستگاهها همکاری لازم را جهت تهیه و توزیع، ارسال و دپوی سیمان و دیگر اقلام مصرفی داشته باشند.
لازم به ذکر است ۲۵ میلیارد تومان در حساب بنیاد مسکن استان موجود است و قرار شده در روستاها ۴۰ میلیون تومان تسهیلات و ۱۰ میلیون تومان بلاعوض و در شهرها ۵۰ میلیون تومان تسهیلات و ۱۲ میلیون بلاعوض به آسیب دیدگان از سیل پرداخت شود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی گفت: در کل استان بر اساس بررسیهای صورت گرفته، ۶۹۷ روستا در ۲۳ بخش پراکندگی خسارتها را داشتیم که با مدیریت مناسب استاندار مرکزی از بروز سیل جلوگیری شد.
محمدرضا رضا فرح افزود: بر اثر شدت بارشها چهار هزار و ۸۶۸ واحد روستایی و ۴۵۹ واحد شهری و در مجموع به پنج هزار و ۳۲۷ واحد مسکونی خساراتی وارد شده است.
وی تصریح کرد: با پیگیریهای صورت گرفته موفق شدیم برای هزار و ۵۵۰ واحد روستایی و ۲۵۰ واحد شهری اعتباراتی دریافت کنیم و به بانکهای عامل ابلاغ اختصاص یافت.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی ادامه داد: برای هزار و ۷۱۰ واحد روستایی و به ۷۷ واحد شهری، پروانه ساختمانی صادر شده است.
رضافرح در خصوص پروندههای معرفی شده به بانکهای نیز بیان داشت: هزار و ۳۳۲ واحد روستایی و ۶۸ واحد شهری به بانک معرفی شده که امید است در روزهای آتی تمام پروندهها به بانکها معرفی شوند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی هم گفت: بر اثر سیل اخیر در استان در مجموع ۴ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی تخریب شد که ضروری است تمام دستگاههای اجرایی، مساعدتهای لازم را برای بازسازی این مناطق انجام دهند.
مهدی زندیه وکیلی با بیان اینکه در شهرستانها نیز، فرمانداران روسای ستاد بازسازی هستند افزود: سهمیه سیمان برای هر شهرستان مشخص شده است و مقرر شده که توسط دستگاههای ذیربط، همکاریهای لازم برای حمل رایگان سیمان در شهرستانها صورت گیرد.
وی بیان داشت: خساراتی نیز در بخش کشاورزی بهموازات بخش مسکن در استان وارد شده که در این خصوص نیز سامانهای طراحی شده و پرداخت خسارات صورت میگیرد.
مسئول بسیج سازندگی استان مرکزی گفت: از ظرفیتهای مساجد و خیرین در قالب طرح «جهاد همبستگی ملی» برای بازسازی مناطق سیلزده استفاده خواهد شد.
امید محترمی مسئول بسیج سازندگی استان مرکزی در این جلسه گفت: مجموعه بسیج سازندگی همانگونه که در مرحله اول سیل به کمک دولت آمد، در موضوع بازسازی مناطق سیلزده نیز همراه دولت خواهد بود.
محترمی با اشاره به اینکه بسیج سازندگی امروز در ۲۵ استان کشور درگیر بازسازی مناطق سیلزده است اظهار کرد: با توجه به حجم خسارتها نیاز است برای بازسازی همه ظرفیتهای موجود در کشور پایکار بیایند.
وی ادامه داد: طبق تقسیمبندی که توسط وزارت کشور صورت گرفته استان مرکزی معین شهرستان چگنی در امر بازسازی شد که علاوه بر این سعی داریم در استان مرکزی هم اقدامات قابلتوجهی را انجام دهیم.
مسئول بسیج سازندگی استان مرکزی با اشاره به اینکه متأسفانه در سطح استان آسیبها و خسارتها در مناطق حاشیهای رخداده است، افزود: میطلبد برای کمک به این خانوادههای کمبضاعت از کلیه ظرفیتهای استان استفاده شود.
محترمی به طرح «جهاد همبستگی ملی» هم اشارهای کرد و گفت: در مرحله دوم بازسازی مناطق سیلزده یک طرح جامعی تحت عنوان «جهاد همبستگی ملی» در کشور و استان شروع به کارکرده است که از ظرفیت مساجد و مردم برای بازسازی مناطق آسیبدیده شده استفاده شود.
وی با تأکید بر اینکه طرح جهاد همبستگی ملی با محوریت مساجد است ادامه داد: همانگونه که در دفاع مقدس پشتیبان جبههها و رزمندگان مساجد بودند امروز هم پشتیبان و کمکرسان مناطق سیلزده مساجد هستند.
مسئول بسیج سازندگی استان مرکزی بیان کرد: با توجه به خسارت گسترده و کمبود منابع نیاز است که از ظرفیت کارخانهها، خیرین، اصناف و کلیه دستگاهها همانند مرحله اول پایکار بیایند تا بتوانیم اقدامات را سریعتر زمان ممکن انجام دهیم.
محترمی خاطرنشان کرد: اگر مصالح گروههای جهادی بهموقع تأمین شود شاهد اقدامات خوبی توسط جهادگران بسیج سازندگی خواهیم بود.