به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ؛ سخنگوی گردان های حزب الله عراق گفت هنوز تصمیم نهایی درباره ادغام بسیج مردمی در ارتش عراق گرفته نشده است و ساز و کار این ادغام در دست بررسی است.
شبکه تلویزیونی المیادین، در گزارشی ویژه با اشاره به تاریخچه تشکیل سازمان بسیج مردمی عراق و نیازهایی که تشکیل چنین سازمانی را ایجاب کرد و در راس آنها مبارزه با گروه تکفیری صهیونیستی داعش و نیز بحث و جدل ها درباره حجم و نقش این سازمان و وابستگی های آن، به اتهامات مطرح شده علیه این سازمان از جمله فرقه گرایی اشاره کرد و افزود برخی حتی آن را غیرقانونی دانستند تا جایی که آمریکا به سبب بیم و نگرانی خود، این سازمان و سران آن را در فهرست سازمان های تروریستی قرار داد و در ادامه این سازمان با اقدامات و حملات سازمان یافته ای روبرو شد که هدف از آن کاهش نقش آن و در حاشیه قرار دادن آن بود اما سازمان بسیج مردمی ماموریت خود را انجام داد. سازمان بسیج مردمی به عنوان سازمانی رسمی، نظامی و مستقل که ریاست آن را نخست وزیر عراق بر عهده دارد از استقلال نسبی برخوردار بود ولی تصمیم عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق برای ادغام بسیج مردمی در ارتش عراق پرسش های زیادی درباره آینده این نیرو و نیز تشکل های نظامی غیروابسته به سازمان بسیج مردمی به وجود آورد. هنوز ساز و کار ادغام بسیج مردمی در ارتش عراق مشخص نیست. برخی از این اقدام استقبال کرده اند و منتظر اجرای درست این تصمیم هستند و از سوی دیگر مقتدا صدر رئیس جریان صدر اعلام کرد گروه مسلح وابسته به وی نیز در ارتش اذغام خواهد شد.
سید جعفر الحسینی سخنگوی گردان های حزب الله عراق در ادامه این گزارش ویژه در گفتگویی با المیادین درباره این تصمیم گفت: ”این تصمیم چیز تازه ای نیست. سازمان بسیج مردمی نهادی نظامی مثل نهادهای نظامی وابسته به وزارت دفاع یا وزارت کشور عراق نیست. بسیج مردمی متشکل از گروه هایی است که برخی از آنها پس از ورود آمریکا به عراق در سال 2003 و حتی پیش از آن تشکیل شدند مانند گردان های حزب الله عراق و برخی از این گروه ها نیز به دنبال اشغالگری آمریکا در عراق شکل گرفتند و هدف از تشکیل آنها مبارزه با اشغالگری های آمریکا در عراق بود و پس از آن نیز ورود نیروهای داعش به عراق و اشغال بخش های زیادی از این کشور وجود این نیروها را ایجاب کرد زیرا نهادهای امنیتی عراق هنوز سازماندهی خوبی ندارند به همین سبب وجود نیروهای بسیج مردمی برای حمایت از نیروهای امنیتی عراق ضروری است.“
وی در ادامه درباره ادغام بسیج مردمی در ارتش عراق گفت: ”این مسئله فعلا در دست بررسی است و مقامات بلندپایه عراقی در حال بررسی این مسئله هستند که ادغام چگونه خواهد بود و آیا نیروهای بسیج مردمی ماهیت خود را به عنوان یک نیروی عقیدتی از دست خواهند داد یا این که ماهیت عقیدتی خود را حفظ خواهند کرد و با آن به عنوان سازمانی رفتار خواهد شد که با همین ساختاری که دارد به عنوان نهادی شبیه ارتش عراق تحت نظر فرماندهی کل نیروهای مسلح خواهد بود؟ این مسئله هنوز در دست بررسی است. بنابراین هنوز تصمیم نهایی در این باره گرفته نشده است و ساز و کار ادغام هنوز مبهم است و به شکل کامل مشخص نیست ولی به زودی در این باره تصمیم گیری و اعلام نظر خواهد شد.“
وی در پاسخ به این سوال که بسته شدن برخی دفاتر بسیج مردمی به منزله سرآغاز اجرای طرح ادغام نیست؟ گفت: ”برخی از دفاتری که نیازی به آنها نبوده است بسته شده اند.“
وی در ادامه گفت: ”سازمان بسیج مردمی با توجه به این که بر اساس فتوای مرجع عالیقدر آیت الله سیستانی تشکیل شده است ماهیت خاص خود را دارد به همین سبب تلاش می کند ماهیت خود را حفظ کند. این سازمان بر اساس نیاز ملی و نه سیاسی تشکیل شده است. گمان نمی کنم کسی قصد داشته باشد ماهیت این سازمان را به کلی از بین ببرد. برخی گروه ها وارد عالم سیاست شدند ولی ما فعلا و در آینده نزدیک تصمیمی برای ورود به دنیای سیاست نداریم بلکه احساس می کنیم منطقه و عراق با چالش های امنیتی زیادی روبرو هستند و تهدیدات زیادی وجود دارد و وظیفه شرعی و اخلاقی ما ایجاب می کند با آنها مقابله کنیم.“