همایش مشترک پلیس با دادستانی تهران
امنیت جامعه را فدای فضای مجازی نمیکنیم
دادستان کل کشور: در حوزه اخلاقی و اجتماعی جوسازیهایی در فضای مجازی میشود، اما امنیت جامعه را فدای این حرکات مذبوحانه نمیکنیم
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در همایش مشترک پلیس و دادستانی تهران که به منظور پیش بینی و کاهش جرم سرقت در تهران برگزار شد، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه برنامهای برای برخورد قاطعتر با سارقان سابقه داری که مکرر به زندان میروند و آزاد میشوند، دارید، افزود: سرقت اگر واجد شرایط قطع ید باشد باید حد الهی اجرا شود و اگر واجد آن شرایط نباشد، به بخش تعزیر میرود و تعزیر هم حداقل یا حداکثر مجازات از جمله شلاق یا زندان را دارد.
وی گفت: به مصلحت نیست که فرد سارق را سالهای متمادی در زندان نگه داریم، اما سوال مهم اینجاست با سارقانی که مرتب مرتکب جرم میشوند چه باید کرد؟ آیا با زندان نگه داشتن درمان میشوند یا باید راه دیگری را برگزید؟
منتظری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آمار رسیدگی به جرم سرقت در قوه قضاییه چه روندی داشته اشت؟ افزود: آمار دقیقی ندارم و شاید میان آمار ما و نیروی انتظامی تفاوتهایی باشد، اما آنچه برای ما مهم است آمار نیست بلکه افزایش سرقت است و ما این افزایش را غیرقابل قبول میدانیم و باید جلوی آن را بگیریم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دادستانی چه نوع کمک و حمایتی از نیروی انتظامی در برگزاری طرحهای مبارزه با ناهنجاریهای اجتماعی و اخلاقی (طرح ناظر) دارد؟ گفت: وظیفه قانونی پلیس برخورد با جرایم مشهود است و دستگاه قضایی وظیفه دارد هر جایی که پلیس به عنوان ضابط قضایی مجوزی خواست، بدهد.
دادستان کل کشور با اشاره به اینکه دستگاه قضایی حامی نیروی انتظامی است و پلیس هم مقتدر خواهد بود، گفت: نمیتوانیم امنیت اخلاقی و اجتماعی را به خاطر برخی حرفها و اقدامات در فضای مجازی و جوسازیها فدا کنیم.
منتظری افزود: حتما دستگاه قضایی و مردم حامی اقدامات قانونی و مقتدرانه نیروی انتظامی هستند و اگر هم یک وقتی ماموری در جایی تخلف کند براساس قانون به آن رسیدگی میشود.
وی گفت: هنجارشکنان بدانند اگر بخواهند با اینگونه جوسازیها و فیلمهایی که خودشان در صحنه آماده و بلافاصله منتشر میکنند در اندیشه مخدوش کردن پلیس باشند، مردم و دستگاه قضایی کوتاه نخواهند آمد و ما از پلیسی که برای ایجاد امنیت و اجرای قانون و ایفای وظیفه قانونی خود تلاش میکند حمایت خواهیم کرد.
منتظری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای مقابله با آسیبهای ناشی از حاشیه نشینی به ویژه سرقتهای خرد چه برنامهای دارید؟ افزود: حاشیه نشینی یکی از آسیبهایی است که در جلسات در محضر مقام معظم رهبری هم بر توجه هرچه بیشتر به رفع آسیبهای ناشی از آن تاکید شده است و مقرر شد وزارت کشور با همکاری دیگر دستگاهها ورود جدی کنند.
وی گفت: حل حاشیه نشینی در دستگاه قضایی و نیروی انتظامی نیست و باید دستگاههای اجرایی فکری اساسی کنند چرا که حاشیه نشینی دامن خیلی از شهرهای ما را گرفته است.
مشکلات اقتصادی؛ مهمترین دلیل افزایش سرقت
دادستان کل کشور مشکلات اقتصادی و مصرف مواد مخدر را از مهمترین دلایل افزایش سرقت در کشور خواند
حجت الاسلام و المسلمین محمد جعفر منتظری در اين همایش افزود: با توجه به گزارشهایی که در سراسر کشور در ماههای اخیر داشتیم شاهد افزایش سرقتهای خرد بوده ایم.
وی گفت: ما خروجی این نشست و همایش را برای سایر استانها نیز استفاده خواهیم کرد چرا که برقراری امنیت موضوعی مرتبط به نیروی انتظامی و دستگاه قضایی است.
دادستان کل کشور با اشاره به اینکه سارقان ناامنی در جامعه ایجاد کرده اند، گفت: وضعیت امنیت در سراسر کشور از جهات مختلف قابل قبول است، اما در حوزه سرقت به دلایلی باید بیشتر کار شود و حضور این جمع در این همایش برای بررسی جهات مختلف آن میتواند موجب امنیت بیشتر شهروندان شود.
منتظری افزود: باید اقدامات پیشگیرانه اشته باشید و آسیبها باید شناسایی شود و قطعا نحوه برخورد و مجازات سارقان باید جامع باشد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه میزان از سرقتها به دلیل مشکلات اقتصادی است، گفت: یکی از مولفههای موثر در افزایش سرقت مشکلات اقتصادی عدهای است که تحت فشارهایی دست به سرقت میزنند و باید اقدامات پیشگیرانهای از سوی مسئولان اجرایی لحاظ شود.
دادستان کل کشور گفت: اقشار آسیب پذیر و کسانی که به علت فقر و تهیدستی دست به سرقت میزنند از آسیبهای ماست و دولت باید زمینههای این مشکلات را برطرف کند.
منتظری یکی دیگر از علل افزایش سرقت را مصرف مواد مخدر خواند و از ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی خواست توجه بیشتری به این امر کنند و وظیفه دستگاه قضایی را در این خصوص ضروری خواند و گفت: از خانوادهها انتظار داریم در بحث مبارزه با سرقت پلیس را یاری کنند و حتما از نیروهای مردمی استفاده شود.
لزوم همکاری دستگاه قضا و ناجا در برخورد با سرقت
افزایش ۳۱ درصدی سرقت هشداری جدی به نیروی انتظامی و دستگاه قضایی است و نباید از کنار آن به راحتی بگذریم
حجت الاسلام و المسلمین محمد جعفر منتظری در اين همایش افزود: امنیت حق همه شهروندان است و نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران و دستگاه قضایی وظیفه تامین امنیت را دارند.
وی گفت: نیروی انتظامی در ایجاد امنیت برای شهروندان نقش قابل توجهی دارد وقوه قضاییه هم به عنوان پناهگاهی برای مردم در برخورد با مجرمان، تظلم خواهی و ایجاد امنیت نقش موثری ایفا میکند.
دادستان کل کشور گفت: ناجا بدون دستگاه قضایی نمیتواند ایجاد امنیت کند و دستگاه قضایی هم بدون ناجا نمیتواند در ایجاد امنیت موثر باشد.
دادستان کل کشور با اشاره به اینکه امنیت مالی یکی از جنبههای امنیت است، گفت: هر شهروندی باید در خصوص اموالش امنیت داشته باشد و سرقت یکی از عناصری است که امنیت شهروندان را مخدوش میکند.
وی مبارزه با پدیده شوم سرقت و برخورد با سارق را نیازمند مطالعه، تدبیر، برنامه ریزی و اجرای صحیح خواند و گفت: آمار سرقت در سالهای اخیر نگران کننده است و نباید به راحتی از کنار آن بگذریم.