ضرورت توسعه صنایع تبدیلی در شهرستان گناباد
سالانه در شهرستان گناباد ۱۷۸هزار تن محصول کشاورزی تولید میشود که بالغ بر ۹۰هزار تن از این محصولات فرآوری و مصرف میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: با وجود ظرفیتهای بسیار گناباد در زمینههای
کشاورزی محصولات کشاورزی این شهرستان به دلیل نبود توان بسته بندی و سرمایه گذاری ناکافی به صورت خام به دیگر نقاط کشور و حتی خارج کشور صادر میشود.
علیرضا حسین زاده افزود: عمده توانایی گناباد مربوط به کاشت زعفران و پسته، کشت گلخانه ای، دامداری و نیز قابلیت بالا برای عمل آوری گیاهان دارویی است و این شهرستان با بیش از ۱۰۰گونه گیاه دارویی استعداد مناسبی برای توسعه صنایع تبدیلی در این بخش دارد.
وی توسعه صنایع تبدیلی این حوزه را نیازمند همراهی و تعامل سایر بخشها از جمله بهداشت و درمان برای گسترش طب سنتی و بهبود نگرش مردم در استفاده از گیاهان دارویی دانست و افزود:هر اندازه طب سنتی گسترش یابد مردم بیشتر به سمت گیاهان دارویی گرایش پیدا میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: صنایع تبدیلی و تکمیلی مهمترین حلقه ارتباط بین صنعت و کشاورزی هستند که با حمایتهای مسئولان میتوان از این ظرفیت برای توسعه گناباد بهره گرفت.
گناباد با تولید دوهزار و ۲۰۶تن تخم مرغ، ۶۳هزار و ۵۰۰تن شیر، دوهزار و ۱۵۹تن گوشت قرمز و ۱۳هزار و ۲۱۶تن گوشت مرغ به ترتیب رتبههای اول، دوم، سوم و چهاردهم استان خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.
۳۴هزار بهره بردار بخش کشاورزی گناباد با ۲۰هزار هکتار کشتزار آبی، ۱۷۰۰هکتار دیمزار و ۵۰۰هزار راس دام سالانه ۸۷هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی تولید و روانه بازار مصرف میکنند.
شهرستان ۹۰هزار نفری گناباد در ۲۸۷کیلومتری جنوب مشهد واقع است.