مدیر شبکه امید با حضور در برنامه «سلام صبح بخیر» از برنامه ریزیهای این شبکه برای غنی سازی اوقات فراغت ۱۳ میلیون نوجوانان خبر داد
وی با اشاره به تدبیر معاون سیما در تدوین طرح جامع تابستانی تلویزیون تصریح کرد: شبکه امید علاوه بر برنامههای معمول، برنامههای فراغات سایر شبکه ها، دستگاهها و نهادهایی مثل هلال احمر، آموزش و پرورش و کانون پرورزش فکری نوجوانان را رصد کرده و از طریق مجریان پخش که در فواصل مختلف برنامهها روی آنتن زنده حضور پیدا میکنند آنها را معرفی میکند.
سالم درباره محتوای پیامهای نوجوانان نیز گفت: همه این پیامها شیرینی و جذابیت خاص خود را دارند. من خودم در فضای مجازی به بسیاری از پیامها پاسخ میدهم و برخی را نیز به مسئولان مربوطه ارجاع میدهم. درباره شبکه ما نیز نوجوانان دوست دارند ارتباط دو سویه با برنامه سازان خود داشته باشند.
سالم درباره رسالت شبکه امید خاطرنشان کرد: از دو سال پیش روی بحث هویت نوجوانان کار کرده است و توانسته است کاری کند که هویت نوجوانان را بیش از پیش به رسمیت بشناسند.
وی با اشاره به گام دوم که قرار است گام مسؤولیت پذیری باشد گفت: نوجوانی که خود را شناخت باید مسئولیت پذیر باشد و خود را در قبال جامعه و دوستان و خانواده مسؤول بببیند و اگر بخواهد این مسئولیت به نحو احسن انجام شود باید مهارت داشته باشد. به همین دلیل ما وارد بحث مهارت آموزی نیز شدیم و به عنوان معین شبکه آموزش بحث مهارت آموزی را برای نوجوانان در دستور کار قرار دادیم.
بر اساس سند چشم اندازی که برای مهارت نوجوان تعریف کردیم با همکاری همه دستگاهها در این زمینه تلاش میکنیم. البته در حوزه نیروی متخصص در این زمینه با مشکلاتی مواجه هستیم به ویژه اینکه برنامه سازی برای نوجوان کار دشواری است و این مساله یک شبکه فعال و پویا میطلبد.
مدیر شبکه امید در ادامه به جدول پخش شبکه امید در ایام تابستان اشاره کرد و افزود: جدول پخش شبکه امید براساس زمان تحصیل نوجوانان تنظیم میشود. برنامههای شبکه در طول سال تحصیلی از ساعت ۶ صبح با بیدار شدن نوجوانان و آمادگی برای مدرسه رفتن آنها آغاز میشود و در طول تابستان شروع پخش برنامههای اصلی از ساعت ۸ صبح است.
وی اضافه کرد: ما کمربندیهای مختلفی برای پخش برنامهها داریم. ریل برنامههای تامینی شامل سینمایی، انیمیشن و سریال هستند. ریل برنامههای تولیدی نیز برنامههایی است با رویکردهای مختلف از جمله افزایش سواد رسانه ای، برنامههایی در حوزه مطالبات نوجوانان که از مهمترینش برنامه «کلنجار» است. برنامههایی در حوزه فرهنگ سازی و مهارت افزایی مانند «کارستان»، «مگه میشه» و «تک زنگ» نیز در دستور کار برنامههای تولیدی قرار دارد. برنامه «چاپارخانه» نیز برنامه مستقل روابط عمومی شبکه است.
سالم با تأکید بر اینکه یکی از اتفاقات ویژه شبکه امید پوشش زنده مسابقات فوتبال نوجوانان و جوانان است خاطرنشان کرد: با همکاری هیئت فوتبال استان تهران قرار است تعداد ۱۰۰ مسابقه فوتبال نوجوانان، جوانان و امید به طور زنده و مستقیم از شبکه امید پخش شود.
مهدی سالم در پاسخ به پرسشی درباره برنامههای شبکه امید برای کنکوریهای سال ۹۸ بیان کرد: درصد شرکتکنندگان در آزمون سراسری نسبت به کل نوجوانان عدد کمی است و شبکه امید به دلیل جلوگیری از ترویج اضطراب میان نوجوانان، پخش برنامههای آموزش تستزنی یا مشابه آن را در دستور کار ندارد. البته برنامههایی برای کاهش اضطراب و تغذیه مناسب برای روزهای پایانی مانده به آزمون پخش میشود.
مدیر شبکه امید درباره برنامههای آموزش برای سیلزدگان نیز خاطرنشان کرد: حداقل فعالیتی که میشد برای دانشآموزان سیلزده انجام داد، این بود که با تدبیر مدیران سازمان و همکاری هلال احمر، برنامه جامع درسی تعریف کردیو تا امتحانات نهایی دانشآموزان مرور شود که با استقبال فراوان دانشآموزان روبهرو شد و پیامهای قدردانی متعددی نیز داشتیم.