ناشران و کتابفروشان (کسانی که منحصرا به کار کتابفروشی اشتغال دارند) و دفاتر توزیع و پخش کتاب مشمول مالیات نیستند
نادر جنتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداو سیما درخصوص اینکه برخی ممیزان، از ناشران و کتابفروشان مالیات میگیرند افزود: اگر مورد یا پروندهای هست به ما معرفی کنید که به صورت مصداقی پیگیری کنیم.
وی افزود: ما بیشتر کسانی که در این گروه فعالیت میکنند در بند " ل" متمرکز کرده ایم که کار رسیدگی به وضعیت مالیاتی آنها را دو اداره "مالیاتهای مرکز و شمال تهران"، در تهران انجام میدهند.
جنتی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است در خصوص وضع ناشران، ممیزان دورههای آموزشی لازم را ندیده باشند گفت:: آنها آموزشهای لازم را دیده اند و اطلاعات کافی و کاملی درباره متن قانون را دارند.
وی افزود:ماموران مالیاتی به آیین نامهها اشراف کامل دارند، ولی اگر موردی باشد باید حتما اعلام کنند که ما پیگیری کنیم، ضمن آنکه راه دادرسی مالیاتی فراهم است و هرکسی که اعتراض داشته باشد میتواند در اجرای ماده ۲۴۴ قانون مالیاتهای مستقیم اعتراض کند تا پرونده او در هیاتهای حل اختلاف مالیاتی بدوی رسیدگی شود و اگر نظرشان تامین نشد در شورای عالی مالیاتی و مراحل بعدی به دیوان عدالت اداری مراجعه کنند که در نهایت، مسیر برای همه فراهم و باز است و کسانی که احساس میکنند حق و حقوقی از ایشان تضییع شده میتوانند پیگیری کنند.
جنتی در خصوص قانون مالیاتهای مستقیم فعالیتهای انتشاراتی و مطبوعاتی گفت: این گونه فعالیت ها، که دارای مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است از پرداخت مالیات معاف هستند و دستورالعمل آن به ادارات کل مالیاتی ابلاغ شده است.
وی افزود: طبق این قوانین، فهرستی اعلام شده است که در آن دقیقا بحث انتشاراتی کتاب، نویسندگی، تحقیق، تالیف، ترجمه گردآوری، ویراستاری، صفحه آرایی، صفحه بندی، تصویرگری، حروفچینی، بازآفرینی، خطاطی، طراحی روی جلد و پخش و توزیع کتاب، مشخص شده است که مشمول مالیات با نرخ صفر هستند. همچنین در ردیف ۳ فهرست، در طبقه فرهنگی فعالیت کتابفروشان مطرح شده است.
معاون مالیاتهای مستقیم گفت: فقط باید یادآوری کنم در همان دستورالعمل موضوع ماده ۱۲، پیش بینی شده است که این ناشران و کتابفروشان باید "دارای مجوز" باشند.
وی در خصوص مشکلاتی که گاهی برای ناشران و کتابفروشان پیش میآید و ممیزان آنها را مشمول مالیات میدانند گفت:: اتحادیه صنفی باید هر ساله فهرست افرادی که مشمول این مالیات میشوند برای سازمان مالیاتی کشور ارسال کند، ولی بعضی موقعها ارسال نمیکند.
جنتی افزود: یکی دیگر از موارد مهم این است که شرط برخورداری از معافیت، تسلیم اظهارنامه مالیاتی است. اکنون که مهلت ارائه اظهار نامه اشخاص حقیقی تمام شده است، اما اشخاص حقوقی میتوانند تا پایان تیر این اظهار نامه را ارائه کنند و کار را به روزهای آخر هم موکول نکنند، چون پایگاههای ما ظرفیت محدودی دارند و ممکن است کار با مشکل مواجه شود.
وی افزود: اگر افراد در موعد مقرر اظهار نامه را ارائه نکنند مشمول جرائم سنگین غیر قابل بخشودگی میشوند.
جنتی در ادامه درباره اخذ مالیات از برخی کتابفروشان که به تازگی انجام شده گفت:: برخی از واحدهای کتابفروشی ممکن است در کنار کار کتاب، مبادرت به فروش نوشت افزار، مطبوعات و سایر وسایل غیر از کتاب باشند، اما کسانی که فقط کتابفروشی دارند مشمول مالیات نیستند.
"قانون معافیت مالیاتی ناشران " در سال ۱۳۸۰ مصوب شد و باوجود اصلاحیه این قانون در سال ۱۳۹۴ هنوز لازم الاجراست.
به تازگی تعدادی از ناشران و کتابفروشان در خصوص اخذ مالیات اعتراضهایی را مطرح کردند که در ادامه آن معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور گفت:: ناشران و کتابفروشان (کسانی که منحصرا به کار کتابفروشی اشتغال دارند)، دفاتر توزیع و پخش کتاب مشمول مالیات نیستند.
" قانون معافیت مالیاتی ناشران " در سال ۱۳۸۰ مصوب شد و با وجود اصلاحیه این قانون در سال ۱۳۹۴ هنوز لازم الاجراست.
به تازگی تعدادی از ناشران و کتابفروشان درخصوص اخذ مالیات، اعتراضهایی مطرح کرده اند که در ادامه آن اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، طی نامهای به معاون اول رئیس جمهور، برای جلوگیری از برداشتهایی که معافیت صریح مالیات ناشران و کتابفروشان را مخدوش میکند، درخواست مساعدت کرد.
بنا براعلام اتحادیه ناشران و کتابفروشان، با نظر مساعد جهانگیری، از دفتر وی موضوع درحال پیگیری است و مقرر است به زودی جلسهای با حضور مسئولان ذی ربط و نمایندگان این اتحادیه در دفتر معاون اول رئیس جمهور برای پیگیری و حل و فصل موضوع برگزار شود.