رئیس دیوان عالی کشور: خواستار تامین محیطی امن برای وکلا از قضات هستیم تا راحتتر بتوانند از موکل خود دفاع کنند
وی با اشاره به اینکه چکیده مطالب یک وکیل در لایحه او دیده میشود، گفت: قضات نیز میتوانند از ادله وکلا در کشف حقیقت استفاده کنند.
رئیس دیوان عالی کشور افزود: وجود وکلای شایسته و حق گرا چه در میان خانمها و چه آقایان قابل انکار نیست و من در جلسه اخیر که جلسهای صنفی بود به همکاران قضایی ام گفتم که چگونه برخیها معزول و سلب صلاحیت شده بودند و نیت من هشدارهایی بود که همه قضات و وکلا مراقب باشند.
وی افزود: مگر میشود رفتار ناشایست یک وکیل یا یک قاضی را به کل جامعه قضات و وکلا تسری داد؟
مرتضوی مقدم گفت: همیشه باید وکلا به دنبال احقاق حق باشند و از نگاه آنها باید حق، مهمتر از حق الوکاله باشد.
رئیس دیوان عالی کشور گفت: از همکاران قضایی در سراسر کشور خواسته ام محیطی امن برای وکیل ایجاد کنند تا دفاعیات راحتتر صورت گیرد.
مرتضوی مقدم رعایت نزاکت میان قضات و کلا را دو طرفه خواند و گفت: هیچگاه در دوران خدمتم به وکلا دید منفی نداشتم و اگر وکیلی در جهت حق دفاع میکند باید پذیرفت.
وی گفت: البته در دستگاه قضایی برخی صاحبان ثروت و قدرت شاید بخواهند قاضی را تحت تاثیر قرار دهند که این امر شاید وکلا را هم تحت تاثیر قرار دهد و حرف ما این است که هم قضات و هم وکلا در برابر تطمیع کنندگان و تهدیدکنندگان مقاومت کنند.
دیدار وکلا با رئیس دیوان عالی کشور
در این دیدار رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی، مشاوران خانواده قوه قضاییه و تعدادی از معاونان دیوان عالی کشور حضور داشتند و بر نقش وکلای زن در کشف حقیقت و کمک به قضات تاکید شد.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضایی گفت: جامعه وکالت در ساده سازی حقایق، صدور و اجرای رای قاضی نقش مهمی دارد.
علی بهادری جهرمی گفت: در هر گروه و تشکلی امکان وقوع فساد وجود دارد. همان گونه که در جامعه قضات شاید فسادی رخ دهد در جامعه وکلا نیز احتمال بروز فساد وجود دارد.
وی گفت: باید نگاه قضات و وکلا به هم نزدیک و منجر به کشف حقیقت و دفاع از حق شود.
نگاه کلان قضات و وکلا باید به هم مثبت باشد و نهاد وکالت نیز باید نگاه مثبت تری به قضات پیدا کند.
بهادری جهرمی با اشاره به اینکه نیمی از جامعه وکلای ما را خانمها تشکیل میدهند بر نقش وکلای زن در کشف بیشتر حقیقت و کمک به قاضی تاکید کرد.