دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک: در حال حاضر، کسب ۱۱ مدال طلا را در بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۰ برای کاروان اعزامی کشورمان پیش بینی کرده ایم
رضایی گفت: گروه چهارم که اختصاص به جوانان دارد میتوانند پشتوانه باشند، از اینها نیز حمایت و آنها را اعزام میکنیم و هدفمان کسب سهمیه برای توکیو ۲۰۲۰ نیست؛ ملاک اصلی ما در اعزام، کیفی است، در جاکارتا نیز این فرمول را پیاده کردیم که دستاوردهای بسیار خوبی برای ما داشت.
در اعزام کاروان کیفیگرایی را مدنظر قرار داده ایم
وی افزود: در ورزشِ ما، جای خالی کیفی گرایی احساس میشود، به همین منظور سعی کردیم رشتهها و تیمهایی را حمایت کنیم که شانس بیشتری در مدال آوری خواهند داشت؛ مطمئنأ اگر بودجه باشد به سایر رشتهها نیز توجه خواهیم کرد.
رضایی گفت: بر اساس این رتبه بندی، رشتهها به سه گروه الف، ب و ج تقسیم میشوند؛ در گروه الف که رشتههای دوومیدانی، وزنه برداری، پاراتیروکمان، پاراتیراندازی، جودو، پاراتکواندو، والیبال نشسته مردان و فوتبال ۵ نفره نابینایان را شامل میشود شانس کسب سهمیه و مدال وجود دارد، ما نیز بر مبنای بودجه اولویت بندی میکنیم؛ گروه ب رشتههایی هستند که شانس کسب سهمیه هستند، اما شانس مدال ضعیفتری دارند، شنا، قایقرانی، بسکتبال با ویلچر، والیبال نشسته بانوان و گلبال مردان، شاید شانس کمی برای مدال در توکیو داشته باشند، اما در بازیهای پاراآسیایی ۲۰۲۲ هانگژو شانس مدال آوری دارند، به همین دلیل حمایت میکنیم تا پشتوانه سازی انجام شود.
وی افزود: درست است که شاید شانس مدال در پارالمپیک نداشته باشند، اما با توجه به جوانگرایی صورت گرفته در این رشتهها از شانسهای اصلی مدال در پاراآسیایی ۲۰۲۲ خواهند بود و گروه سوم رشتههایی هستند که شانس کسب سهمیه ضعیفتری دارند که اگر بتوانند موفق به کسب سهمیه شوند حمایت خواهیم کرد؛ در نتیجه بسته حمایتی ما کاملا کیفی است.
دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک درباره رشتههای حاضر در توکیو ۲۰۲۰ گفت: ۲۲ رشته ورزشی در پارالمپیک توکیو شرکت میکنند که حدود ۱۶۵ کشور با ۴۴۰۰ ورزشکار حاضر خواهند بود، ۱۷۵۴ زن، ۲۳۴۶ مرد و ۳۰۰ نفر نیز میکس (آقایان و بانوان) هستند، در مجموع ۴۴۰۰ ورزشکار در ۲۲ رشته ورزشی در پارالمپیک توکیو حاضر خواهند بود.
کسب ۱۱ مدال طلا را پیش بینی کرده ایم
رضایی افزود: پیش بینی ما برای توکیو تا ۲ ماه قبل ۱۲ مدال طلا بوده است، اما امروز ۱۱ طلا شده است، ۲ ماه آینده نیز ممکن است این تعداد کم یا زیاد شود، موضوعی برای پنهان کردن نداریم، همه این پیشی بینیها بر مبانی میزان آمادگی ورزشکاران و رکوردهای آنهاست و درباره همه رشتهها موجود است؛ پیش بینی تعداد سهمیهها و اعزامها را نیز کرده ایم، حتی در خصوص شرایط آب و هوایی نیز پیشبینیهای لازم را داشتهایم که ورزشکاران ما در چه فصلی در کدام شهر تمرین کنند، بهتر است.
وی گفت: درباره وزنهبرداری تا آخر خرداد پیش بینیها انجام شده است و مرتب به روزرسانی میشود، البته همه این پیشبینیها همانطور که گفتم بر اساس رکوردهای امروز است و در مدت باقیمانده دستخوش تغییرات خواهد شد، بعد از مسابقات جهانی هلند با وجود پیشبینی کسب ۲ مدال طلا، امروز این شانس را از دست دادهایم، البته این فرصت وجود دارد که بر اساس رکوردهای مسابقات آینده این شرایط بهبود پیدا کند.
سرپرست کاروان ایران در بازیهای پارالمپیک توکیو درباره کسب سهمیهها افزود: تا امروز ۲۴ سهمیه کسب شده است که با رکوردهای امروز ورزشکارانمان انتظارمان، کسب ۱۱ طلا، ۱۳ نقره و ۸ برنز و مجموع ۳۲ مدال است؛ در مجموع انتطار ۵۷ سهمیه را داریم که تاکنون موفق به کسب ۲۴ سهمیه شدهایم، موضوعی را به قضا و قدر نسپرده ایم و کاملا بر اساس برنامه ریزی عمل میکنیم.
رضایی با اشاره به آیین نامه اجرایی حقوق مربیان و ورزشکاران گفت: آیین نامهای برای همه ورزشکاران و مربیان تدوین شده است، ورزشکارانی که شانس کسب مدال طلا دارند از ابتدای امسال شامل دریافت حقوق میشوند، برای شانس مدال نقره و برنز نیز ۶ ماه حقوق پرداخت خواهیم کرد، از سال آینده نیز همه ورزشکاران تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
وی افزود: برای هر ورزشکار طلایی، ۲۵ روز در ماه و ۳۰۰ روز در سال اردو در نظر گرفته ایم، البته هر ۳ ماه یکبار سنجش و ارزیابی خواهیم کرد که اگر ورزشکاری دچار نوسان باشد، مجددا بازبینی شود و حق الزحمهها را بر این اساس کم و زیاد خواهیم کرد، از طرفی اگر ورزشکاری امروز شانس مدال برنز باشد، اما طلا بگیرد همه مابه التفاوت این مدت را به وی پرداخت خواهیم کرد؛ در جاکارتا این کار انجام شد که حدود ۲۵ نفر بودند که شانسهای نقره و برنز به طلا تبدیل شدند، البته اینجا یک پله بالاتر آمدیم، یعنی تبدیل برنز به نقره را نیز مابه التفاوت خواهیم داد، پاداشی نیز هر ۳ ماه یکبار به ورزشکارانی پرداخت خواهد شد که سطح خود را حفظ کردهاند.
دبیرکل کمیته ملی پارالمپیک گفت: برای ورزشکاران طلایی از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا سقف ۵ میلیون تومان پرداخت خواهیم کرد که بر اساس میزان آمادگی و شانس کسب مدال خواهد بود.
وی افزود: شاخصهای مختلفی برای کادر فنی و مربیان گذاشتهایم، هیچ ورزشکاری شامل استثنا نمیشود، ما توانمندی ورزشکارانمان را میدانیم، اما باید رکورد لازم را کسب کنند، هیچ وقت از یک ورزشکار نباید انتظار داشته باشیم همیشه در اوج باشد، بلکه بر مبنای روز مسابقهاش ارزیابی میکنیم که در چه زمانی در چه سطحی از آمادگی باشد؛ همه این موارد در آیین نامه دیده شده است.
رضایی در پاسخ به این سوال که آیا به همه افرادی که موفق به کسب سهمیه شوند حقوق پرداخت خواهد شد یا نه، گفت: برای کسب سهمیه حقوق پرداخت نمیکنیم، بلکه بر اساس شانس مدال حق الزحمه خواهیم داد، بسیاری از رشتهها بر اساس رنکینگ و رکورد است و این نفرات بر این اساس در زمره دریافت حقوق قرار میگیرند.
وی افزود: بر مبانی بودجهای که داریم و بر اساس هدفمان برنامه ریزی میکنیم، همه آیین نامههای حقوقها را شفاف روی سایت قرار میدهیم تا هیچ ابهامی باقی نماند و اگر فردا دوستی مدعی شد، رسانهها به درستی بتوانند قضاوت کنند.
رضایی گفت: هیچ تفاوتی بین رشتههای تیمی و انفرادی نداریم بلکه حتی دید من این است که به رشتههای تیمی باید توجه بیشتری شود، در آیین نامه حتی پاداشهای پای سکو نیز دیده شده است، در ورزش جانبازان و معلولان اگر خارج از این آییننامه عمل کردیم از ما مطالبه کنید.
وی افزود: مربی بدنساز و فیزیوتراپ متخصص آوردهایم که هر کدام از ورزشکاران نیاز دارند از امروز برای رفع نیاز و مشکلات مراجعه کنند، سعی میکنیم تا جایی که توان ماست دغدغه ورزشکاران را برطرف کنیم تا در بهترین شرایط آماده حضور در مسابقات شوند.
رضایی درباره حضور زهرا نعمتی در دو بخش تیروکمان ورزشکاران سالم و معلول گفت: نعمتی توانمندی بسیار بالایی دارد، اما به نظر ما باید تمرکزش را روی یک بخش بگذارد، با او هم صحبت کردهایم و گفتهایم که حضورش در المپیک برای ما هم افتخار است، اما باید تکلیفش را با خودش روشن کند تا دچار دوگانگی نشود.