رهبر معظم انقلاب: امام صادق(ع) مرد مبارزه بود، مرد علم و دانش بود و مرد تشکیلات بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنهای؛ امام صادق(ع) مرد مبارزه بود، مرد علم و دانش بود و مرد تشکیلات بود... اما آن بعد سوم را که اصلاً نشنیدهاید، مرد تشکیلات بودن امام صادق(ع) است که یک تشکیلات عظیمی از مؤمنان خود از طرفداران جریان حکومت علوی در سراسر عالم اسلام از اقصای خراسان و ماوراءالنهر تا شمال آفریقا به وجود آورده بود. تشکیلات یعنی چه؟ یعنی اینکه وقتی امام صادق(ع) اراده میکند آن چه را که او میخواهد بدانند، نمایندگان او در سراسر آفاق عالم اسلام به مردم میگویند تا بدانند. یعنی از همه جا وجوهات و بودجه برای ادارهی مبارزهی سیاسی عظیم آل علی جمع کنند. یعنی وکلا و نمایندگان او در همهی شهرها باشند که پیروان امام صادق(ع) به آنها مراجعه کنند و تکلیف دینی و همچنین تکلیف سیاسی خود را از آن حضرت بپرسند.
امام صادق (ع) در روز 17 ربیعالاول سال 83 هجری قمری در مدینه دیده به جهان گشودند و در 25 شوال سال 148 هجری قمری، در سن 65 سالگی به دستور منصور دوانیقی، خلیفه ستمگر عباسی، در شهر مدینه به شهادت رسیدند.
آن حضرت به خاطر عمر بلندتری که نسبت به سایر ائمه نصیب ایشان شد، به «شیخالائمه» مشهور هستند، همچنین به سبب مجاهدتهای علمی، ایشان را رئیس و بنیانگذار فقه شیعه و پیروان اهلبیت (ع) را با نام مذهب جعفری میشناسند.
پس از شهادت امام حسین (ع)، استراتژی اهلبیت (ع) بر پایه حفظ و پاسداری از فرهنگ اسلامی قرار گرفت؛ یعنی به دلیل نبودن امکان تشکیل حکومت اسلامی، میبینیم ائمه بعدی، امام سجاد (ع)، امام باقر (ع) و امام صادق (ع) به دنبال این هستند که فرهنگ اسلامی را برای مردم تبیین کنند.