ترامپ درمانده و ناامید شده است و قصددارد با اقداماتش به مقامات کره شمالی بگوید مشتاق دستیابی به توافق است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان ، فرید زکریا مجری برجسته سی ان ان درباره ديدارهاي دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با رهبران جهانی در اوزاکای ژاپن ترامپ با دعوت از کیم جونگ اون رهبر کره شمالي برای دیدار، سبب شگفتی همگان شد.
مجري برنامه گفت ترامپ در صفحه توئیتر خود نوشت: "بعد از برگزار کردن برخی از دیدارهای بسیار مهم از جمله دیدار با شی جینپینگ رئیس جمهور چین، ژاپن را به مقصد کره جنوبی ترک می کنم. من در آنجا - اگر رئیس کیم این پیام را ببیند- با او در منطقه مرزی دیدار خواهم کرد تا دستانش را بفشارم و به او سلام بگویم." آیا این اتفاقی عجیب نیست و از درماندگی حکایت ندارد؟
فرید زکریا پاسخ داد : " دقیقا همینطور است. مشکلی که در اینجا وجود دارد این است که دونالد ترامپ به این نتیجه رسیده است که این اقدام می تواند مسیری برای بردن جایزه نوبل صلح باشد . من در این باره متقاعد شده ام. به همین دلیل، او در این بحران اغراق و سپس تلاش می کند به عنوان یک منجی وارد میدان شود. وقتی که این موضوع کارساز نیست، او برای برگزاری دیدار تلاش می کند. او تا حدودی درمانده و ناامید شده است و با این اقداماتش در واقع به مقامات کره شمالی می گوید مشتاق دستیابی به یک توافق است و این مشکل دوم است. این دیپلماسی مذاکره است که نباید خود را مشتاق نشان داد. به نظر می رسد ترامپ فکر می کند اگر او و کیم بتوانند با یکدیگر دیدار کنند، می توانند به یک توافق نامه دست پیدا کنند؛ در حالی که این گونه نیست. مقامات کره شمالی دلایل ساختاری قاطعی برای دست بر نداشتن از تسلیحات هسته ای خود دارند. آنها این تسلیحات را تضمینی برای زنده ماندن و بقای رژیم خود می دانند. دیدار در منطقه عاري از تنش با ترامپ سبب تغییر این موضوع نخواهد شد. این اقدام سبب ارائه تصویری خوب از او خواهد شد اما باید این موضوع را درک کند که اگر هدف خلع سلاح هسته ای کره شمالی است، چنین روندی می تواند به ناکامی منجر شود."
مجری برنامه گفت رئیس جمهور اکنون در عرصه جهانی حضور دارد و با ولادیمیر پوتین دیدار و با او درباره دخالت در انتخابات ما شوخی کرد. آیا این موضوع سبب می شود او ضعیف به نظر برسد؟
زکریا در پاسخ گفت: " فکر می کنم این اقدام سبب می شود روس ها قدرتمند به نظر برسند، زیرا روسیه این کار را نه فقط در آمریکا بلکه در اوکراین و غرب اروپا نیز انجام می دهد، و اگر رئیس جمهور آمریکا تمایلی به ایستادن در مقابل این روند ندارد و نمی خواهد در مقابل این نوع مداخله و تضعیف دموکراسی مقاومت کند در واقع این مساله به مثابه یک چراغ سبز به روس ها است.