ميراث تابناک امام صادق عليه السلام گنجينه ارزشمندي از اخلاق علمي و منبع مناسبي براي تشنگان حقيقت در عصر حاضر براي رسيدن به الگوي مباحثات کلامي و عقيدتي و تسلط جدل و حکمت و برهان به جاي جنگ و شمشير و زور و ترور است .
چکیده مطلب:
به نظر ميرسد به ميزاني که مناظرات و گفتگو ميان نخبگان علمي و سياسي در جامعه در سطح نخبگان داخلي و در عرصه جهان اسلام بيشتر باشد ميتوان از رشد فعاليت هاي جريان هاي افراطي و تکفيري که بر بستر جهل و کم آگاهي جوامع رشد مي کنند جلوگيري کرد.
از کاوش در مناظرات و احتجاجات امام صادق(ع)، ميتوان نکاتی برای رسيدن به برخي الزامات و بايستهها در مسير تقویت، غنیسازی، پويايي و کارآمديِ کرسيهاي نقد و فضاي آزادانديشي، شناسایی کرد:
پژوهش خبری صدا وسیما: بازخوانيِ سنّت امام صادق(ع) در مناظره و احتجاج با مدعيان - از مکاتب و اديان گوناگون - براي نسل حاضر درسآموز است. مناظرههاي حضرت با مدعيان علم و دانش، کلاس درسي آموزنده براي مواجهۀ علمي و مؤمنانه با صاحبان عقايد و آراي مخالف است؛ مواجههای در جهت تثبيت و تحکيم نظريات علمي، در عين حفظ ايمان و اعتقاد استوار به مباني اسلام. مکتب و دانشگاه علميای که امام صادق(ع) پايهگذار آن بود، جلوۀ بارز فضاي باز و آزادي انديشه و در عين حال، عرصهاي جدي براي دفاع از حريم اسلام و اهل بيت(ع) و مذهب اماميه است.
ميراث تابناک امام صادق عليه السلام گنجينه ارزشمندي از اخلاق علمي و منبع مناسبي براي تشنگان حقيقت در عصر حاضر براي رسيدن به الگوي مباحثات کلامي و عقيدتي و تسلط جدل و حکمت و برهان به جاي جنگ و شمشير و زور و ترور است. واقعيت آن است که اين ميراث ارزشمند در جامعه ما و در جهان اسلام نيز مورد غفلت واقع شده و درس آموزي از اين ميراث ارزشمند در برون رفت از نارسايي ها و تنگناها موثر و راهگشاست.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهش خبری// دکتر حسن مجیدی