برنامه کنترل و نظارت بر اعزام بیماران شهرستانهای خراسان رضوی به مراکز درمانی تخصصی یا فوق تخصصی در مرکز استان، اجرا می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر مرکز پایش مراقبتهای درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حاشیه
دکتر غلامی گفت: درخواست خدمات سطوح تخصصی از سوی بیمار و همراهان، افزایش تصادفات جادهای، افزایش بیماریهای قلبی عروقی و ناتوانی، معلولیت یا کمتوانی بیماران اعزامی که خدمات تخصصی ویژهای را میطلبد، از عمدهترین دلایل اعزام بیماران به مراکز درمانی بالاتر است.
وی خاطر نشان کرد: در نظر داریم برای بهبود وضعیت اعزامها و به حداقل رساندن آن، اقدامات و برنامههایی از قبیل تأمین تخصصهای مورد نیاز شهرستانها، قراردادن مشاوران متخصص برای مراکز اورژانس بیمارستانی در شهرستانها در زمینههای تخصصی مورد نیاز، تأمین تجهیزات و وسایل لازم و برخی برنامههای آموزشی برای افزایش توانمندی پرسنل بیمارستانی و اورژانس را به اجرا بگذاریم.
مدیر مرکز پایش مراقبتهای درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه چهار دلیل مشکلات مغز و اعصاب، ارتوپدی، قلب و مسمومیت را اولویتهای اعزامی از شهرستانهای خراسان رضوی به مراکز درمانی بالاتر در سال گذشته ذکر کرد و افزود: بیشترین اعزامها در سال ۹۷ به بیمارستان امام رضا(ع)، هاشمینژاد، خاتمالانبیاء(ص) مشهد و خاتمالانبیاء(ص) تایباد صورت گرفته است.
به گفته این مسوول، تمام اعزامهای صورت گرفته از شهرستانها در سامانه"امسیامسی" ثبت میشود و در گزارشگیری از این سامانه، وضعیت اعزامها، نوع و دلایل اعزام، مشکلات موجود و سایر موارد قابل بررسی است.
دکتر غلامی در خصوص اعزام مسمومین از شهرستانها به مراکز درمانی مشهد که یکی از بالاترین میزان اعزامها را دارد، گفت: مسمومیت یک فیلد نسبتا خطرناک تلقی میشود و چون بیشتر متخصصین و اساتید مسمومین دانشگاه در بیمارستان امام رضا(ع) مستقر هستند به این جهت مسمومینی که اقدامات درمانی در شهرستان، در موردشان مؤثر یا امکانپذیر نیست به این مرکز اعزام میشوند تا مورد درمان قرار گیرند.
مدیر مرکز پایش مراقبتهای درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: دو شهرستان چناران و فریمان به جهت نزدیکی به مشهد و بیشتر بودن حوادث جادهای، بیشترین میزان اعزام به مشهد را داشتهاند که در نظر داریم در خصوص تأمین متخصصین مورد نیاز این دو شهرستان، اقداماتی انجام دهیم که این اعزامها کاهش یابد.