مدیرعامل شرکت آبفای کشور از افزایش ۱۱ تا ۲۰ درصدی مصرف آب قابل شرب با ورود کولرهای آبی به مدار خبرداد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، حمیدرضا جانباز در حاشیه همایش ملی سازگاری با کم آبی با اشاره به اینکه پیک مصرف این کولرها در تیر و مرداد است افزود: ۲۳۳ شهر کشور دچار تنش آبی هستند که این به معنای نبود منابع تامین آب و یا نبود سامانه توزیع آب است.
وی با اشاره به اینکه متوسط سرانه مصرف آب در کشور از ۲۲۰ لیتر به ۱۵۵ لیتر در روز کاهش یافته است گفت: وضعیت مصرف آب شرب در برخی نقاط کشور از جمله استفاده از آن در آبیاری فضای سبز، برای شستشوهای غیرمجاز و یا بهره گیری از آب بجای جارو نشان میدهد که هنوز هم جا برای کاهش مصرف آب درکشور وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آبفای کشور با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی در خصوص مدیریت مصرف آب ادامه داد: باید از ابزار و تجهیزات کاهنده مصرف نیز استفاده کرد، زیرا فقط نصب یک کاهنده مصرف برروی شیرهای آب تا ۳۰ درصد مصرف را کاهش میدهد.
جانباز با اشاره به اقدامات مناسب انجام شده در خصوص مدیریت مصرف آب افزود: از سال گذشته اقدامات مناسبی برای مدیریت مصرف آب ازجانب مادران و کودکان با استفاده از آموزشهای انجام شده و کتب آموزشی انجام شده است.
وی با تاکید بر لزوم گسترش بازچرخانی آب ادامه داد: در کشور خشک و نیمه خشک ایران میتوان بخش عمدهای از مصرف آب در صنایع، فضای سبز شهرها و حتی بخش کشاورزی را از بازچرخانی آب و فاضلاب تصفیه شده با کیفیت بالا تامین کرد.
مدیرعامل شرکت آبفای کشور با اشاره به اینکه با هوشمند سازی شبکه و مدیریت فشار توانستیم، کم آبی را جبران کنیم افزود: کاهش فشار آب در شبها و مدیریت فشار سبب کاهش تلفات شبکه شده است.
وی با بیان اینکه مدیریت مصرف آب در همه فصلها و سالها ضروری است گفت: با توجه به ضرورت استفاده از وسایل کاهنده مصرف، ما به شرکتهای آبفا بخش نامهای برای تهیه تجهیزات کم مصرف ارسال کرده ایم که براساس آن شرکتها این تجهیزات را تهیه و بصورت قسطی با کسر بر روی قبض آب به مشترکان تحویل میدهند.
جانباز با اشاره به اینکه ممکن است بخشی از شبکه گسترده آب در کشور در اثر حادثه از مدار خارج شود افزود: درهیچ شهری در تابستان امسال نوبت بندی آب وجود ندارد، اما کاهش فشار انجام میشود.
مدیرعامل شرکت آبفای کشور گفت: وضعیت شهرها و روستاها نسبت به سال گذشته از نظر تامین و توزیع آب شرب بهتر است.
حفظ کیفیت آب اولویت تامین آب شرب است
معاون راهبری و نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب مساله حفظ کیفیت آب در هر شرایطی را مهمترین اولویت شرکتهای آبفا اعلام کرد
حمیدرضا کشفی امروز در رویداد ملی سازگاری با کم آبی با بیان اینکه علیرغم بارندگیهای اخیر در کشور هنوز ۲۳۳ شهر امسال با تنش آب مواجه هستند، افزود: نبود سامانه مناسب دلیل این اتفاق است. از سوی دیگر مشکلات مالی روز به روز بیشتر میشود و با کمبود نقدینگی و عدم اختصاص بودجه مناسب به پروژهها مواجه هستیم.
وی با اشاره به اعمال تحریمها علیه ایران گفت: از سوی دیگر به دلیل تحریم با مشکلاتی برای تأمین کالاهای اساسی مواجه شدهایم. از سوی دیگر انتظارات مردم روزبهروز افزایش پیدا میکند.
معاون راهبری و نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه در سطوح مختلف باید مشکلات مذکور را برطرف کرد، ادامه داد: در ابتدا میتوان برای عبور از این تنشها به آنها به عنوان مساله نگاه کنیم و برای عبور از آنها دنبال راهحل باشیم. برای مثال برای مشکل کمبود آب چاه حفر کنیم. فضای بعدی پیدا کردن راهحل پایدار است و برای مقابله با تنش آبی میتوان طرحهای کوتاهمدت و بلندمدت تعریف کرد.
کشفی افزود: مشکلات صنعت آب را باید در فضای کشور و با همکاری همه نهادها برطرف کرد که کمیته سازگاری با کمآبی در این راستا تشکیل شده است.
وی گفت: جلوگیری از هدررفت و مصرف بیرویه و بازچرخانی آب یا پساب از مهمترین راهحلها برای جلوگیری از مصرف بیرویه انرژی است.
ضرورت حمایت از شرکت های دانش بنیان برای توسعه تصفیه خانه های کوچک
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب: ما باید کمک کنیم شرکتهای دانش بنیان که اقدام به راه اندازی تصفیه خانههای فاضلاب کوچک در سطح مجمتعهای مسکونی و یا محلات میکنند توسعه یابد
حمید رضا جانباز در همایش ملی سازگاری با کم آبی با اشاره به اینکه مصرف آب شرب در کشور بیش از ۷ میلیارد متر مکعب است افزود: باید این آب شرب مصرفی برای کمبود آب دوباره احیاء و باز چرخانی شود.
وی با اشاره به اینکه تامین مالی برای طرحهای بزرگ صدمه به همراه دارد گفت: ما باید بررسی کنیم که آیا انتقال آب با اجرای طرحهای بزرگ از نقطهای به نقطهای دیگر کاردرستی است، این در حالی است که بررسیها در کشورهای هم اقلیم با ما و یا متمول نشان داد که آنها نیز اجرای این طرحها را نیز به تنهایی انجام نمیدهند بلکه اولویت را بر اجرای طرحهای مدیریت مصرف قرار دادند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب ادامه داد: تابستان سال ۹۷ یکی از کم بارشترین سالها در ۵۰ سال گذشته بوده که ما به سختی توانستیم با کمک مدیریت مصرف از آن گذر کنیم تابستان امسال نیز با وجود وضعیت مناسب بارشها همچنان مدیریت مصرف را در اولویت کار خود قرار میدهیم.
جانباز با بیان اینکه فضای عمومی جامعه با وجود این بارشها کمبود آب را در بخشهای از کشور نمیپذیرد ادامه داد: آب باید به دست مردم برسد البته ماباید منابع آبی خود را مدیریت کنیم، زیرا حتی در برخی از استانهای پر آب نیز ما همچنان با مشکل تامین آب مواجه هستیم.
جانباز با تاکید بر اطلاع رسانی و شفاف سازی وضعیت برای مردم افزود: باید اعتماد عمومی به ما افزایش یابد.
وی استفاده مطلوب از آب و فاضلاب را با کمک چتر بزرگ سازگاری با کم آبی امکانپذیر دانست وادامه داد: ما برای این کار در حال تکمیل طرحهای مختلف در استانها هستیم، اما به نظر میرسد ورود به موضوع سازگاری با کم آبی باید بیشتر انجام شود.
جانباز با اشاره به اینکه چالشهای ما در سال آینده بیشتر خواهد شد گفت: فقط اجرای طرحهای جدید برای تامین آب کافی نیست ما باید به جای آن موضوع بهینه سازی مصرف آب را بیشتر ترویج کنیم.
وی سرانه مصرف آب را در کشور به ازای هر نفر ۱۵۵ لیتر در روز دانست و گفت: این عدد بسیار بیشتر از سرانه جهانی است ما نیازمنده شکل گیری کار جدی برای کاهش مصرف آب در همه ارگانها هستیم.