مرحله آزمایشی تولید کمپوست بااستفاده از فناوری های زیستی در اصفهان کلید خورد.
فرشاد مستاجران افزود: مرحله آزمایشی این طرح با همکاری بخش خصوصی و با افزودن نوعی مخلوط باکتریایی، حاوی جمعیت بالایی از انواع میکروارگانیسم های منتخب آغاز شده است.
وی گفت: با استفاده از این روش میتوان سرعت فرآیند تجزیه و تبدیل پسماند تر به کمپوست را بدون تغییر در سامانه فعلی سایت تخمیر، بدون نیاز به خرید و استفاده از امکانات و تجهیزات سخت افزاری جدید و بدون به کارگیری نیروی انسانی بیشتر، افزایش داد.
معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان افزود: فرایند تبدیل مواد فسادپذیر موجود در پسماند تر به کود آلی یا کمپوست در صورت مساعد بودن شرایط، با بهره گیری از نمونههایی از انواع میکروارگانیسمهای مفید به صورت طبیعی و در بازه زمانی طولانی امکان پذیر است.
فرشاد مستاجران، یکی از راهکارهای موثر و مناسب برای ایجاد تحول در روشهای فعلی بازیافت و تبدیل پسماند را استفاده از فناوری های زیستی بیان کرد و گفت: با استفاده از این فناوریها میتوان با کاهش قابل ملاحظه خطرات و صدمات زیست محیطی و بروز مشکلات جدی برای سلامت شهروندان، انبوه پسماند تر تولیدی شهرها و روستاها را هم با سرعت بیشتر، آسیبهای کمتر، ارزش افزوده بالاتر و هزینههای کمتر، به کود آلی یا کمپوست تبدیل کرد.
روزانه حدود هزار تُن زباله در اصفهان تولید میشود که از این میزان حدود 35 درصد پسماند خشک است که در حال حاضر تنها ۱۲ درصد آن از طریق ایستگاههای ثابت و خودروهای سیار جمعآوری میشود.