ناکامي نتانياهو در نشست امنيتي قدس
رئيس شوراي امنيت ملي روسيه در نشست امنيتي قدس تاکيد کرد که ايران متحد و شريک اصلي کشورش بوده و هست ودر مبارزه با تروريسم و ايجاد ثبات در سوريه نقش مهمي دارد.
روز سه شنبه نشست امنيتي قدس با حضور "نیکلای پاتروشییف" دبیر شورای امنیت روسیه، "جان بولتون" مشاور امنیت ملی امريکا و "میر بن-شابات" رئیس شورای امنیت رژيم صهيونيستي در قدس برگزار شد. پيش از برگزاري اين نشست بسياري از رسانه هاي غربي و وابسته به سعودي ادعا مي کردند که هدف اصلي از برگزاري اين نشست هماهنگي سه جانبه براي بررسي نحوه اخراج ايران از سوريه است.
بنيامين نتانياهو نخست وير رژيم صهيونيستي نيز اميد داشت با برگزاري چنين نشستي و دادن برخي امتيازها به روسيه از جمله در خصوص تلاش براي رفع تحريم هاي اين کشور از سوي اروپا يا در خصوص اوکراين يا به رسميت شناختن بشار اسد از سوي امريکا، نظر مساعد روسيه را براي محدود کردن نقش ايران در سوريه را فراهم نمايد.
يکي ديگر از اهداف نتانياهو از برگزاري اين نشست تقويت جايگاه حزب ليکود در انتخابات پارلماني آتي پس از شکست در تشکيل کابينه بود که به دليل اکثريت ضعيف در انتخابات گذشته نتوانست ائتلاف تشکيل دهد.
اما با اين حال علي رغم فضاسازي رسانه هاي غربي و وابسته به سعودي چون الشرق الاوسط ، مواضع نیکولای پتروشييف نه تنها نمايشي از همگرايي بين منافع امريکا و رژيم صهيونيستي با منافع روسيه در سوريه و منطقه نبود بلکه اين مواضع نشان داد که مسکو تهران را تنها شريکي مي داند که در منطقه با آن داراي منافع مشترک است و همگرايي دو طرف به حفظ وارتقاي اين مناقع منجر مي شود.
پاتروشییف بر خلاف انظتار نتانياهو گفت: «در چارچوب ارزیابیهایی که توسط شرکای ما در رابطه با یکی از قدرتهای بزرگ منطقهای یعنی ایران صورت گرفته، باید بگویم که ایران متحد وشریک ما بوده و هست و ما دارای روابط در حال توسعه و پیگیرانه هم به صورت دوجانبه و چندجانبه هستیم. در این رابطه هرگونه تلاش برای معرفی تهران به عنوان اصلی ترین تهدید امنیتی و قرار دادن این کشور در کنار گروه تروریستی داعش، برای ما غیرقابل قبول است.
اين مقام روس تاکید کرد: «ایران سهم بسیار زیادی در مبارزه با تروریسم و ایجاد ثبات در سوریه از جمله در چارچوب مذاکرات آستانه دارد.
اين مقام روس همچنين حملات هوايي رژيم صهيونيستي به بهانه حمله به مواضع نيروهاي متحد ايران را غير قابل قبول دانست.
در خصوص اهميت راهبردي نزديکي به ايران براي روسيه به چند نکته اشاره مي شود نخست اينکه هر دو کشور افراط گرايي و اقدامات تجزيه طلبانه و تروريسم و يکجانبه گرايي را از تهديدهاي اصلي مي دانند و بنابر اين همکاري هاي مشترک دو کشور در برابر اين تهديدات مشترک با موفقيت همراه بوده است.
اين در حالي است که رژيم صهيونيستي به همراه امريکا منافع خود را در منطقه در گسترش افراط گرايي؛، تجزيه کشورها و استفاده ابزاري از تروريسم تعريف کرده اند. که نمونه اين اقدامات را مي توان درتلاش براي تجزيه سوريه، عراق، ليب و يا انتقال گروههاي تروريستي به افغانستان و آسياي ميانه به وضوح ديد و حتي سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه در اين زمينه بارها هشدار داده است.
دوم اينکه امريکا از روسيه به عنوان يکي ازتهديدهاي اصلي نام برده و براي تضعيف اين تهديد تلاش کرده است. دور کردن کشورهاي متحد روسيه چه در خاورميانه وچه در اروپا وچه در آسياي ميانه يا در امريکاي لاتين از مسکو يکي از اين تلاش هاست. استقرار سامانه هاي موشکي تاد درکره جنوبي، يا در لهستان ، تلاش براي سرنگوني نيکلاس مادورو در ونزوئلا، تلاش براي براندازي بشار اسد در سوريه ودهها مورد ديگر همه در راستاي تضعيف روسيه است در حاليکه همکاري مسکو وتهران مانع بزرگي در محققق شدن اين طرح هاست.
سوم اينکه حضور ايران در سوريه با دعوت دولت قانوني سوريه است و هدف از اين حضور مبارزه با دهها گروه تروريستي و تکفيري چون داعش والنصره است که در فهرست گروههاي تروريستي قرار دارند و تهديد آنها علاوه بر سوريه فراگير بوده و حتي مي توانست قفقاز وآسياي ميانه و و روسيه را هم فراگيرد و اين تهديد همچنان وجود دارد ونيرويي که در روي زمين قدرت مقابله با چنين گروههايي را دارد ايران ومتحدانش است.
چهارم اينکه ايران تنها بازيگري است که در توافق هاي آستانه وسوچي با روسيه بطور کامل هماهنگ است و هدف هاي دو کشور در سوريه مشترک است. اين اهداف مشترک بر 1/ آزادسازي همه سرزمين هاي سوري از کنترل گروههاي تروريستي مانند ادلب 2/ مخالفت با ايجاد منطقه حائل يا منطقه امن که به تجزيه سوريه منجر خواهد شد3/ خروج نيروهاي خارجي غير مشروع از سوريه 4/ و اگذاري تصميم گيري در باره سرنوشت دولت اين کشور به مردم سوريه استواراست.
--------------------------------
رضا محمدمراد