به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه از سیلیوری,چهره سرشناس فعالیت مدنی ترکیه به اتهام تلاش برای سرنگونی دولت محاکمه می شود.
شماری از شخصیت های جامعه مدنی ترکیه از جمله عثمان کاوالا چهره سرشناس فعالیت مدنی این کشور از روی دوشنبه به اتهام تلاش برای سرنگونی دولت رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در جریان اعتراضات گسترده سال 2013 محاکمه می شوند.
16 متهم این پرونده با خطر حبس ابد رو به رو هستند که موجب نگرانی مدافعان حقوق بشر شده است. مدافعان حقوق بشر تاکید می کنند برای حمایت از این متهمان هیچ ابهامی وجود ندارد.
عثمان کاوالا یکی از این افراد است که حبس وی از افزون بر 600 روز پیش به ویژه از زمان کودتای نافرجام سال 2016 به نماد اعمال فشار بر جامعه مدنی ترکیه تبدیل شده است.
کاوالا که در محافل روشنفکری اروپا چهره ای شناخته شده و قابل احترام است به تامین مالی تظاهرات بزرگ ضد اردوغان در سال 2013 موسوم به جنبش «گزی» متهم شده است.
این جنبش با تحصن حامیان محیط زیست برای دفاع از پارک گزی یکی از معدود فضاهای سبز در قلب استانبول آغاز شد. پس از سرکوب های خشونت بار این جنبش به اعتراض علیه اردوغان تبدیل شد که در آن زمان نخست وزیر بود.
سرکوب طرفداران جنبش گزی در پاییز سال 2018 , پنج سال پس از اعتراضات اولیه با دستگیری بسیاری از چهره های دانشگاهی و شخصیت های جامعه مدنی نزدیک به کاوالا بار دیگر تشدید شد.
سازمان های حقوق بشری به طور مرتب از وخامت اوضاع حقوق بشری چند سال اخیر در ترکیه ابراز نگرانی می کنند.
دادستان ترکیه در اتهامات مطرح شده علیه کاوالا در 657 صفحه, جنبش گزی را به عنوان عملیاتی هدایت شده از خارج از کشور برای آسیب رساندن به ترکیه معرفی کرد.
شش تن از این 16 متهم از کشور گریخته اند و به صورت غیابی محاکمه می شوند. سال گذشته اردوغان، کاوالا را نماینده سوروس، یهودی مشهور گرجی در ترکیه دانست.