این وزارتخانه سه گام اصلی را به عنوان سیاست امسال خود در صنعت در نظر گرفته که گام نخست، این است تا هیچ واحد صنعتی در حال تولید تعطیل یا نیمه تعطیل نشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدرضا فیاض در نشست خبری روز ملی صنعت و معدن افزود: گام دوم آن است که واحدهای صنعتی که به هر دلیلی بخشی از ظرفیت تولید خود را از دست داده اند احیا شوند و به حداکثر تولید برسند و گام سوم آن است که واحدهایی که به هر دلیلی اعم از مدیریت و یا امکانات تهیه مواد اولیه با نقصان مواجه هستند کمبودهایشان برطرف شود.
وی اضافه کرد: از روز یازده تیر و بعد از روز ملی صنعت و معدن، کار را در استانها پیش خواهیم برد و مراسم روز صنعت را برگزار خواهیم کرد.
فیاض با بیان اینکه معاونتهای تخصصی وزارت صمت، امتیازاتی را برای تولیدکنندگان منتخب در نظر خواهند گرفت، افزود: در کشور استعدادهای مختلف وجود دارند که عرصهای برای بروز و ظهور آنها نیست؛ بنابراین از تشکلها درخواست کردیم تا استعدادهای گمنام را شناسایی کنند.
وی درباره موضع وزارت صنعت درباره حذف ارز دولتی به خصوص در شرایطی که تولید کنندگان برای تأمین مواد اولیه خود دسترسی به دلار ۴۲۰۰ تومانی و حتی با نرخ نیمایی ندارند، گفت: موضوع قیمت ارز چیزی نیست که در یک برهه خاص به توان در مورد آن تصمیم گیری و در یک لحظه آن را عملیاتی کرد بلکه با توجه به شرایط باید تصمیم گرفت و بهترین روش را انتخاب کرد که در این رابطه سه نظریه وجود دارد مبنی بر اینکه دلار ۴۲۰۰ تومانی پرداخت شود، عرضه آن متوقف شود و اگر قرار است این ارزهای ارزان توزیع شوند، روند توزیع آنها تا کی ادامه داشته باشد که این سه موضوع در حال بررسی و بحث است.
فیاض افزود: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در زمانی موثر است که شرایط ایران به لحاظ بین المللی و منطقهای مساعد باشد و جامعه نیز اجازه دهد که این تصمیم به بهترین شکل انجام گیرد. وضعیت کشور در توزیع مواد اولیه نیز مساعد باشد. برای هر گونه تصمیمی در مورد سیاست ارزی باید همه جوانب در تهیه، توزیع و تولید و عرضه کالاها در نظر گرفته شود و هماهنگی نهایی با جامعه به عمل آید.
مشاور وزیر صنعت در خصوص عدم همخوانی قیمت کالاها در مبادی تولید و عرضه ادامه داد: نحوه قیمت گذاری یک رویه متداول و مشخص دارد که مرجع تصمیم گیریهای درباره آن، ستاد تنظیم بازار است که نمایندگان دستگاههای مذکور در آن حضور دارند و شرایط روز اقتصاد را بررسی کرده و در مورد قیمت تصمیم میگیرند.
فیاض اضافه کرد: سازمان حمایت بر این روند نظارت میکند و امیدواریم بتوانیم واقعی شدن قیمتها را در سطح جامعه داشته باشیم تا کالا با قیمت مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.
دهم تیرماه هر سال به عنوان روز صنعت و معدن نامگذاری شده و بر این اساس، امسال هم در این روز از ۵۵ برگزیده و پیشکسوت صنعت، معدن و خدمات در ۱۵ رشته فعالیت تجلیل خواهد شد.