اين خمره ها مربوط به دوره اشکانیان هنگام حفاری عملیات گازرسانی در یکی از روستاهای دزفول کشف شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول گفت: شرکت گاز شهرستان دزفول به منظور لولهگذاری گاز برای منازل روستای گوروی بخش سردشت اقدام به حفر کانال در منطقه کرد که در اثر این حفاری۲ عدد خمره سفالی تاریخی از دل زمین کشف شد.
حجتالله آریایینیا با بیان اینکه شرکت گاز فقط برای لولهکشی سراسری موظف به کسب مجوز از میراث فرهنگی است، ادامه داد: باتوجه به اینکه این عملیات سراسری نبود و مربوط به لولهکشی گاز برای منازل بود، استعلام از میراث فرهنگی انجام نشده است.
وی افزود: پس از کشف این خمره ها، عملیات انتقال گاز توسط پایگاه حفاظت میراث فرهنگی دزفول و پاسگاه انتظامی سردشت برای چند روز متوقف شد و پس از رایزنی با میراث فرهنگی استان، مجوز ادامه فعالیت شرکت گاز در این منطقه تحت نظارت کارشناس میراث فرهنگی صادر شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول تصریح کرد: کارشناس میراث فرهنگی به عنوان ناظر در کنار کارگران شرکت گاز در محل عملیات حاضر است و با تهیه عکس و گزارش اداره میراث فرهنگی شهرستان را در جریان جزئیات عملیات قرار می دهد.
آریایی نیا گفت: چنانچه حین فعالیت اثری کشف شد، بلافاصله عملیات متوقف و مسئولان میراث فرهنگی به همراه هیأت همراه برای ثبت و ضبط اشیاء اعزام می شوند.
وی با بیان اینکه براساس نظریه کارشناس اداره میراث فرهنگی دزفول قدمت ۲ خمره کشفشده مربوط به دوره اشکانی است، عنوان کرد: اشیای مکشوفه طی صورتجلسهای از پاسگاه سردشت به منظور بررسی تحویل گرفته شده و به اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان منتقل شدند.
شهرستان دزفول از مناطق باستانی ایران است که شهر و دانشگاه جندی شاپور و همچنین پل ساسانی با حدود یکهزار و ۷۰۰ سال قدمت را در دل خود جای داده است.