بانک مرکزی که مسئول اصلی نظارت بر عملکرد بانک هاست باید سود حاصل از مراودات ارزی بانکها را هرچه سریعتر مشخص و بر روند عملکرد بانکها در این زمینه نظارت کند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ عبدالرضا مصری در حاشیه همایش روز ملی اصناف در پاسخ به پرسشی درباره عملکرد ارزی یکی از بانکها که در فضای مجازی منتشر شده افزود: صرافیهای بانکها از آنجا که از طرف خود بانک حمایت میشوند در مواقعی مبادلات ارزی را با قیمتهای بالاتری انجام میدهند که به نظر من باید با این گونه بانکها برخورد شود.
وی اضافه کرد: در زمان تحریم از آنجا که ریسکها افزایش مییابد ممکن است این ریسکها و نوسانات حاصل از آن، زیانهایی را ایجاد کند، اما عملکرد ارزی بانکها و مراودات ارزی در آن با قیمتهای بالاتر در نهایت در حق مردم اجحاف ایجاد میکند.
مصری گفت: به طور نمونه تولیدکنندهای که مواد اولیه وارد میکند ۱۰ تا ۱۲ درصد کارمزد بیشتر برای مبادله ارزی هزینه میکند که در نهایت این هزینه بر قیمت تولید افزوده میشود از این رو از بانک مرکزی انتظار داریم این معادله را بر هم بزند یعنی بانک مرکزی باید این عددها را متعادل کند و در این باره نیاز به قانون ندارد، زیرا اختیار موجود است و تعیین قیمتها هم بر عهده بانک مرکزی است که میتواند این نظارت را در سطح همه بانکها اعمال کند.
نائب رئیس مجلس همچنین گفت: درصدی از جرایمی که از اصناف دریافت میشود باید به بازرسان اصناف اختصاص یابد، اما چندین سال متوالی است که دولت دلش نمیآید پولی را که وارد خزانه میشود به اصناف پس بدهد که موجب میشود پایههای بازرسی سست شود.
مصری گفت: در این باره با چند وزیر قبلی صنعت نامه نگاری کردم و حتی در مکاتبه با وزیر فعلی صنعت دستور وی را هم اخذ کردم، اما حتی در یک مورد هم سازمان مدیریت و برنامه ریزی زیر بار نمیرود تا مبلغی را که حق بازرسی اصناف است پس بدهد در حالی که دود کم شدن نظارتها در چشم مردم میرود.
مسئول اقتصادی کشور هنوز مشخص نیست
اگرچه ظرفیت تولید کشور به اندازه تمام کالاهای ساخته شده کاملی که از خارج وارد میشود، است؛ اما مسئول اقتصادی کشور هنوز مشخص نبوده و کسی هم در این زمینه پاسخگو نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عبدالرضا مصری، در همایش روز ملی اصناف افزود: هنوز نمیدانم که مسئول اقتصاد کشور کیست و جوابی برای این سوال پیدا نکرده ام. در حالیکه بسیاری از بخش ها، مسئول مشخص دارد، اما مسئول اقتصاد کشور که جهتها را مشخص کرده و مسئولیت نیز بپذیرد، هنوز مشخص نیست.
وی اضافه کرد: اکنون کشور ظرفیت بالایی دارد؛ به این معنا که به میزان تمام کالاهای ساخته شده کاملی که از خارج کشور، وارد میشود، ظرفیت تولیدی در کشور وجود دارد، اما امکان رقابت تولید کننده داخلی چه صنایع کوچک و چه تولیدات صنایع بزرگ، تا زمانی که بابت واردات دلار میدهیم، وجود ندارد، زیرا کالای خارجی با ارز رانتی یا با قیمت غیرواقعی ارز وارد کشور میشود و قدرت رقابت را از تولیدکننده میگیرد.
مصری افزود: وقتی ارز به فردی میدهیم که کالا وارد کند، او حقوق کارگر خارجی را به دلار میپردازد؛ بنابراین حقوق کارگر خارجی را نیز ما از جیب مردم میپردازیم.
وی با بیان اینکه ارز ارزان قیمتی که دولت ارایه میدهد منجر به شکل گیری سلاطین اقتصادی از جمله سلطان سکه و خودرو میشود، گفت: باید جلوی این سلاطین را گرفت، زیرا رقابت را برای تولیدکنندگان داخلی سخت میکند. کاش سلطان تولید داشتیم.
وی افزود: بعد از خروج آمریکا از برجام، اصل اساسی بر روی استفاده از ظرفیتهای اقتصاد مقاومتی است؛ این در حالی است که نسخه نوشته شده و پزشک بیماری را تشخیص داده، اما کسی این نسخه را عملیاتی نمیکند.