به دنبال سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکایی در آب های ایران, واشنگتن در تصمیم گیری برای پاسخ دادن به این اقدام آشفته و پریشان شده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم؛ دولت آمریکا در اتخاذ موضعی واضح برای پاسخ دادن به سرنگونی پهپاد جاسوسی این کشور که حریم هوایی ایران را نقض کرده بود, ناکام ماند. دونالد ترامپ, رئیس جمهور آمریکا گفت از حمله نظامی به ایران جلوگیری کرد. چون واکنش واشنگتن با اقدام تهران در سرنگونی پهپاد مناسب نبود که این نشان می دهد دولت آمریکا برای اتخاذ تصمیم نهایی دچار آشفتگی شده است.
سمیر شوهانی گزارشگر العالم گفت: فشار در منطقه در حال افزایش است که با خروج دولت آمریکا از توافق هسته ای و اجرای تحریم های سخت علیه ایران آغاز شد و به سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکایی رسید. پیش از آنکه پهپاد آمریکایی که حریم هوایی و آبی ایران را نقض کرده بود با موشک سامانه دفاعی سوم خرداد سرنگون شود, دو بار به پهپاد هشدار داده شده بود. یک روز بعد ایران تصاویری از لاشه پهپاد آمریکایی را به نمایش گذاشت که شک و تردیدها درباره این حادثه را به یقین تبدیل کرد و نشان داد پهپاد در آب های ایران سرنگون شده است.
این نشان می دهد سیاست بازدارندگی ایران بر پایه سه اصل بنا شده است. نخست آنکه ایران در پاسخ دادن به کسی که حریم هوایی, زمینی و آبی این کشور را نقض می کند, هیچ تردیدی به خود راه نمی دهد. دوم, تهران فناوریی دارد که می تواند به وسیله آن هر آنچه را به حریم هوایی ایران نزدیک می شود, رصد کند. سوم اینکه ایران این قدرت را دارد که به اهداف دشمن حمله کند.
این حمله بازدارنده ای بود که پیام های متعددی داشت و این پیام ها به طرف مقابل (آمریکا) رسانده و باعث شد آمریکا در بررسی این رویداد و چگونگی پاسخ به آن دچار آشفتگی شود. زمانیکه ترامپ در دیدار با نخست وزیر کانادا درباره عمدی بودن سرنگونی پهپاد ابراز تردید کرد, این پریشانی کاملا آشکار بود. وقتی روزنامه نگاران از وی درباره پاسخ آمریکا سوال کردند وی فقط گفت: متوجه (پاسخ آمریکا) خواهید شد.
بهترین گواهی این ادعا یادداشت روزنامه نیویورک تایمز بود که در آن نوشت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در وهله نخست تصمیم گرفت به برخی اهداف در ایران حمله کند. اما وی به سرعت از این تصمیم منصرف شد؛ بدون آنکه علت آن را بگوید. در سایه ادامه فشارها آنچه اکنون مطرح شده این است که آینده منطقه چگونه خواهد بود؟ آیا آمریکا عملیات نظامی _هر چند محدود_ علیه ایران انجام خواهد داد تا آبروی خود را در برابر دشمنان دموکرات ترامپ حفظ کند؟ به ویژه آنکه دموکرات ها بارها درباره تشدید تنش با ایران هشدار دادند و با خروج از توافق هسته ای مخالف بودند.
دولت آمریکا همچنین در برابر همپیمانان عرب خود در وضعیت بدی قرار گرفته است. بزرگ ترین همپیمان آمریکا (عربستان) سیلی خورد؛ بدون آنکه پاسخی دهد. چنانچه جنگی در منطقه آغاز شود, سرنوشت همپیمانان آمریکا چه خواهد شد؟ آیا رئیس جمهور آمریکا ناگزیر خواهد بود این رویداد را نادیده بگیرد و فقط به افزایش فشارهای اقتصادی علیه ایران اکتفا کند؟ ایرانی که تاکید می کند دیپلماسی را با دیپلماسی پاسخ می دهد و اگر واشنگتن, خواستار مذاکره است باید تحریم ها را لغو کند و به توافق هسته ای بازگردد.