معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با هشدار به خطرات ناشی از سیل احتمالی در تبریز تصریح کرد : خطر سیل برای تبریز کمتر از زلزله نیست.
وی اضافه کرد: تمامی پلهایی که برای تردد در کسایی استفاده میکنیم، مسیل بوده و به مرور تبدیل به پل ترافیکی شده است و این موضوع در نقاط مختلف شهر تبریز بطور متعدد اتفاق افتاده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد : تمامی تاریخ شهر تبریز در حاشیه رودخانه مهرانه رود شکل گرفته و اگر سیل طغیان کند تمام ابنیه تاریخی در این فضا آسیب خواهد دید.
وی با بیان اینکه تبریز شهر بی دفاعی در مقال سیل و زلزله است، افزود: ساخت و سازهای غیرمجاز و تغییر کاربری ها که در داخل این شهر انجام شده، اجازه آزادی حریم را نمیدهد.
وی با انتقاد از کف سازی و آب نماکاری در کف رودخانه مهرانه رود تبریز گفت: شهر تبریز نسبت به پیرامون خود حالت گودی داشته و حوضه آبریز از شمال، شرق و جنوب به این شهر سرریز میشود و فقط از غرب آب به سمت دریاچه ارومیه خارج میشود.
رحمتی آبخوانداری و آبخیزداری را از جمله روشهای مناسب برای جلوگیری از مخاطرات سیل عنوان کرد و افزود : این موضوع اثری فراتر از احداث سد دارد که در شهر تبریز و به ویژه در حوضههای آبریز این شهر باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه اگر مسیل رودخانهها آزاد باشد سیل مشکلی ایجاد نمیکند، گفت: از بین رفتن پوشش گیاهی حریم رودخانهها مخاطرات را تشدید میکند، از اینرو عملیات آبخوانداری و آبخیزداری در این خصوص اهمیت دارد.
رحمتی همچنین پیشنهاد کرد: به موازات اتوبانهای کسایی و پاسداران تبریز کانالهایی احداث شود که در مواقع بحرانی، آب را قبل از ورود به شهر جمع کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه استان ما جزو استانهای حادثه خیز است، گفت: با اقدامات نادرست خود به ویژه در مدیریت شهرها و نقاط جمعیت پذیر، مخاطرات را تشدید کردهایم.
مدیرعامل آب منطقه ای آذربایجان شرقی هم گفت : ۹۶ درصد خسارت سیل ناشی از تصرف بستر و ساخت غیر اصولی سازه هاست.
یوسف غفارزاده افزود: تنها 4 درصد از عواملی که موجب ایجاد سیل می شوند طبیعی بوده و 58 درصد ناشی از تصرف بستر و 38 درصد حاصل احداث سازه های غیرفنی است.