مهر روستاییان، جان پنج هزار جوجه فلامینگو تشنه را که در شوره زارهای تالاب بختگان بهدام افتاده بودند، نجات داد.
بازتاب گسترده خطر نابودی پنج هزار جوجه فلامینگو در رسانه ها، دوستداران محیط زیست را به تکاپو انداخت تا برای رهایی آنها از هلاکت حتمی، چاره اندیشی کنند.
حمید ظهرابی، مدیر کل محیط زیست استان فارس می گوید: برای نجات جوجهها، راهکار زندهگیری و انتقال پرندگان به تالاب طشک مطرح شد اما این روش با توجه به ایجاد استرس و احتمال آسیب به پرندگان حین زنده گیری، کنار گذاشته و تصمیم بر آن شد تا با حفر کانال ها و برکه هایی، به نگهداشت آب در محل کلنی فلامینگوها کمک شود.
بهمن ایزدی، فعال محیط زیست که عملیات نجات این پرندگان را رهبری میکرد، گفت: با کمک50 نفر از اهالی روستای چشمه انجیر شهرستان بختگان و محیطبانان منطقه، به مدت دو روز، با حفر کانالهای عریض در کرانه شرقی تالاب، آب از زیر لایه های نمک استخراج و با پمپاژ، به کلنی فلامینگوها در یک عرصه تقریبا یک هکتاری، انتقال داده شد.
30 کشاورز روستای دستجرد استهبان نیز با مشاهده وضعیت خطرناک جوجه فلامینگوها، بخشی از آب چاه های کشاورزی خود را به محل زیست جوجه ها انتقال دادند تا بدین طریق زیستگاه موقتی برای میهمانان تشنه تالاب، تا زمان توانایی پرواز، فراهم شود.
میهمانان نجات یافته تالاب بختگان، تا دو هفته آینده بالغ می شوند و می توانند به همراه سایر فلامینگوها به کشورهای شمال ایران مهاجرت کنند اما نجات جان میزبان، دغدغه ای است که همچنان باقی خواهد ماند.
تالاب ۷۴۰ کیلومتر مربعی بختگان، سالهاست که با مشکل بحران آب مواجه است. خشکسالی، تخصیص نیافتن حقابه از رودخانه کر، گسترش کشاورزی ناپایدار و برداشت بی رویه آب در حوضه های کر و سیوند به عنوان منشأ آب این دریاچه، تالاب بختگان و زیستمندان آن را بشدت تهدید می کند.
احیا بختگان، زیستگاه زمستانه پرندگانی مانند فلامینگو، درنا، کبوتر دریایی، آبچلیک، مرغابی و غاز، جز با مهر ممکن نیست! مهر کشاورزان برای استفاده اصولی از منابع آب زیر زمینی و پرهیز از برداشت بی رویه آب در حوضه رودخانه کرو سیوند، و مهر مسولان سازمان آب منطقه ای برای دادن حقابه تالاب، می تواند رمق را به بختگان بازگرداند تا دومین دریاچه آب شور کشور بار دیگر، از پذیرایی میهمانان خویش شرمنده نشود.