استاندار اردبیل گفت: مشترکات زیادی با عراق داریم و با بهره گیری از ظرفیت های موجود می تواند به گسترش ارتباطات تجاری، گردشگری و درمانی منجر شود و مصمم به ارتقاء سطح همکاری ها هستیم.
وی بیان کرد: در حال حاضر روزانه سه هزار نفر از مرز جمهوری آذربایجان وارد استان می شوند که بخش اعظمی از آنان با هدف درمانی به استان اردبیل سفر می کنند.
استاندار اردبیل با بیان اینکه برقراری پروازهای مستقیم از اردبیل به نجف و یا بغداد می تواند ارتباطات بین عراق و اردبیل را تقویت کند، ادامه داد: مردم عراق می توانند از این طریق استان اردبیل را به عنوان مقصد درمانی خود انتخاب کنند.
بهنام جو گفت: مردم اردبیل نیز علاقه مند به زیارت عتبات هستند و با دایر شدن دائمی پرواز اردبیل - نجف زمینه حضور شهروندان این استان برای زیارت مهیاتر می شود.
وی به تدوین سند توسعه گردشگری کشور در اردبیل اشاره کرد و گفت: هر تصمیمی که در این سند توسعه گردشگری که در استان اردبیل تدوین می شود گرفته شود در کل کشور اجرایی خواهد شد.
معاون وزیر فرهنگ و گردشگری کشور عراق نیز در این دیدار خواستار راه اندازی بازار مشترک بین کشور عراق و استان های بزرگ ایران از جمله اردبیل شد.
حسن یعقوبی به حذف هزینه های روادید برای هموطنان عراقی و ایران اشاره کرد و گفت: این موضوع گامی مهم در راستای توسعه همکاری بین دو کشور و عراق و اردبیل خواهد شد.
وی به نقش سازنده ایران در خصوص تشکیل و ثبت پرونده قبرستان وادی السلام در فهرست یونسکو اشاره کرد و از اعلام آمادگی این کشور و موافقت ایران برای مرمت طاق کسری خبر داد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل نیز در این جلسه با اشاره به ثبت 24 اثر جهانی در کشور گفت: بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از استان اردبیل در فهرست میراث جهانی ثبت شده است.
بهروز ندایی افزود: آثار تاریخی اردبیل از نظر زمانی شبیه آثار تاریخی کشور عراق بوده و می توانیم در قالب تفاهم نامه از استادکاران هم در راستای مرمت آثار تاریخی استفاده کنیم.
وی بیان کرد: مصالح ساختمانی این کشور با استان اردبیل نیز شباهت هایی دارد که می توانیم در این زمینه صادرات را تقویت کنیم.
معاون استاندار اردبیل حضور و مشارکت بخش خصوصی در حوزه های گردشگری و سایر بخش ها را اعلام و خواستار حضور فعالان بخش خصوصی عراق برای سرمایه گذاری در استان شد.
در این جلسه مقرر شد با مشخص شدن توافق های بین عراق و اردبیل تفاهم نامه ای مبنی بر افزایش ارتباطات گردشگری، گردشگری سلامت، صادرات و سرمایه گذاری انجام شود.
دومین اجلاس بین المللی گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو در اردبیل با حضور اعضای اکو از 28 تا 30 خرداد 98 با حضور 220 میهمان خارجی و داخلی از 20 کشور جهان در استان اردبیل برگزار می شود./