مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی در استفاده از نمک دریاهشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ دکترای تخصصی تغذیه با تأکید بر تهدید سلامت مردم با تجارت نمک دریا گفت: نمك دريا نمكي است تصفيه نشده كه داراي انواع ناخالصي ها از جمله فلزات سنگين است كه خطر سرطانزايي آنها به اثبات رسيده است.
دکتر زهرا عبداللهی افزود: نمک دریا خوراکی نیست و علاوه بر داشتن ناخالصي ها، داراي ميزان كم يد و يا حتي فاقد يد است كه نياز روزانه به يد را تأمين نمي كند.
وی ادامه داد: ناخالصی های این نمک می تواند منجر به بروز عوارض نامطلوب در اندام هاي گوارشي، كليوي و كبدي شده و در مواردي ايجاد مسموميت کند، حتي با ممانعت در جذب آهن موجود در وعده غذایی،باعث ابتلا افراد به کم خونی ناشی از کمبود آهن شود.
دکتر عبداللهی تأکید کرد:مصرف این نمک، نه تنها سلامت مردم كشور را به خطرمی اندازد، بلكه موجب برگشت مشكل گواتر،سقط جنین،تولد نوزادان با ناهنجاري هاي مادرزادي(عقب افتادگی ذهنی و جسمی) و بسياري پيامدهاي زيانبار بهداشتي می شود.
نمک دریا و توصیه ها
- نمک دریا ید ندارد،نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بی شماری شامل گواتر، ناهنجاری ها، هیپوتیروئیدی و کرو لالی مادرزادی، افزایش موارد سقط ومرده زایی و کاهش بهره هوشی همراه است.
- نمک دریا نمی تواند املاح دیگر مانند منیزیم وکلسیم را تأمین کندمقدار کلسیم و منیزیمی که نمک دریا به بدن می رساند آنقدر ناچیز است که کاملا قابل چشم پوشی است.