محققان یک شرکت دانش بنیان موفق به ساخت دستگاهی شدند که می تواند از زباله های تر، کود و برق تولید کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان با اشاره به حجم گشترده تولید زباله تر در کشور گفت: این دستگاه میتواند برای تولید برق، کودهای مایع، جامد و گازی از زباله تهیه کند.
حمیدرضا عزیزیان با بیان اینکه این دستگاه در سه ظرفیت یک تن، سه تن و پنج تن طراحی شده ، افزود: از این دستگاه میتوان در بسیاری از مراکز دانشگاهی، پادگانها و محلهها استفاده کرد.
وی تاکید کرد: نمونههای خارجی این دستگاه بزرگتر و در محیط های کوچک قابل استفاده نیست.
عزیزیان با اشاره به اینکه این شرکت، دانش فنی طراحی و ساخت دستگاه را بدست آورده و قادر به تولید انبوه است گفت: در حال حاضر این محصول آزمایش و نمونههای صنعتی آن ساخته شده و منتظر سرمایه گذاری است.
عزیزیان در زمینه فرایند تبدیل زبالههای تر به محصول گفت: بعد از جمع آوری زبالهها در همان منطقه، دفن میشوند و با همزن و سیستم تزریق هوای ایکس ری، باکتریهایی در این چاه زباله، فعال می شود که وظیفه تبدیل زبالههای تر به کود جامد، مایع و گاز برای تولید برق را دارند.
وی درباره تولید برق از این گاز گفت: گاز H2S(اچ 2 اس) در فرایندی گوگرد زایی میشود و برق ژنراتوری تولید می شود که در حد روشنایی میتوان از آن استفاده کرد.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان اولین سازمان موسس مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری در کشور با هدف حمایت از ایجاد و توسعه شرکتهای دانشبنیان و تولید ثروت از علم راهاندازی شده است.